Inmiddels zitten wij al een tijdje midden in de lockdown door het Covid 19 virus. Hierdoor werken veel thuis of gaan een aantal x dagen werken op kantoor/werkplek. Dat maakt dat je veel tijd thuis door brengt, alleen, met een partner of gezin. Ik weet zeker dat jij net als ik, niet meer weet wat we thuis moeten doen. Ik heb 12 tips bedacht, om tijdens de lockdown thuis te kunnen doen.

Wat kan ik doen tijdens de lockdown?

 

 • Leer een nieuwe taal

Een nieuwe taal leren is leuk, maar ook zeker handig! Je taalvaardigheid wordt beter en in de toekomst kun je beter communiceren op vakantie in het buitenland. Engel is een taal die je in veel landen kan gebruiken als je wilt communiceren. Maar Italiaans, Frans en Spaans zijn leuke talen voor erbij.

 • Bloemen en planten

Wil je het huis extra gezellig en sfeervol maken? Koop nieuwe planten of bloemen en koop er een mooie pot bij. Zet ze in de vensterbank, op tafel of in de hoek van de kamer. Een grote kamerplant vind ik persoonlijk een echte sfeermaker in het interieur.

Activiteiten tips tijdens de lockdown. Samen spelen

 • Grote schoonmaak

Normaal is er weinig tijd voor, maar nu wij thuis zitten is de mogelijkheid er zeker. Kies voor een grote schoonmaak van kasten, lades, de voorraadkast, het wassen van gordijnen of trek je kledingkast open en zoek je kleding uit. Deze kleding kun je verkopen of iemand anders blij mee maken in de kringloop.

 • Thuis bioscoop

Een bezoek aan de bioscoop gaat op het moment van lockdown niet, maar tegenwoordig kun je gemakkelijk via de tv of het internet een film huren. Vaak zitten hier nieuwe films bij die net uit zijn of kies voor een film die je jeugdherinneringen weer omhoog halen. Een leuke serie gaat mijn eigen voorkeur naar uit. Er zijn meerdere delen beschikbaar en er zit een hele verhaallijn in. Je blijft goed in een serie zitten als het echt spannend of interessant is. Met een zak popcorn, chocolade of lekkere borrelhapjes en een een drankje naar eigen keuze ben jij er helemaal klaar voor!

 • Probeer nieuwe recepten

Welke recepten wil je al een tijdje uitproberen? Ga samen aan de slag met het hele gezin of je partner en maak er een gezellig moment van. Denk aan het maken van een zelfgemaakte soep, een lekkere salade of pasta. Het bakken van een taart of cake of een heerlijk toetje voor na de warme maaltijd. Bakken en koken is nog nooit zo simpel en gezellig geweest!

Hoekbank tips lockdown interieur

 • Lees een boek

Vind je het leuk om een boek te lezen? Kijk eens op het internet, bij een boekenwinkel of in de kringloop voor een boek die jou aanspreekt. Een boek over een land of stad waar je graag heen wilt, een liefdes verhaal, een biografie etc. Zelf lees ik nooit boeken, maar tijdschriften daarin tegen vind ik ontzettend leuk.

 • Pas het interieur aan

Je eigen interieur aanpassen is leuk, maar een grote klus. Nu wij meer thuis zitten is het een mooie gelegenheid om thuis aan de slag te gaan. Kies voor een woonstijl die bij jou past, welke kleuren passen daarbij en waar wordt jij vrolijk van? Sta daar bij stil voordat je aan de slag gaat.

Voeg planten, (sier)bloemen, persoonlijke foto’s op canvas of in een foto in een lijst toe. Dit maakt jouw huis persoonlijker, mooie vazen, kussens, fleece dekens, kaarsen en andere accessoires kun je het mee prachtig mee afmaken. Stoelen, tafels en banken zijn meubels die je niet snel veranderd in het interieur, het zijn aankopen die een aantal jaren blijven staan.

Sinds wij een grote hoekbank in huis hebben wil ik niet anders. Ik heb de hoekbank al een aantal keer verschoven in huis. Op deze manier hoef je niet een nieuwe bank te kopen, maar creëer je wel een andere indeling. Een hoekbank kun je het beste in een hoek van de kamer zetten. Op deze manier maak je gebruik van alle ruimte. Daarin tegen is een hoekbank ook een prachtige optie om een scheiding in het huis te maken. Als je een grote woonkamer hebt, kun je er een gezellige knusse hoek van maken. Aan de andere kant van de kamer zet je een eettafel met stoelen. Zo blijven de plekken gescheiden van elkaar.

 • Speel een bordspel

Speel samen met het gezin of je partner een leuk bordspel. De echte klassiekers blijven leuk, zoals Ganzenbord, Mens erger je niet, dammen, schaken Monopoly of  Rummikup. Maar tegenwoordig zijn er ook nieuwe spelen die leuk zijn om te spelen zoals, Kolonisten van Catan, 30 Seconds, Wie is het?, Party & Co, Pim Pam Pet of Phase 10. Phase 10 en Monopoly spelen mijn man en ik regelmatig.

 • Puzzelen

Met een leuke puzzel ben je alle gedachten even kwijt. Er zijn tegenwoordig hele leuke puzzels te krijgen voor jong en oud. Voor de jongeren zijn Disney puzzels een grote aanrader, voor volwassenen  Jan van Haasteren.

lockdown beauty middag

 • Beauty middag

Een complete beauty middag helemaal voor jezelf wil iedereen wel. Neem een heerlijk warm bad, een goed boek en doe een gezichtsmasker op. Reinig je gezicht goed, vervolgens pak je een gezichtsroller en rol je voorzichtig over je gezichtshuid heen. Breng een heerlijk crème aan op het gezicht, hals en decolleté. Gevolgd door een heerlijk bodybutter of body lotion op je gehele lichaam. Lak je nagels in een mooie kleuren en pak eens helemaal uit met een make-up look.

 • Maak een fotoboek

Als je net als mij veel foto’s op de Iphone hebt staan, dan is het leuk om eens een fotoboek te gaan maken. Er zijn verschillende website’s en winkels die een software aanbieden om een fotoboek te maken, met een toevoeging van tekst, sticker en leuke indelingen. Denk aan de leuke herinneringen die je bij bepaalde foto’s hebt. Je bent er even mee bezig maar dan heb je ook een hele leuke, zelfgemaakte fotoboek.

 • Yoga

Nu wij midden in een lockdown zitten, kunnen we wel een beetje ontspanning gebruiken. Yoga geeft jou innerlijke rust, vooral als de gehele omgeving stil is en alleen maar natuur geluiden hoort op de smartphone.  Door verschillende houdingen aan te nemen, worden je spieren soepel en blijft je lichaam actief. Zoal mentaal als fysiek is het een goede manier tot jezelf te komen.

Hoe kom jij de lockdown door?

 

Dit artikel betreft een samenwerking met Haco.nu
Afbeeldingen zijn afkomstig van Pexels

2 Replies to “Met deze 12 tips kom je absoluut de lockdown door!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *