Ben je het interieur in je huis helemaal zat? Dan is het tijd om opzoek te gaan naar nieuwe meubels of misschien wel een geheel nieuw interieur. Er zit veel tijd in het uitzoeken van een nieuw interieur, bovendien kost het al snel veel geld als alles direct wordt veranderd. Wees daarom bewust dat het een grote aankoop is en niet in een keer moet beslissen om teleurstelling te voorkomen. De 4 tips die jou helpen, met het kiezen van de juiste meubels. Lees je mee?

Maak een plattegrond

Het allereerste om mee te beginnen, is stil staan bij het aantal oppervlakte van de ruimte en de afmetingen. Je kunt nog z’n prachtige bank op het oog hebben, maar kan hij er ook staan? Met een plattegrond kun je een schets maken hoe de opstelling wordt en de afmetingen van alle meubels. Wees realistisch met de ruimte die je hebt, aangezien er in een groot huis meer past dan in een kleine. Benut alle mogelijke plaatsen daarom goed en kies voor meubels die je echt nodig hebt. Op de plattegrond kun je de opstelling tekenen en het aantal meter noteren zodat je goed op de hoogte bent.

Tips kiezen juiste meubels

Een moodboard geeft je inspiratie

Een moodboard maken is niet alleen leuk, het kan een duidelijke kijk geven welke stijl en meubels jou voorkeur naar uitgaat. Een moodboard kun je op een creatieve manier een eigen draai geven. De meubels ga je combineren met woonaccessoires die je aanspreken, kleuren en misschien welke leuke patronen of designs. Ga opzoek naar oude woonbladen, tijdschriften of ga opzoek op Pinterest waarbij je een bord aan kan maken om alles onder een kop te sorteren.

Voor de creatieve mensen blijft het leuk om op een papier alle plaatjes een mooie plek te geven en alles op te fleuren met mooie stickers en stiften. Het geeft een extra setje in de rug om een mooi interieur bij elkaar te zoeken. Houdt natuurlijk wel rekening met je partner of mede bewoners waar je mee samen woont, ze kunnen een andere smaak hebben of juist een heel ander inzicht die goed kan uitpakken tijdens het opdoen van inspiratie.

Tips kiezen juiste meubels

Tips kiezen juiste meubels

Welke materialen en kleuren ga ik voor kiezen?

Heb je al een keuze gemaakt voor de materialen die je wilt terug zien in je interieur? Het kan zijn dat je een moderne stijl wilt veranderen naar een landelijke stijl. Het is alle bij totaal anders van elkaar, andere materialen en kleuren die weer bij elkaar moeten matchen. Let goed op kleur contrasten, de juiste opstelling en wat er bij de trend past. Zet een kamer dan ook niet te vol, kies voor lichte kleuren en subtiele opstelling van de meubels. Dit geeft een rustgevende mindset en voelt als een echte thuis waar je graag bent. Van de materialen, kleuren en stijlen kun je verschillende moodboards maken en een keuze maken wat bij jou smaak past.

Meubels uitproberen en woonstijl keuze

Ga opzoek naar meubels die goed bij elkaar passen. Zo zijn er verschillende trends en stijlen als het gaat om meubels en interieur. Kies voor de zelfde kleur combinatie zodat alles goed bij elkaar past. De meest voorkomende trends zijn: Landelijk, modern, minimalistisch, Scandinavisch, industrieel en vintage. Kiezen voor een woonstijl maakt het makkelijker om de meubels uit te kiezen, omdat je weet waar je naar opzoek bent. Als je twijfelt, moet je het bij voorbaat niet doen.

Vaak krijg je spijt van het besluit als je te snel beslist. Probeer ook eerst de meubels uit, zoals een bank of een stoel. Dit zijn meubels die fijn moeten zitten, omdat er dagelijks gebruik van wordt gemaakt. Een te harde bank is niet fijn om op te zetten, maar een te zachte heeft ook niet ieder zijn voorkeur. Ga langs verschillende woonwinkels zoals, woonwinkel haco om inspiratie op te doen en laat je goed adviseren. Heb je niet direct het budget om het gehele interieur aan te passen? Dan kan je er voor kiezen om deel voor deel te veranderen.

Welke woonstijl spreekt jou het meest aan?

Dit artikel betreft een samenwerking

6 Replies to “4 tips voor het zoeken naar de beste meubels”

  1. wat een leuke tips en moodboards maken en bekijken vind ik alijd leuk. ik ben van de aarde tinten en dus ook van de lichte meubels

  2. Ik denk dat mijn woonstijl valt onder 'boho chic'. Althans dat hoop ik dan maar. Het kan natuurlijk ook gewoon Samengeraapt Zootje zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *