3 februari 2021

Carnaval vieren in tijden van lockdown

Carnaval vieren in tijden van lockdown door Corona. Persoonlijke foto waarin ik confetti in de woonruimte blaas

Carnaval, een gezellig feest met zijn mooie tradities. Hoewel ik in het noorden van Nederland woon, zal ik de dagen van carnaval niet snel mee maken. Natuurlijk houdt ik net als ieder ander van een gezellig feestje, carnaval vieren in tijden van lockdown zal er anders uit zien, maar het is zeker niet onmogelijk. 

Carnaval 2021 vieren in tijden van lockdown tips!

Carnaval vieren doormiddel van videobellen

Nu de tijden van lockdown realiteit zijn door het corona virus, is het belangrijk om ons goed aan de regels te houden. In deze tijden moet je creatief zijn, thuis kun jij prima carnaval vieren en jezelf aan de regels te houden. Organiseer samen met vrienden en/of familie een carnavalparty via videobellen. 

Versieren met feestelijke carnaval decoratie

Ik vind het organiseren van een feest een leuke bezigheid, vooral het versieren van de ruimte doormiddel van decoratie. Door het huis met fleurige decoratie te versieren krijg je direct party feelings! Denk aan slingers, pompons, ballonen en confetti. Confetti kan een beste puinhoop veroorzaken, strooi daarom de confetti liever op tafel, dat scheelt opruimen. Maak er bijvoorbeeld een wedstrijd van wie heeft de mooiste versiering in huis hangen? Gegarandeerd dat iedereen zijn best gaat doen om het feest tot een succes te maken.

Inspirerende carnaval outfits voor jong en oud

Naast feestelijke decoratie kan carnavalskleding niet ontbreken. Misschien heb jij thuis nog een kostuum liggen of kies je voor een geheel nieuwe caranavalsoutfit. Het is bovendien voor een gezin met kinderen helemaal leuk om in tijden van lockdown samen aandacht te besteden aan carnaval. Niet alleen voor volwassenen is er genoeg keuze aan carnavalskleding voor kinderen en zelfs voor de allerkleinsten is er genoeg variatie. 

Als je het subtiel wilt houden, dan zijn maskers en feestmake-up een goede optie. Op internet zijn er veel voorbeelden te vinden om te maken, zoals een kat, rendier, panter, leeuw of een schattige eenhoorn met veel glitter en gekleurde steentjes.  

Carnaval vieren doormiddel van gezelschap activiteiten

Carnaval vieren buiten of in een openbare ruimte, is heel anders dan carnaval vieren in een thuis setting. Maar hoe leuk is het om tijdens het videobellen samen activiteiten te doen, zoals een pubquiz, truth of dare, hinds, Ik ga op reis en neem mee..., dilemma's of ouderwets bingo.


Hoe zou jij carnaval vieren in 2021?

Liefs Gea

Dit artikel betreft een samenwerking

3 opmerkingen

 1. Het is echt jammer dat het door de lockdown allemaal niet kan. Misschien dat thuis carnaval vieren wel leuk is voor de kleine kinderen onder ons ook. Onze Milan kan een verkleedpartijtje wel waarderen denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat klopt, ontzettend jammer. Maar inderdaad voor de kinderen zal het echt een ideale uitkomst zijn vol met plezier.

   Verwijderen
 2. • Hier ist altijd een feestje alst carnaval is, zeker in Aalst gaan we soms naar toe. Maar jammer genoeg ga het deze jaar weeral niet door. Gelukkig ga het wel door op mijn zoon zijn school. Ben dan toch nog blij dat ze het gaan vieren in de klas zelf.

  BeantwoordenVerwijderen