Met een kind in de auto op vakantie naar het buitenland? Dit kan prima! Hoewel onze vakantie dit jaar niet door ging door het corona virus, leek het mij wel leuk om een artikel te wijden aan het op vakantie gaan met de auto naar het buitenland met een kind. Vorig jaar zijn wij voor het eerst op vakantie geweest als gezin, naar het prachtige Spanje. Op dit moment was onze zoon rond de zes maand oud. In dit artikel deel ik onze ervaring en tips!

Zorg voor een goed voedingsschema onderweg

Structuur is zeer belangrijk voor een kind, gebruik onderweg in de auto de zelfde tijden die je thuis ook hanteert voor het voedingsschema. Zo kreeg onze zoon rond zijn zesde maand flesvoedingen, fruit en warm eten verspreid over de dag. Zorg er voor dat je genoeg flesvoeding bij je hebt, flesjes water en eventueel een aantal potjes met fruit en warm eten die je kan op warmen. Bij verschillende tankstations en restaurants zijn magnetrons aanwezig waar je gebruik van kan maken. Houd er rekening mee dat in het buitenland kraanwater niet gebruikt kan worden, ook niet als je een flesje nog gaat verwarmen.

Unsplash Baby in autozitje(Bron)

Maak genoeg tussenstops met kinderen in de auto

Houd zo nu en dan een tussenstop om even de voeten te strekken, stuk te lopen of heerlijk even te gaan eten of drinken. Een tussenstop is voor een volwassene net zo belangrijk als voor een kind. Een kind mag namelijk niet langer dan twee uur achtereen in zijn autostoel zitten. De reden hier voor is dat de rug van een kind nog niet volgroeit is. Bovendien is een tussenstop ook fijn om in een andere omgeving te zijn.

Zorg voor genoeg afleiding

Een kind rond de 6e maand zal veel gaan slapen in zijn autostoel, maar ook zullen er momenten zijn waarbij je kind wakker is. Zorg er voor dat er verschillende soorten speelgoed aanwezig zijn in de auto. Een kind kan zich al snel vervelen, verschillende soorten speelgoed zorgt er voor dat er uitdaging blijft om aandacht aan te geven. Wij hadden aan de Maxi Cosi een wagenspanner hangen met knuffeltjes en een spiegeltje, dit is een fijne uitkomst als het gaat om ver reizen met een jonger kind. Bij een ouder kind kun je ook afleiding bieden met speelgoed van zijn eigen leeftijds categorie.

Kies voor een hotel overnachting op de route

Voor volwassenen is het al ver rijden als je op vakantie gaat met de auto naar het buitenland, laat staan voor een kind. Wij gingen vorig jaar naar het noorden van Spanje en hebben in twee dagen gereden. Dat betekend dat je ook ergens moet overnachten. Wij hebben van te voren gekeken hoeveel km het rijden is naar de bestemming en op welke plek wij het beste een hotel konden boeken voor een overnachting.

Met een kind in de auto op vakantie naar het buitenland.

Vijf uur rijden achter elkaar is genoeg

Het was ons eerste keer als gezin om met de auto op vakantie te gaan naar het buitenland. Onze tip: plan alles van te voren goed! Bekijk hoeveel km je denkt te kunnen rijden per dag en hoeveel tussenstops er tussen moeten zitten. Uit onze ervaring is gebleken dat vijf uur rijden op een dag echt de max is. Hierbij zijn de tussenstops niet in begrepen. Als je merkt dat je kind onrustig wordt, is het beter om te zoeken naar een hotel.

Druk op het oor kan vervelend voelen

Wij gaan meestal op vakantie naar het noorden van Spanje, hierbij kom je door gebieden met hoogte verschillen. Hierbij weten wij als volwassenen dat er druk op het oor kan ontstaan. Een kind weet niet wat dit inhoud en kan beginnen te huilen of onrustig worden. Het gevoel van druk op het oor kan vervelend zijn. Zorg voor goede afleiding voor je kind, dit kan bijvoorbeeld met speelgoed, eventueel kun jij je kind troosten als hij/zij helemaal overstuur is. Houd wel in het achterhoofd dat te veel aandacht geven aan deze situatie niet goed is. Ze kunnen het dan ervaren als negatief, zoek hierin een balans.

Autoverzekering vergelijken

Met een kind in de auto op vakantie, bereid je dan goed voor. Je weet nooit wat er onderweg kan gebeuren, dat betekend dat je een goede autoverzekering moet afsluiten voor je auto. Ook met een klein budget zou je een prima autoverzekering kunnen afsluiten, zelfs met een goede dekking. Denk aan auto schade, schade aan een persoon, diefstal of inbraak, er zijn veel onvoorziene situaties waar je vaak niet bij stil staat. Wij hebben in Kroatië een aantal jaren terug een tropische storm mee gemaakt, hierdoor zijn wij veel spullen kwijt geraakt.

Dit heeft niet met een autoverzekering te maken, maar wel als je auto door z’n storm schade heeft opgelopen. Er waren namelijk veel mensen op de camping met auto schade door omvallende bomen. Verzekering auto vergelijken is daarom belangrijk! Er zijn verschillende dekkingen als het gaat om een autoverzekering. Wa, Wa+ of All Risk, dit hangt ook af hoe oud je auto is. Het is ook mogelijk om je te laten adviseren welke dekking het beste bij jou past, dit geldt ook voor de prijs van de autoverzekering.

Bereid jij je voor, om samen met een kind in de auto op vakantie te gaan?
liefs gea van glamview

Betreft een samenwerking

8 Replies to “Met een kind in de auto op vakantie naar het buitenland. Onze ervaring & tips!”

  1. We zorgen ook altijd voor genoeg eten en drinken onderweg. Structuur zijn we niet zo van. Dus wat dat betreft maakt het nu niet zo uit wanneer we rijden. Of hoe lang. Als er maar genoeg entertainment en afwisseling is.

  2. Wij hebben zelf geen kinderen, maar ik weet nog dat mijn ouders altijd zo'n vakantieboek van de supermarkt voor me hadden waarin allerlei spelletjes en opdrachten voor onderweg in stonden, vond ik zelf altijd erg leuk. Geen idee of dat er tegenwoordig nog is hoor.

  3. Fijne tips om alvast te lezen. Wij gaan volgende maand met de auto op vakantie en ik ben nu al volop bezig met de voorbereidingen. Dat wordt wat wanneer ik zelf kindjes heb, haha!

  4. Wat een goede tips! Een autoverzekering is altijd handig! Wij hebben al regelmatig de wegenwacht een keer moeten bellen. Ook zorgen wij altijd voor wat eten en drinken in de auto en een deken. Nu zul je die laatste zomers niet nodig hebben. Maar je weet maar nooit waar je onderweg in terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *