De perfecte badkamer zoektocht was van start gegaan! Wij hebben twee jaar geleden onze badkamer een geheel nieuwe metamorfose gegeven. De laatste tijd zijn wij druk met het aanpassen van het interieur in ons huis. Zo vinden wij het leuk om voor en na foto’s te zien van andermans verandering in het interieur. Het is bijzonder wat je kunt maken van een bestaande ruimte en het resultaat dat uiteindelijk is ontstaan. In dit artikel kun je het resultaat van onze perfecte badkamer zien.

Hier begon ons samenwoon avontuur

Samen met mijn man kocht ik vijf jaar geleden ons appartement. Na de sleutel overdracht zijn wij direct begonnen met klussen. Er moest veel veranderd worden, zo hebben wij ook al het laminaat eruit gehaald, vervangen voor nieuwe. Hebben wij het toilet helemaal veranderd met een hang toilet, nieuwe door spoelknop, wandtegels en vloertegels.

Gelukkig krijgen wij veel hulp gehad van familie en vrienden. Zo heeft mijn vader en mijn broer veel verbouwd en vernieuwd in ons huis. Door de jaren heen is er nog meer verbouwd zoals de keuken, is er een wand tussen twee kamers gekomen, door de komst van onze zoon en hebben wij de gehele badkamer moeten aanpakken. Denk aan nieuwe wand- en vloertegels, badkamermeubelen met waskom en kraan, douche met doucheaccessoires en niet te vergeten een mooie spiegel met verlichting. De keuze tussen een vierkante of een ronde spiegel was een hele klus, er zijn zoveel mooie exemplaren!

Bouw ongemakken

Wij hebben ons appartement gekocht met een prachtige badkamer, deze was recent vernieuwd. Hoewel het er prachtig uitzag, kwamen er veel ongemakken naar voren. Een verstopping in de leidingen die er niet uit te krijgen was. Hoewel de afwerking van de badkamer niet netjes was gedaan, vonden wij het zonde dat de wand en vloer tegels er uit moesten. Het was helaas de enige manier om bij de verstopping te komen, en kwamen wij er achter dat er niets klopte van de leidingwerk. De enige optie was om alle tegels eruit te halen, leidingwerk te vervangen en een geheel nieuwe badkamer er van te maken. Het fijne was dat de wasmachine ook een andere plek kon krijgen en er meer ruimte zou zijn voor een andere inrichting. Uiteindelijk was er nog een kale ruimte over, en was het tijd om opzoek te gaan naar de perfecte badkamer.
  • Badkamer ontwerp laten maken voor de perfecte badkamer!

De ruimte van de badkamer is niet al te groot, daarom hebben wij er voor gekozen om vrijblijvend een badkamer ontwerp te laten maken. Wij hadden niet verwacht dat er nog zoveel opties zouden zijn. Uiteindelijk hebben wij gekozen om een scheidingswand te maken midden in de ruimte, op deze manier kunnen wij het douche gedeelte gescheiden houden van de badkamermeubels.

Inmiddels wisten wij hoe de badkamer indeling zou worden. Dat betekend dat wij een keuze konden maken uit verschillende wand-en vloer tegels, badkamermeubels, prachtige ronde spiegels of juist een mooie vierkante spiegel, kranen en douchekoppen etc. Wij waren het snel eens dat het een badkamer zou worden in een moderne style, met wit, grijze en zwarte tinten. Er zijn veel badkamer trends  waarin je prachtige inspiratie op kan doen. Tijd om aan de slag te gaan met onze perfecte badkamer.

zoektocht perfecte badkamer resultaat

  • Wand en vloer tegels

Het zijn twee verschillende wandtegels geworden, een grijze en een mozaïek tegel. De Mozaïek tegels hebben wij geplaatst aan de achterwand bij de douche gedeelte. De andere wanden hebben een grijze tegel gekregen zodat het niet een te druk geheel wordt. Op de vloer hebben we gekozen voor mooie grote vloertegels in het zwart. In de vloertegel zit een klein subtiel motiefje verwerkt en is niet egaal zwart.

zoektocht perfecte badkamer resultaat

  • Badkamermeubels

De badkamermeubels hebben een houten look in een witte kleur. Voor extra opberg ruimte hebben wij gekozen voor een lange opbergkast, met daarin glazen opbergplanken voor extra douchegel, shampoo etc. De wastafel heeft net als de lange opbergkast een houten look in een witte kleur. Hierin zitten twee lades waar je spullen in kwijt kan. De bovenste lade is daarin tegen kleiner dan de onderste, dit komt door de afvoer van de kraan. Om een moderne style aan te houden hebben wij gekozen voor witte opzet waskom met een zilver kleur mengkraan.

zoektocht perfecte badkamer resultaat

  • Een mooie badkamer spiegel

Een mooie grote badkamer spiegel kan niet ontbreken in de badkamer. Aangezien er verschillende badkamer spiegels op de markt zijn, was het een hele klus om te bepalen wat voor spiegel er boven de wastafelmeubel zou worden gehangen. Spiegels zijn er in verschillende formaten, vormen zoals een ronde spiegel, vierkant of rechthoekig, en met verlichting. Een ronde spiegel vindt ik daarin tegen prachtige staan, maar ik wist direct dat een rechthoekige spiegel beter bij het geheel zou passen. Het is een spiegel met verlichting geworden. De verlichting van de spiegel zit aan alle twee de zijkanten, en kan aangezet worden met een drukknop. Het geeft een prachtig wit licht, waar ik dagelijks graag mijn make-up bij doe. Ik kan alle details goed bekijken, wat een vrouw natuurlijk graag wilt tijdens haar ochtend of avondroutine.

zoektocht perfecte badkamer resultaat

  • Douche

De douche gedeelte heeft een brede afvoer goot gekregen, wat persoonlijk prachtig staat en zeer modern is. Al snel waren wij eens dat wij graag een grote regen douche wouden, met een kleine handdouche er naast. De knoppen van de douche zijn verwerkt in de muur zodat de leidingwerk niet te zien is. Dit staat veel strakker en bovendien is het veel netter afgewerkt. Het fijne aan de scheidingswand tussen de douche en de wastafelmeubel is dat er een nis ingemaakt kon worden. Hier kunnen wij de doucheproducten in kwijt die dagelijks gebruikt worden.

zoektocht perfecte badkamer resultaat

  • Decoratie 

De badkamer is nogal aan de kleine kant, dat betekend dat veel decoratie niet mogelijk is. Wij hebben aan de zijkant van de badkamer spiegel een nep klimop plant hangen met een vlinder met gouden glitters. Bij binnenkomst staat links aan de zijkant een grote zwarte vaas, met daarin grote witte taken. De mozaïek tegels aan de achterwand maken het geheel al heel druk, zo blijft het een prachtige luxe en sfeervolle sfeer geven. Ons perfecte badkamer als resultaat.


Wat is voor jou belangrijk aan de perfecte badkamer?
liefs gea van glamview

Advertenties

One Reply to “Het resultaat van onze zoektocht naar de perfecte badkamer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *