Het inrichten van een kinderkamer is een leuke bezigheid, vooral als jij je creativiteit erop los kan laten. Kies voor behang met mooie prints of kleur, een bijpassende verf voor de kozijnen, en decoratie om het geheel af te maken. Maar waar begin je? Ik geef jou de tips om het inrichten van een kinderkamer makkelijker te maken. Lees je mee?

inrichten van een kinderkamer met tent
inrichten van een kinderkamer speelgoed

Het inrichten van de kinderkamer en de juiste kleur

De allereerste stap om te beginnen met de kinderkamer, is te bedenken welke kleur de kamer gaat krijgen. De tijd van standaard roze of blauw zien we tegenwoordig niet veel meer, maar kies een kleur waar jij of je kind blij van wordt. Er is veel keuze aan kleuren als het gaat om verf of behang kinderkamer. Nu hoef je niet direct te gaan voor een drukke print of patroon, maar een mooie kleur fleurt de kamer al snel op.

Wil je echt iets anders, dan is een fotobehang een mooie optie. Voor kinderkamers zijn er mooie exemplaren verkrijgbaar. Een wereldkaart, dieren, een omgeving met bergen, of een toffe jungle thema met bladeren, takken en dieren. Je kunt zo creatief mogelijk zijn met een kinderkamer. Vergeet niet om de kinderkamer een geheel te maken, match het met bijpassende meubels, decoratie en beddengoed.

inrichten van een kinderkamer thema unicorn

Kies een thema

Voor een kinderkamer is een thema ontzettend leuk. Met een thema kun je ontzettend creatief zijn. Schilder mooie bergen op de muur, sterren, dots, of verschillende kleur op een muur. Ben je niet zo creatief? Probeer dan fotobehang met een leuk thema. Om het helemaal af te maken, kies je voor leuke decoratie om de echte sfeer te proeven. Een Jungle kamer bevat groene, zwarte, grijze en witte tinten, gebruik houten elementen zoals: houten planken en meubels. Met posters of knuffels van dieren maak je het geheel af. Voor de meiden is een stippen thema leuk.

Schilder allemaal dots op de muur in een kleur naar wens. Roze met wit is altijd goed, maar zwart met wit of goud met wit is ook een mooie combinatie. Decoreer het met flamingo’s of een schattig biggetje. Er zijn leuke posters te krijgen die passen bij een dot thema, maar een leuke tipi tent doet ook altijd goed. Ze kunnen hier fijn in spelen. Een moderne kamer, vintage look, Scandinavisch, vintage of standaard wit doen het daarin tegen altijd goed.

inrichten van een kinderkamer naturel kleuren
inrichten van een kinderkamer met hout

De juiste meubels kiezen

Kies voor meubels die kind vriendelijk zijn. Geen scherpe hoeken of uitstekende materialen, een kind heeft niet het besef van veiligheid. Kleden die kunnen verschuiven zijn niet een goede optie, kies voor een kleed die stevig op de grond ligt. Voor de inrichting kies je meubels die bij het thema of kleur passen van de kamer. Is het bed wit? Kies dan voor een witte kledingkast, bureau etc. Voor de creatieve ouders: Het is leuk om van een tak een kledingrek te maken. Koop leuke bijpassende kledinghangers en klaar is je kledinghoek. Met kruidenrekken en wandplanken kun je kinderboeken op bergen, het staat daarin tegen ook leuk.

Hoe zou jij een kinderkamer inrichten?

liefs gea glamview

Dit artikel betreft een samenwerking
Advertenties

12 Replies to “Tips voor het inrichten van een kinderkamer”

  1. Wat ik altijd belangrijk vind is dat je uitgaat van het kind, en niet van jezelf als volwassene. Dus er op letten dat je dingen op kindhoogte hangt.

  2. Je heb tegenwoordig zoveel verschillende stijlen, het lijkt me nog best lastig om een kinderkamer te maken haha. Ben al blij dat onze woonkamer nu helemaal af is!

  3. Ik denk dat ik de kinderkamer (als ik ooit een kind mag krijgen) neutraal zou houden, met veel witte tinten. Wie weet krijg ik later bijvoorbeeld een meisje en vindt ze de kleur roze helemaal niks…

    1. Wij hebben inderdaad zelf de kinderkamer ook wit, met mooie pastel tinten die terug komen in posters, knuffels en linnengoed.

  4. Ik vind die thema's wel erg leuk, vooral als het ook een thema is waar zowel een peuter, kleuter of kind van 10 ook iets mee heeft. Maar het lijkt me wel erg lastig om te kiezen uit het aanbod, zeker als je als ouder zelf niet super creatief bent.

    1. Het is inderdaad belangrijk dat het kind zelf ook blij is met de kamer. Bovendien is dit zijn/haar slaapplek.

  5. tegenwoordig kan je alle kanten op met die kinderkamers 😀 wat ik altijd belangrijk vind is dat het kind zich erin veilig en rustig voelt

  6. de kinderen bedachten het thema en ik werkte het uit, aangezien ik dol ben op kinderkamers inrichten heb ik heel wat geverfd en verbouwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *