Carnaval is een gezellig feest met zijn mooie tradities. Hoewel ik in het noorden van Nederland woon, zal ik de dagen van carnaval niet snel mee maken. Natuurlijk houdt ik net als iedereen wel van een gezellig feestje. Helaas kunnen wij dit jaar het feest niet vieren door de lockdown. Maar wie zegt dat het feest helemaal uitgesloten moet worden? Hierbij de tips om het thuis te vieren.

Carnaval vieren doormiddel van videobellen

Nu de tijden van lockdown realiteit zijn door het corona virus, is het belangrijk om ons goed aan de regels te houden. In deze tijden moet je creatief zijn, thuis kun jij prima carnaval vieren en jezelf aan de regels te houden. Organiseer samen met vrienden en/of familie een carnavalparty via videobellen.

Versieren met feestelijke decoratie

Ik vind het organiseren van een feest een leuke bezigheid, vooral het versieren van de ruimte doormiddel van decoratie. Door het huis met fleurige decoratie te versieren krijg je direct party feelings! Denk aan slingers, pompons, ballonen en confetti. Confetti kan een beste puinhoop veroorzaken, strooi daarom de confetti liever op tafel, dat scheelt opruimen. Maak er bijvoorbeeld een wedstrijd van wie heeft de mooiste versiering in huis hangen? Gegarandeerd dat iedereen zijn best gaat doen om het feest tot een succes te maken.

Carnaval vieren in tijden van lockdown

Inspirerende carnavaloutfits voor jong en oud

Naast feestelijke decoratie kan carnavalskleding niet ontbreken. Misschien heb jij thuis nog een kostuum liggen of kies je voor een geheel nieuwe outfit. Het is bovendien voor een gezin met kinderen helemaal leuk om in tijden van lockdown samen er aandacht aan te besteden. Niet alleen voor volwassenen is er genoeg keuze aan carnavalskleding voor kinderen en zelfs voor de allerkleinsten is er genoeg variatie.

Als je het subtiel wilt houden, dan zijn maskers en feestmake-up een goede optie. Op internet zijn er veel voorbeelden te vinden om te maken, zoals een kat, rendier, panter, leeuw of een schattige eenhoorn met veel glitter en gekleurde steentjes.

Vieren doormiddel van gezelschap activiteiten

Buiten vieren of in een openbare ruimte, Het is heel anders dan het vieren in thuissetting. Maar hoe leuk is het om tijdens het videobellen samen een activiteit te doen, zoals een pubquiz, truth of dare, hinds, Ik ga op reis en neem mee…, dilemma’s of ouderwets bingo.


Hoe ga jij het feest vieren tijdens de lockdown?

Dit artikel betreft een samenwerking

3 Replies to “4 manieren om toch carnaval te vieren in tijden van lockdown”

  1. Het is echt jammer dat het door de lockdown allemaal niet kan. Misschien dat thuis carnaval vieren wel leuk is voor de kleine kinderen onder ons ook. Onze Milan kan een verkleedpartijtje wel waarderen denk ik!

    1. Ja dat klopt, ontzettend jammer. Maar inderdaad voor de kinderen zal het echt een ideale uitkomst zijn vol met plezier.

  2. • Hier ist altijd een feestje alst carnaval is, zeker in Aalst gaan we soms naar toe. Maar jammer genoeg ga het deze jaar weeral niet door. Gelukkig ga het wel door op mijn zoon zijn school. Ben dan toch nog blij dat ze het gaan vieren in de klas zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *