Interieur

Waarom kiezen voor een zweefparasol?

Nu de zomer is begonnen, is het tijd om de tuin weer zomerproef te maken! Om jezelf te beschermen tegen de zon en de schadelijke UV straling, is het belangrijk om te kiezen voor een goede parasol. Een parasol kun je op verschillende plekken van de tuin neerzetten, maar ik heb hem het liefst op het terras bij de tuinmeubelen. Om ruimte te besparen of voor een kleine tuin is het ideaal om te kiezen voor een zweefparasol.

Een zweefparasol, zweeft als ware boven het terras. De frame kan naast de tuinmeubelen worden geplaatst waardoor de parasolpaal niet in de weg zit. Het creëert meer ruimte en je kunt er gemakkelijk onderdoor lopen. De zweefparasols kunnen 360° om zijn as draaien. Zo kun je op elk moment van de dag er voor kiezen om met de zon mee te draaien. We weten allemaal dat een parasolvoet zwaar is en lastig is te verplaatsen. De zweefparasol wordt geleverd met een kruisvoet die zelf moet worden verzwaard. Het vangt enorm veel wind, daarom is extra gewicht belangrijk om de parasol stabiel te houden. Een zweefparasol is kwalitatief sterk, maar net als een andere parasol niet tegen harde wind. Windkracht 3 zou de parasol net aankunnen.
Waarom kiezen voor zweefparasol

Vuil en water afstotend

De zweefparasol hebben verschillende stofklassen. Het hangt van de soort stof af hoe lang de parasol zonder beschermhoes in de zon kan staan vanwege het verkleuren van het doek en hoeveel UPF klasse het heeft tegen zonbescherming. Een doek van 100% polyester met PU-coating is water en vuil afstotend.

Onderhoud

Wil je dat de parasol lang mee gaat? Bescherm de parasol met de beschermhoes, zo heeft hij minder onderhoud nodig en blijft mooi van kleur. Als de draaihendel stroef begint te worden kun je deze in smeren. Zo wordt hij weer soepel en kan hij weer een aantal rondes mee. De parasolvoet daarin tegen kun je met de tegels het hele jaar door buiten laten staan. Het scheelt dat je niet zwaar hoeft te tillen.
Wat vind jij belangrijk bij het kopen van een parasol?
liefs gea van glamview
Betreft een samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

 1. Nicole Orriëns zegt:

  Dat hij makkelijk is in te klappen en naar binnen te halen als het gaat regenen.

 2. Kimberly Verbaan zegt:

  Hij moet vooral stevig zijn zodat hij lang mee gaat

 3. me zegt:

  Wij zijn momenteel de tuin aan het verbouwen en moeten nog gaan kijken voor een nieuwe parasol. Waarschijnlijk word dit ook een mooie zweefparasol

 4. Cynthia zegt:

  Het moet stabiel staan en het liefst lekker buiten kunnen blijven staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *