Begrijp me niet verkeerd, ik vind mijn tweede kind niet leuker dan mijn eerste. Ik vind opnieuw moeder worden en het doorlopen van alle fases voor de tweede keer veel leuker! Waarom? Dat deel ik met jullie in deze gastblog. Lees je mee?

Even voorstellen,

Hoi, ik ben Julia, mama van 2 kindjes: Damian van 3 jaar en Owen van 7 maanden. Ik ben 31 jaar, dit jaar alweer 5 jaar getrouwd en heb 3 katten die het liefst de hele dag op je schoot liggen. Naast mijn parttime job in de reisbranche, heb ik ook mijn eigen onderneming. Een webshop in knutsel-/tekenspullen en bouwspeelgoed voor kinderen, namelijk WoeWoe.

Maart 2018 kwam Damian in ons leven. Eigenlijk 9 maanden eerder natuurlijk al maar dat had nog niet zo een grote impact. Na 9 maanden fantaseren ligt dan eindelijk jouw baby in je armen, wat een gek gevoel! Eerlijk, die roze/blauwe wolk, die kwam pas na een paar dagen tevoorschijn. Tuurlijk was ik vanaf minuut 1 gek op hem en voelde ik gevoelens die ik nog nooit heb gehad. Maar het was ook wennen, want hoe werkt dat nou allemaal en wat wil hij nou?

Julia met twee kinderen

Voorbereiden op een baby

In de zwangerschap probeer je je zo goed mogelijk voor te bereiden. Zo wist ik dat ik heel graag borstvoeding wilde geven en had ik niet de illusie dat hij snel zou doorslapen. Dan kon het alleen maar meevallen dacht ik. Maar niemand kan je écht voorbereiden op het ouderschap. Het eerste jaar met Damian was pittig: Hij huilde veel, de borstvoeding was met onder andere 3 borstontstekingen een flinke uitdaging en slapen? Daar hield hij ook niet zo van. Urenlang hebben we gegoogled, dingen geprobeerd, gewiegd en gevoed.

En na het eerste heftige jaar, werd het steeds een beetje makkelijker. Damian is nog steeds een pittige, we hebben onze handen vol aan hem. Maar het is bovenal een hele pientere, lieve, sociale en zorgzame jongen. Een paar maanden voor zijn verjaardag had ik een tweede positieve zwangerschapstest in handen: Damian krijgt een broertje of zusje!

Julia zwanger van een tweede kind

Zwanger van een tweede kind

Het was een gekke zwangerschap door Corona en zwaar door bekkenklachten. Met 40 weken en 5 dagen was daar Owen, onze tweede zoon. De bevalling was kort maar krachtig om het zo maar te zeggen. En wat vond ik het genieten vanaf dag één. Je weet namelijk al ‘hoe het werkt’. Natuurlijk is elk kindje anders en moet je je kindje nog leren kennen maar je weet de trucjes die je kunt proberen.

Julia met tweede kind in wikkeldekenEen zelfverzekerde mama!

Deze keer had ik meer vertrouwen, in mijzelf, de baby en natuur. Ik wist dat mijn partner een goede vader was, ik wist wat ik wilde en hoe ik ook deze zoon wilde gaan opvoeden. En bovenal: ik wist dat die pittige periode ook weer voorbij gaat. Owen is een stukje makkelijker dan Damian. Zo heeft Owen nauwelijks last van krampjes gehad, heerlijk! Maar mijn mindset is ook heel anders en dat maakt dat ik er veel meer van kan genieten in plaats van avonden lang googlen en druk maken over ‘hoe het hoort’ en wat de schema’s zijn.

Owen heeft geen schema, drinkt zoveel hij wil: vooral in de nacht, we slapen samen en overdag slaapt hij het liefst op mijn arm. En door mijn ervaring met Damian, weet ik dat het goed komt. Dat deze periode voorbij gaat. En snel ook dus geniet ik er nog maar even goed van!

Hoe was dat voor jou toen je je tweede kind kreeg?

Deze blog is geschreven door Julia van WoeWoe.
Bij WoeWoe vind je knutselspullen en bouwspeelgoed voor kinderen van 3 tot 12 jaar. 

 

Lees ook: Met een kind op vakantie in de auto. Onze ervaring!

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *