Een bank matchen in het interieur? Ga voordat je een woonwinkel bezoekt eerst oriënteren op het internet of blader woontijdschriften door. Er zal veel inspiratie zijn, maar kijk waar jij naar opzoek bent. Ik heb gekozen om een hoekbank te matchen bij het nieuwe interieur. Kleuren moeten matchen met elkaar, maar ook de meubelen, anders wordt het een poppenkast. Sta stil bij de gezinssamenstelling tijdens een bank kopen . Hierbij een aantal tips die jou kunnen helpen een bank the matchen in het interieur.

Een bank matchen in het interieur

Het is belangrijk om te weten hoe groot de ruimte is, voor dat je een bank koopt. In een grote woonkamer heb je meer keuze dan in een studentenkamer. Een studentenkamer bestaat vaak uit één kamer, hierin zit een kleine keuken, badkamer en een toilet. Omdat het klein is kun je als student het beste kiezen voor een slaapbank. Een slaapbank ziet er uit als een gewone bank, deze kun je uitklappen tot een slaapbank. Een slaapbank is ook ideaal voor in een logeerkamer.

Zo kun je de overige ruimte gebruiken voor een kledingkast, een tv meubel eventueel een tafel met twee stoelen. Benut een kleine ruimte goed, plaats meubelen in een hoek of tegen een muur.

Een kleine woonkamer heeft net als een studentenkamer weinig ruimte voor het interieur. Hierin past een twee-zit bank het beste met een kleine salontafel erbij. Door te kiezen voor een grote bank in een kleine woonkamer, wordt het vol en lijkt het nog kleiner dan het al is. Hoewel het ieder zijn eigen keuze en smaak is.

Benut alle ruimte die jij hebt

Een hoekbank kan perfect in een hoek worden geplaatst. Dat klinkt logisch, maar op deze manier benut je ruimte die je anders niet zou gebruiken. En op deze manier lijkt je kamer veel groter. Een hoekbank kan best wat doen in het interieur. Een hoekbank creëert gezelligheid, en je kunt lang uit naar je favoriete serie kijken. Voor een groot gezin is het een perfecte bank, maar een zes-zitter in combinatie met een drie-zitter kan ook bijvoorbeeld. Een hoekbank kan ook gebruikt worden om de zithoek afscheiden van de rest van de woonkamer. Het geeft een knus effect.

Een bank matchen in je interieur. Met mooie kussens en andere accessoires

Welke kleur bank past het beste in jouw interieur?

Banken kun je tegenwoordig in elke gewenste kleur, materiaal en formaat krijgen. Ga goed naar wat voor kleur goed past bij jou. Een bank is een grote aankoop die je niet snel over een jaar opnieuw gaat kopen, maar aanschaft voor een langere periode. Daarnaast is het belangrijk om een kleur te kiezen die in jouw interieur zal passen. Een bank in een basiskleur, zoals grijs, bruin, zwart of cognac is altijd goed. Een bank  matcht bij elke woonstijl prima.Als je houdt van een kleurtje op de muur, dan zit je altijd goed met een bank in een basiskleur.

Kies je voor een bank in een rode, blauwe, groene of oker gele kleur? Dan moet je goed rekening kijken of het bij het interieur past. Een donker groene kleur of cognac passen prachtig in een industriële woonstijl. Bij een moderne woonstijl past een bank in een zwarte, grijze of bruin kleur prachtig. Een landelijke woonstijl bevat veel beige tinten. Een bank in het wit, beige of cognac kleur zouden er perfect bij passen. Houdt wel rekening met je eigen smaak, kies niet een bank in een bepaalde kleur omdat een andere persoon dat tegen je zei. Elke dag zal het interieur er zijn, daar moet je natuurlijk gelukkig van worden.

Welk materiaal kun je het beste kiezen?

Heb je huisdieren of een jonger kind in het gezin, dan moet je rekening houden met het materiaal en de kleur van de bank. Een huisdier kan het stof of leer kapot klauwen of met de vieze voeten er over heen lopen. Kinderen kunnen vieze handen en voeten hebben van het buiten spelen, maar ook tijdens het knutselen of verven kan er een kleurspat in het stof komen. Met een basiskleur zit je altijd goed, maar sta altijd stil bij de stofkeuze. Leer kan snel scheuren door de nagels van een kat of hond, maar kan snel schoongemaakt worden en ziet er luxe uit.

In de winter is het leer vaak koud, in de zomer heel plakkerig aan de rug en billen. Een bank van stof is daarentegen lastiger schoon te maken bij een ongelukje, maar kan lang mee als het gaat om goed kwaliteit stof. Iedere bank heeft zo zijn voor en nadelen. Wij hebben thuis een hoekbank in een zwarte kleur. Met een kind en huisdieren vinden wij dit een prima keuze. De hoezen kunnen gewassen worden, wat een voordeel is als er een vlek op zit. Daarnaast blijft het stof prachtig, dit hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit van de bank die je kiest.

Een bank matchen in het interieur, hoe zou jij dat doen?


Dit artikel betreft een samenwerking

Advertenties

15 Replies to “Op deze 4 manieren past een bank bij jouw woonstyle”

  1. Ik let heel erg op stijl, kleur, stof, afmeting en of het een mooi geheel vormt met de rest van de woonkamer.

  2. het moet bij mij passen bij de rest van de meubels, als dat niet zo is dan kan ik mij daar gloeiend aan irriteren

  3. Ik kies dus voor stof omdat we katten hebben en dat is iets gebruiksvriendelijker hiervoor 🙂

  4. wij hebben hier een rakker van bijna 4 rondlopen dus hebben we voor een donkere kleur en een stof die gemakkelijk af te wassen is

  5. Ik let er heel op dat mijn bank inderdaad ook past binnen de stijl van de rest van mijn interieur, maar meest belangrijke vind ik nog wel dat 'ie gewoon lekker moet 'hangen'

  6. Leuk artikel! Ik merk dat onze bank met twee kleine kinderen erg veel te voorduren krijgt. Binnenkort maar eens reinigen denk ik. Bij een volgende bank zou ik wel wat bewuster kijken naar wat allemaal praktisch is met kinderen en huisdieren. Daar is deze bank niet op berekend helaas. Liefs X

  7. Ik let vooral op het materiaal, want met 5 katten is dat wel even een dingetje. Ik las ergens dat microvezel goed bestendig is tegen katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *