We hebben koude dagen in het vooruitzicht, dat maakt dat er goed gezorgd moet worden voor onze huid. Ik merk dat ik tijdens de herfst/winter periode extra hydraterende producten moet gebruiken vooral zowel mijn gezicht als lichaam. De huid in mijn gezicht rond de T zone, daarnaast ook bepaalde delen van mijn lichaam zoals mijn benen. Ik ben dan ook benieuwd naar de nieuwe lijn van Salcura. Ik mocht de Salcura BioSkin DermaSpray en Dermaserum uit testen die goed is voor de droge en gevoelige huid, daarnaast ook geschikt voor bepaalde huidaandoeningen.

Salcura

Salcura Lateraal skin therapy is een brits family bedrijf die zich specialiseert in het maken van natuurlijke huidverzorgingsproducten voor de droge en gevoelige probleem huid. Alle producten zijn geformuleerd om snel en krachtig te werken en het natuurlijke herstelproces van de huid te ondersteunen. Alleen de hoogste kwaliteit aan natuurlijke ingrediënten worden ingezet, die een bewezen effect hebben op huidproblemen. 
Salcura begrijpt de kracht die de natuur heeft om te zorgen dat de mens zowel van binnen als van buiten gezond en vitaal is. Er wordt gestreefd naar natuurlijke ingrediënten in de formules om zeker te zijn dat de huid op de meest effectieve en huidvriendelijke manier verzorgd en beschermd wordt. De producten van Salcura zijn allen vrij van paraffine, steroïden, parabenen, SLS, hormonen en parfum.

Salcura Bioskin DermaSpray

De Bioskin Dermaspray is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar met een zeer droge, jeukende huid. Het bevat geen schadelijke of irriterende ingrediënten, waardoor het product geschikt is voor mensen met een overgevoelige en droge huid of bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, dermatitis en rosacea.  
De Dermaspray helpt om een natuurlijke barrière te vormen, zodat de huid goed gehydrateerd blijft. Hier door zullen de verschijnselen van een droge huid afnemen. Bij een jeukende huid zal de spray verlichting geven. De substantie trekt diep in de huid, zodat de huidcellen diep worden gevoeld. De huidcellen zullen gezonder aan de oppervlakte verschijnen, waardoor de huid er beter zal uit zien en de symptomen zullen afnemen. 
De Dermaspray is gemakkelijk in gebruik door de spray flacon, in het bijzonder voor mensen die last hebben van een zeer droge tot gevoelige huid. De spray trekt snel in de huid, waar door het product niet uitgesmeerd of ingewreven hoeft te worden. De spray bevat 100 ML en kan dagelijks worden gebruikt op het lichaam. 

Ingrediënten 

Purified Water (Aqua), Glycerin (Vegetable), Sunflower Oil (Helianthus annuus seed oil), Safflower Oil (Carthamus tinctorius Seed oil), Glycol Stearate SE, Cetearyl Glucoside, Sodium Cetearyl Sulfate, Phenoxyethanol, Lecithin, Grape Vine Oil (Vitis vinifera seed oil) , Sea Buckthorn Oil (Hippophaes rhamnoids fruit extract), Isononyl Isononanoate, Eucalyptus Essential Oil (Eucalyptus globulus leaf oil) , Paperbark Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia leaf oil) , UreaOrange Oil (Citrus aurantium dulcis peel oil expressed), Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Mineral Solution (Sodium Chloride), Lavenda Oil (Lavandula angustifolia extract), Rosemary Oil (Rosmarinus officinalis leaf oil) , Olive Oil (Olea europaea fruit oil), Almond Oil (Prunus amygdalus dulcis oil), Cetearyl Alcohol ,Peppermint Oil (Mentha piperita oil), Aloe Vera (Aloe barbadensis leaf juice powder), Beta-Carotene, Rosemary Extract (Rosmarinus officinalis leaf extract), Limonene, Linalool

Salcura Bioskin DermaSerum

Het DermaSerum is een vochtinbrengend serum die dagelijks kan worden gebruikt. Het is speciaal ontwikkeld voor het gezicht en de huid rond om de ogen. Het is een gebruiksvriendelijk serum die ideaal is voor een gevoeligheid voor zoal eczeem psoriasis, dermatitis, rosacea en andere huidaandoeningen die samen gaan met een extreem droge huid. Het zorgt voor een directe verlichting voor een jeukende en droge huid. Salcura BioSkin DermaSerum 50ML kost €13,99 en is geschikt voor het gezicht. 
De DermaSerum is voor 98% natuurlijk en bevat geen steroïden of andere harde chemicaliën die de huid kunnen irriteren. Het bestanddeel Duinhoorn wordt gebruikt voor huidcel regeneratie, Saffloer om de huid intens te voeden en Oloë Vera om de huid te verzachten en te kalmeren. 
Door de luchtige substantie is de DermaSerum ideaal om op droge plekken te gebruiken zoals in het gezicht en rond om de ogen. Het serum kan ik kleine hoeveelheden worden aangebracht, het serum is niet vet en trekt snel en diep in de huid. Het ondersteunt de aanmaak van gezonde huidcellen door nieuwe huidcellen in een vroeg stadium in hun levenscyclus intens te voeden. 

Ingrediënten 

Purified Water (Aqua), Glycerin (Vegetable), Sunflower Oil (Helianthus annuus seed oil), Safflower Oil (Carthamus tinctorius Seed oil), Phenoxyethanol, Carbomer, Grape Vine Oil (Vitis vinifera seed oil)  ,Isononyl Isononanoate, Potassium Hydroxide, Sea Buckthorn Oil (Hippophae rhamnoides kernel extract), Eucalyptus Oil (Eucalyptus globulus leaf oil), Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia leaf oil), UreaOrange Oil (Citrus aurantium dulcis peel oil expressed), Acrylates/c10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Mineral Solution (Sodium Chloride), Lavender Oil (Lavandula angustifolia extract), Olive Oil (Olea europaea fruit oil), Almond Oil (Prunus amygdalus dulcis oil), Rosemary Extract (Rosmarinus officinalis leaf extract), Lavendin Oil (Lavandula hybrida oil) , Camphor Tree Leaf Oil (Cinnamomum camphora formosana leaf oil), Lineally Acetate, Pine Leaf Twig Extract (Pinus species twig extract) , Rosemary Oil (Rosmarinus officinalis leaf oil), Peppermint Oil (Mentha piperita oil), Aloe Vera (Aloe barbadensis leaf juice powder), Camphor, Beta-Carotene, Citronella, Limonene, Linalool

Mijn mening van de producten

Het merk Salcura kende ik echter nog niet. Ik was dan ook benieuwd wat de producten zouden doen voor mijn huid. De verpakkingen zien er mooi uit, simpel en mooi wit met een duidelijke tekst. De inhoud in verhouding met de prijzen vindt ik prima te doen aangezien het voor de droge huid en andere huidaandoeningen kan worden gebruikt. Vooral de Salcura BioSkin DarmaSpray maakte mij nieuwsgierig, en heb hem daarom een aantal keer gebruikt. Het maakt mijn huid soepel, minder trekkerig en als resultaat een zachte huid. Ik ben tevreden over deze lijn. 

Aangezien mijn moeder de huidaandoeningen psoriasis heeft, was ik benieuwd of het ook voor haar goed zou werken. Ze heeft psoriasis plekken op het gezicht en elleboog en wou de producten graag zelf ook proberen. Het verschil was zeker om te merken, het doet haar huid goed aangezien. De strakheid van de huid en de droogte plekken worden soepel en voelen fijn aan. Ook de roodheid begint langzaam minder te worden. Ze wil de producten graag een langere periode door gebruiken om te kijken wat het zal  doen op langere termijn bij psoriasis.

 

Welke tip zou jij mee willen geven bij een persoon met een droge huid?
liefs gea van glamview
Producten ontvangen van PR Bureau.
Advertenties

6 Replies to “Salcura Bioskin DermaSpray & DermaSerum”

  1. Wat leuk om zo dit merk te leren kennen. De producten lijken me ontzettend fijn en ook goed dat ze vrij zijn van nare ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *