Dat reden dat een spiegel onmisbaar is in het interieur, heeft verschillende redenen. Zo kan het voor jezelf handig zijn tijdens het klaarmaken van je alledaagse levensbehoeften, zoals tandenpoetsen, haren kammen, opmaken met make-up enzovoort. Maar ook in het interieur kan een spiegel ontzettend veel doen. Charlotte Dona heeft een gastblog geschreven met een aantal punten op een rij die onmisbaar zijn. Lees je gezellig mee?

Spiegels in huis

De reden dat een spiegel onmisbaar is!

Een snelle check

Waarschijnlijk de meest bekende en de meest voor de hand liggende functie van een spiegel: de snelle check. We doen onze make-up, verwijderen deze ook weer terwijl we ervoor staan en we er staan om onze haren te doen.
Door een spiegel op een handige plek te hangen – bijvoorbeeld in de hal – maak je het jezelf gemakkelijk een snelle blik er in te kunnen werpen voordat je de deur uit gaat. Zit er niks tussen je tanden? Altijd een goed idee om in de hal een spiegel op te hangen.

Laat de ruimte optisch groter lijken

Hartstikke handig natuurlijk, die snelle check in de spiegel. Maar het heeft nog meer in zich! Zo kun je een een ruimte optisch groter laten lijken. Naast weerkaatsing geeft het namelijk ook licht en diepte. In geval van een kleine ruimte is het dus ideaal om wat extra licht en ruimte in huis te halen. Of ja, optisch dan. Door een spiegel in de buurt van een raam te plaatsen zal deze het licht als ware vangen en vervolgens weerkaatst dit in de kamer. Zo lijkt de kamer lichter dan deze daadwerkelijk is.
Ze komen vaak terug in interieurs met een Scandinavische interieurstijl. Dat is niet zomaar, want in deze stijl vol met ‘Hygge’ wordt veelal gebruikt gemaakt van een licht kleurenpalet. Licht(inval) en natuurlijk licht speelt een belangrijke rol in de Scandinavische interieurs. In dit geval is het essentieel!

Het heeft ook decoratieve functies

De decoratieve functie van een spiegel mag natuurlijk niet over het hoofd worden gezien na bovengenoemde praktische functies. Ook de decoratieve functie is belangrijk voor het interieur. Spiegels zijn er in ontzettend veel soorten, maten, stijlen en zelfs kleuren. Ze vullen een lege muur, daarnaast kunnen ze bijdragen aan de sfeer in jouw interieur. Het vervult de plaats van de ‘Finishing touch’, ‘net dat beetje extra’ of zelfs de ‘eyecatcher’ waar jouw interieur om vraagt!

Maak jij veel gebruik van een spiegel in huis?

 
Gastblog geschreven door: Charlotte Dona 

 

liefs gea van glamview

Advertenties

One Reply to “De reden dat een spiegel onmisbaar is!”

  1. I’ve been surfing online more than three hours
    today, yet I never found any interesting article like yours.
    It is pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did,
    the net will be a lot more useful than ever
    before.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *