Op het moment houd het iedereen bezig, het corona virus die zich door de hele wereld heeft verspreid. Het raakt ons allemaal, niet alleen mentaal, lichamelijk, maar ook op werk en sociaal gebied. Sociale contacten onderhouden met dierbaren is op het moment niet mogelijk. Blijf vooral zoveel mogelijk thuis voor je eigen veiligheid, maar ook die van anderen. Je kunt natuurlijk met een persoon 1,5 meter afstand houden om even een frisse neus te halen, maar met een grote groep zit dit er niet in. Gelukkig is de technologie zeer goed ontwikkeld en kunnen wij op verschillende manieren contact leggen met anderen. Denk aan het versturen van berichten, met elkaar bellen of videobellen waarbij je elkaar kunt zien en spreken. 

Contact houden met dierbaren, zo doe je dat

Samen met mijn man maken wij beide gebruik van een sim only abonnement. Ik heb gekozen voor een bundel met onbeperkt bellen, sms-en en internet. Mijn man heeft gekozen voor een bundel die hij goed bij zich vind passen. Hij heeft niet gekozen voor een onbeperkte bundel, maar een bundel die aansluit op zijn wensen en gebruik. Met een sim only abonnement hoef je alleen maar te betalen voor het gebruik van een netwerk, hierbij zitten geen kosten voor het afbetalen van een toestel.

Wij zijn al jaren zeer tevreden met een sim only abonnement en kopen zelf een smartphone naar keuze. Zo kunnen wij regelmatig wisselen van een ander toestel wanneer wij dat willen. Je kunt met een sim only abonnement maandelijks betalen en vaak zijn er leuke acties en aanbiedingen. Dit scheelt een hoop geld en tevens ben je overal bereikbaar. Je kunt kiezen voor een bundel die bij jou past, denk aan bellen, sms-en en internetten. Wil je geen zorgen maken om over je bundel heen te komen, dan kun je kiezen voor een bundel met onbeperkt bellen, sms-sen en internetten. Zo weet je precies wat je elke maand moet betalen voor je sim only abonnement. Wij vinden dit een prettige optie.

Contact houden met dierbaren tijdens covid 19

Een tijd van eenzaamheid

Denk vooral aan de kwetsbare groepen die nu geen bezoek mogen ontvangen zoals ouderen. Dit kunnen je ouders zijn of denk aan je lieve opa en oma. Vooral ouderen in een verzorgingshuis zijn erg eenzaam en kunnen niet het huis uit. Helaas hebben de meeste ouderen geen smartphone met de nieuwste technologie. Gelukkig kunnen de mensen zonder een smartphone prima contact houden door te bellen. Dit kan een vaste telefoon zijn of een simpele mobiel. Het is handig om ouderen te helpen om een sim only abonnement af te sluiten, zo kunnen ze iemand bereiken wanneer ze maar willen. Eenzaamheid is nooit leuk, maar vooral in deze periode rondom het corona virus kunnen ze geen kant op.

Contact houden met dierbaren in deze moeilijke periode

Momenten samen kunnen delen

Naast de kwetsbare groepen is het leuk om met vrienden, kennissen en familieleden contact te houden. Doormiddel van videobellen zijn ze ver weg, maar toch dichtbij op het scherm. In deze periode is het leuk om samen een online borrel te organiseren of denk aan de apps waarbij je met meerdere personen spelletjes kunt spelen. Wij merken thuis vooral op dat de mensen om ons heen de ontwikkeling van onze zoon moeten missen. Na zijn eerste verjaardag is zijn ontwikkeling zeer snel gegaan. Opeens stond hij in zijn box, liep heen en weer langs de randen, vervolgens samen met papa de eerste stapjes maken. Vooral de oma’s en opa’s vinden het jammer om dit moment te moeten missen. Natuurlijk kun je filmpjes maken of via videobellen het laten zien, maar het is toch anders dan in het echt.

Hoe houd jij contact met dierbaren in deze moeilijke periode? 

Liefs, Gea

7 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Glamview

Mijn naam is Gea. Ik ben 29 jaar oud en kom uit het noorden van Nederland. Ik woon samen met mijn lieve man, zoontje van 2 jaar oud, hond en kat. Ik ben getrouwd en sinds Maart 2019 moeder geworden van een zoon (2 jaar). Op mijn blog lees je meer over: fashion, beauty, lifestyle, persoonlijk, gezonde voeding, recepten, reizen en het ouderschap.