Maak je eigen gezonde aardbeien Kokos ijs
Hallo lieve lezer. Heb jij ook z’n zin in een heerlijk ijsje, maar kies je liever voor een gezond(ere) variant? Ik heb een heerlijk recept voor jou, namelijk: Maak je eigen gezonde aardbeien Kokos ijs! Het recept is niet moeilijk en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Hieronder kun je precies lezen hoe ik het heb gemaakt. Lees je mee?

Recept voor Aardbeien Kokos ijs

Ingrediënten 

400 ml kokosmelk
300 gr verse aardbeien 
1,5 tl Stevia ( of andere zoetmaker )

Benodigdheden

Staafmixer of blender
Een gesloten plastic bak

recept aardbeien kokos ijs maken

Bereidingswijze

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes van de top. Pureer de aardbeien en de stevia samen met een staafmixer of blender tot een glad mengsel. Als het mengsel goed glad is, kun je het kokosmelk toevoegen. Mix het geheel goed door elkaar. Schep de massa in een groot plastic bak met een deksel doet goed sluit. Zet het in de vriezer, elk uur dien je de massa goed om te scheppen.

Na ongeveer vier uur is de massa goed bevroren, maar dat kan per keer verschillen. Houd het zo lang mogelijk in de vriezer zodat het ijs goed hard word. Voor het serveren dien je het van te voren uit de vriezer te halen. Bij mij duurde het ongeveer een uur dat het iets zachter werd om het in schaaltjes te verdelen.

Ik vind de smaak verrassend lekker! De verse aardbeien komen goed naar voren, met een volle sommige tint van de kokosmelk. Een heerlijk gezond alternatief op de standaard ijs uit de winkel.
Met welk vers fruit zou jij dit ijs willen maken?
liefs gea van glamview
Advertenties

17 Replies to “Recept: Maak je eigen gezonde aardbeien Kokos ijs”

  1. Yammie dat ziet er zo lekker uit. Jammer dat je niet van een scherm kunt eten anders had je niets over hihi.

    1. Het maakt dit recept iets meer Rommig, maar misschien kun je een alternatieve plantaardige melk proberen voor het maken van het ijs.

  2. oooh dat ziet er heerlijk uit en is in vele variaties te maken ! Ik ga er zeker eens mee experimenteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *