Sta jij stil bij het feit wat een lamp eigenlijk verbruikt? Kan een lamp goed gerecycled worden of is het echt slecht voor ons milieu? Dit zijn de 3 redenen waarom jij zou moet overstappen naar LED verlichting. Het is namelijk niet alleen goed voor onze natuur of gezondheid, ook kan het veel kosten besparen!

Overstappen op led verlichting is vriendelijk voor de natuur

Een grote reden waarom je zou moeten overstappen naar LED lampen, tegenover halogeen-of gloeilampen veel vriendelijker voor de natuur zijn. LED verlichting heeft een langere levensduur en LED lampen kunnen makkelijk gerecycled worden. Het is namelijk veilig en gemakkelijk te doen. Halogeen-of gloeilampen bevatten stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor mens en natuur. Dit gebeurd als de lamp breekt. Let daarom altijd goed op! En denk altijd na voor dat je een lamp weg gooit of recycled.

Energie besparend

In onze thuissituatie hebben wij er voor gekozen om in alle energiebronnen LED verlichting te plaatsen. Een van de redenen is dat het energie besparend is, je kunt tot wel 50% op energieverbruik en-kosten besparen. Het scheelt enorm, ook als je niet een breed budget hebt om maandelijks te besteden. Een slimme lange termijn investering aangezien de prijzen steeds lager worden.

In kantoren of andere openbare ruimtes hangen vaak TL armaturen, door deze huidige TL armaturen te vervangen door led tl armaturen bespaart dit weer op je energiekosten. Normale TL lampen slurpen stroom, dus vervang ze door LED verlichting!

De reden om overstappen op LED verlichting

Onderhoudsvrije lampen

Het overstappen naar LED verlichting verspilt geen licht en energie, schijnen recht naar benden en er is geen verlies van lichtintensiteit. Door de lange levensduur van de LED lamp, slimmere richting en de niet afneembare lichtsterkte zorgen er voor dat je het minder vaak hoeft te vervangen.

LED verlichting scheelt jou enorm veel tijd en kosten. Het stoot namelijk geen hitte uit, werkt in een warme en koude omgeving, ze zijn er in verschillende stijlen, vormen en zelfs in verschillende kleuren. Bovendien flikkert LED verlichting niet, wat weer beter is voor het milieu! Het is de ideale verlichting voor in huis. 

Zou jij overstappen op led verlichting?

liefs gea van glamview
Dit artikel betreft een samenwerking
Advertenties

6 Replies to “3 redenen waarom je moet overstappen op led verlichting”

  1. Ik heb het nog nooit geprobeerd. Ik wil het zeker wel. Het klinkt veelbelovend als ik jouw blog zo lees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *