Hallo lieve lezer! De laatste tijd doe ik graag inspiratie op uit kookboeken om een nieuwe recept te bedenken. Zo kwam ook dit recept tot stand. Met een paar kleine aanpassingen naar mijn voedingspatroon/dieet wensen kwam het recept, ‘Mihoen met kipgehakt en ananas’ tot stand. De Mihoen met kipgehakt, sperziebonen & Ananas is ontzettend lekker en daarom deel ik hem natuurlijk graag met jullie. Het recept is voor 4 personen. Lees en kook je gezellig mee?

recept mihoen met kipgehakt sperziebonen en ananas
Lees ook: Zomerse spelt cake met aardbeien

Mihoen met kipgehakt, sperziebonen & Ananas

Dit heb je allemaal nodig

250 gram Mihoen
550 gram gebroken sperziebonen
400 gram kipgehakt
1 verse ananas
2 bosuitjes
2 el Ketjap Manis (glutenvrij)
1 el Sambal badjak
olijfolie
Peper & zout

Zo bereid je het gerecht

Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukken. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de sperziebonen in een steelpan gedurende 6 minuten tot ze beetgaar zijn. Vergeet de olijfolie in een pan en bak het het kipgehakt bruin. Voeg de ananas, mihoen en sperziebonen toe aan de kopgehakt en roerbak dit mee. Breng het geheel op smaak met 2 el Ketjap Manis (glutenvrij), peper en zout. Voeg daarna de bosuitjes toe. Eet smakelijk!

  • Ik gebruikte bij dit recept de Ketjap Manis Glutenvrij, aangezien deze geen tarwe bevat. Natuurlijk kun je ook de normale Ketjap Manis gebruiken als jij niet op een tarwe allergie hoeft te letten. Inplaats van kipgehakt, kun je ook kiezen voor kip reepjes of een vegetarische vlees vervanger.
Wat is jouw favoriete recept in combinatie met Mihoen?
liefs gea van glamview

Advertenties

2 Replies to “Recept: Mihoen met kipgehakt, sperziebonen & Ananas”

  1. Mmmm ziet der als een heerlijke lunch uit.
    Ik ga het zeker ook eens uit proberen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *