21 september 2020

De tips voor het zoeken naar de perfecte douchecabine

tips zoeken juiste douchecabine

Twee jaar geleden hebben wij onze hele badkamer vernieuwd. Aangezien de ruimte niet groot is, hebben wij een ontwerp laten maken door een specialist in badkamers. Er kwamen veel mogelijkheden naar voren voor kleine badkamers. Voor een kleine ruimte hadden wij dit echter niet verwacht. Ik deel in dit artikel graag mijn tips voor het zoeken naar een douchecabine. 

Laat een badkamer ontwerp maken

Het is een hele klus om een badkamer naar smaak in te laten richten. Daarom vonden wij het fijn om een ontwerp te laten maken met de mogelijkheden. Zo kun rekening houden met de lengte en breedte van badkamermeubels, een bad en/of een douchecabine. Daarnaast is het fijn om inspiratie op te doen naar leuke stijlen voor de badkamer inrichting. Wij vinden modern echt prachtig en hebben gekozen voor de kleurtinten, wit, zwart en grijs met op de achterwand een mozaïek tegel. Het geeft direct een andere sfeer in de badkamer. Wij horen vaak dat het weg heeft van een hotel badkamer.  

Tips zoeken douchecabine


De voordelen van een douchecabine

* De ruimte in een douchecabine is dicht, waardoor er geen kou bij komt tijdens het douchen. Voor de kou kleumen onder ons, is dit een ideale uitkomst. * Een douchecabine kun je gemakkelijk in alle hoeken van de ruimte monteren, zo hoef je niet rekening te houden met een standaard indeling. * Een cabine is gesloten, hier door heb je geen last van spaten of een natte ruimte na het douchen. * Door een speciale laag op het glas kan het makkelijk schoon gemaakt worden. Zo heb je minder snel kans op vlekken en vegen. * Je kunt de douchecabine makkelijk schoonmaken en uitdrogen na het douchen. * Een douchecabine kan na elk budget en functies uitgekozen worden. * Er is een keuze uit verschillende vormen cabines: vierkant, rechthoek, vijfhoekig of rond. In de meeste gevallen zal een vierkante cabine het makkelijkst zijn bij het inrichten van de badkamer. * Een schuifdeur of een draaideur in een cabine. * Verschillende functies: massagestand, regendouche, handdouche, stoomcabine of een combinatie met een sauna. *Verschillende keuzes aan kranen en douchekoppen. 


Een douchewand

Een moderne badkamer kent tegenwoordig een mooie glazen douchewand. Het neemt niet veel ruimte in beslag en geeft de badkamer extra sfeer. De douchewand kun je direct op een vloer plaatsen of in combinatie met een douchebak. Zo heb je het idee van een cabine, maar net iets anders. Wij hebben eerder een soort gelijke douchewand gehad van glas, waarbij de bovenkant niet dicht was. Hierbij merk je daarin tegen niet dat er kou binnenkomt en is de ruimte deels gesloten. 


Zou jij kiezen voor een douchecabine of een douchewand?

Liefs Gea


Dit artikel betreft een samenwerking.
Foto afkomstig van Pexels.

Een reactie posten