7 december 2019

Op deze manier kun je een kleine keuken gezellig inrichten

Op deze manier kun je een kleine keuken gezellig inrichten

Heb je een klein huis, dan is het logisch dat er geen grote keuken in past. Bekijk deze kleine keukens maar eens. Kies voor de opbergruimte die jij denkt nodig te hebben met de juiste keukenapparatuur. Hoe meer kasten en laden er in een keuken zitten, hoe meer er verzameld zal worden en uiteindelijk niet wordt gebruikt. Wij hebben een appartement met een kleine keuken en hebben gekozen om de benodigde ruimte in te delen, zodat er alleen ruimte is voor  wat echt nodig is. Daardoor hebben we gekozen om de koelkast met vriezer apart van de keuken te kopen. In de keuken hebben wij geen oven maar een combimagnetron die niet ingebouwd is.

Kies een kleurpalet

Om te beginnen met het gezellig maken van jouw keuken, is het belangrijk om na te gaan welke kleuren jij graag terugziet in de keuken. Heb je een keuken met hout tinten? Kies dan voor natuurlijke kleuren zoals beige, oranje, goud, bruin of taupe. Bij een industriële keuken zijn de kleuren zwart, grijs, goud en bruin prachtig. Een moderne keukeninrichting is vaak zwart met wit. Het is mooi om bij deze keukenstijl bij zwart en wit te blijven, eventueel met een opvulling van een leuke kleurtint. Onthoud dat jij kiest voor de stijl of kleur waar jij je prettig bij voelt. Zo creëer je een fijne sfeer in huis.

Op deze manier kun je een kleine keuken gezellig inrichten


De juiste woonaccessoires

Heb je een zithoek direct bij de keuken, dan is het leuk om deze ruimtes met elkaar te verbinden. De juiste woonaccessoires maken de ruimte helemaal af! Blijf bij het kleurpalet dat jij hebt gekozen. Let op de contrasten van spullen, dezelfde kleur en materiaal zo dat alles goed bij elkaar past. Woonaccessoires die mooi staan bij jouw keuken en zithoek zijn bijvoorbeeld mooie posters, bloempotten, lantaarns, kaarsen en mooie lampen. Een fruitschaal is leuk voor in de keuken of in de zithoek. Bij weinig ruimte is het handig om een plank aan de muur te maken. Op een plank is ruimte voor mooie woonaccessoires of potten met voorraad aan pasta, rijst, havermout, suiker en andere benodigdheden. Niet alleen is het handig voor een kleine keuken, het staat ook huiselijk en sfeervol. Maak het niet direct te vol, maar wees bewust van de ruimte die je hebt.

Op deze manier kun je een kleine keuken gezellig inrichten


Denk aan passende keukenaccessoires

Keukenaccessoires fleuren de keuken helemaal op! Let er op dat het niet te vol wordt. Keukengerei kan aan de muur opgehangen worden aan haken of zet het in een mooie glazen pot. Wist je dat keukengerei tegenwoordig niet alleen van hout hoeft te zijn? Naast hout is er mooi plastic keukengerei in zachte pastelkleuren verkrijgbaar. Het moet passen bij het kleurenpalet waar ik het eerder over had. Ben jij een liefhebber van  vrolijke kleuren, dan zijn die kleuren een mooie toevoeging aan je keuken. In combinatie met een pastelkleurige waterkoker of broodrooster. Naast keukengerei zijn stijlvolle en bijpassende linnen theedoeken een mooie toevoeging. Hang ze aan een haakje om een huiselijke sfeer te creëren. Ben je een echte liefhebber van koken en bakken? Haal dan de kookboeken te voorschijn. Kookboeken zijn handig om heerlijke recepten uit te maken, daarnaast staan ze prachtig als decoratie aan de muur of op je keuken.

Op deze manier kun je een kleine keuken gezellig inrichten


Denk groen!


Naast mooie keukenaccessoires of woonaccessoires is het leuk om groen toe te voegen. Ik bedoel niet direct de kleur groen, maar mooie opvallende planten. Planten kunnen een ruimte opfleuren en geven een fijne sfeer. In onze keuken hebben wij een plank aan de muur waar een plant opstaat met voorraadpotten. Boven op de keuken is een loze ruimte die wij opgevuld hebben met twee nepplanten. Alleen woonaccessoires vind ik persoonlijk een ruimte niet af maken, dat doen planten wel. Naast een normale plant kunnen kruidenplanten handig zijn voor het koken. Daarnaast staan ze ook mooi in de keuken. 

Hoe zou jij je keuken inrichten?

Liefs Gea

Dit artikel betreft een samenwerking

7 opmerkingen

 1. mijn keuken is veel te klein om in te richten. Maar mijn droom keuken heeft lichte kleuren, groene planten en een leuke sfeer om te koken..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips! Dat groen zou ik snel vergeten bij het inrichten van een keuken, maar kan zoveel doen aan de inrichting!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja absoluut! Ik vond het een mooie punt ook om in dit artikel erbij te vermelden.

   Verwijderen
 3. Prachtig keuken. Ik wil zo graag onze keuken opknappen. Handig tips

  https://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tips! Onze keuken is niet heel klein, maar ze is gewoon niet zo handig ingericht. De keuken stond er al toen we hier kwamen wonen. In de toekomst willen we graag onze keuken verbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen