Struggles tijdens de zwangerschap? Zwanger zijn is het mooiste wat je kan overkomen! Een wondertje die groeit in je buik, de roze wolk waar je samen met je partner op zweeft, toch zijn er ook een aantal Struggles  die een vrouw heeft tijdens de zwangerschap. Ik ben dan ook benieuwd of andere vrouwen zich er in terug zien, of misschien dat jij ze later zelf zal onder vinden.

Struggles die een vrouw zal herkennen tijdens de zwangerschap

 Door de groeiende buik wordt je minder flexibel. Op trapjes staan of andere verhogingen is daarom niet zo handig, vooral niet in de laatste trimester. Naast dat je het gevoel hebt dat je nog onhandiger wordt tijdens de zwangerschap of dat alles opeens altijd op de grond staat als je het nodig hebt. Is bukken ook nog een hele opgave..

Scheren. Het scheren van de benen of down under, wordt een opgave tijdens het groeien van de buik. Je zult in het begin er nog bij kunnen, later wordt het steeds moeilijker. Je probeert je zelf in alle bochten te wringen, of je doet alles gewoon op de gok. Dat laatste merk ik vooral bij mezelf, gewoon proberen zolang het nog kan. Het scheren van de benen kan evt je man of vriend nog voor je doen als je het lief vraagt.
Tijdens het eten heeft iedereen wel eens een vlekje op een shirt of trui, tijdens de zwangerschap is de kans nog groter door de buik die groeit. Het valt niet naar benden, maar je buik vangt het meteen op. Een shirt verwisselen is daarom soms een must.
 Tijdens het slapen ben je ook niet meer zo flexibel, vooral als je op de andere zij wilt liggen of uit bed wil stappen om even naar de wc te gaan. Alles moet tegenwoordig met draaien worden opgelost, een hele klus maar het werkt wel!

Slapen met alle kussens die je maar in huis hebt? YES! Vooral een zwangerschapskussen of voedingskussen kan niet ontbreken. Zelf merk ik in de nacht dat ik veel moet draaien door dat ik spierpijn krijg in mijn bovenbenen. Een hele sportoefening als je het mij vraagt, lichaam draaien, kussen pakken, goed neer leggen, slapen en repeat!

struggles tijden de zwangerschap

Een zwangerschapsbrein, dingen vergeten die je net nog wist of hebt gepland. Heb ik dit nu wel al gedaan of niet? Het is handig om lijstjes te maken van de dagelijkse dingen die jij wilt ondernemen, het is namelijk soms echt helemaal even leeg daar boven. Vergeet ook niet om even dubbel te checken of je het fornuis goed hebt uitgedaan na het koken van een maaltijd, ik heb het al drie keer zelf mee gemaakt. Ai!
Je conditie wordt minder, wat natuurlijk heel logisch is als alles groeit met een lief klein wondertje. Trap lopen is daarom ook soms een hele klus, maar even snel ergens heen lopen is ook niet te doen.
Tijdens de zwangerschap moet je vaak naar het toilet om te plassen. Niet alleen ‘s avonds, ook overdag zal jij dit vaak tegen komen. Logisch aangezien het kind op de blaas drukt en je veel moet drinken tijdens de zwangerschap.

Hoe verder de zwangerschap, hoe meer je zult herkennen dat aankleden ook lastiger wordt. Een broekspijp of panty over je benen heen aan trekken naar boven is al een hele klus, maar ook sokken en schoenen waren steeds lastiger om zelf aan te kunnen doen door de grote buik die in de weg zit. Wat wel werkt is om je been over je andere voet te leggen op de knie. Zo hoef je niet veel te bukken en zal het beter lukken.

Dit waren een aantal struggles die voor kunnen komen tijdens een zwangerschap. Natuurlijk moet je sommige punten zien met een knipoog, aangezien het mooiste doel natuurlijk is om je kindje in je armen te mogen leggen. Geniet vooral ook van alle mooie momenten van de zwangerschap!

Heken jij dit van tijdens de zwangerschap?
liefs gea van glamview

Advertenties

2 Replies to “Struggles tijdens de zwangerschap, herken jij ze?”

  1. Oh my gosh, zoveel is herkenbaar.. Nog een paar weken en dan hoop ik weer wat flexibeler te zijn! Alles voor een goed doel al is het ook wel hilarisch soms.

    1. Leuk om te horen dat je veel dingen erin wel herkend, soms zijn er veel struggles voor op het laatst van het 3e trimster. Net als jouw houdt ik goed in gedachten om aan het goede doel te denken, mijn kleine wonder haha ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *