Nederlanders kiezen er voor om te investeren in eigen chalets op een locatie waar ze graag zijn. Je kunt het zien als een tweede huis. Het fijne is dat Nederland veel plekken kent waar het mogelijk is. Na het werk naar een eigen chalet te rijden, fijn genieten van de rust en een vakantie gevoel. Maar er zijn nog meer voordelen voor het kopen van een eigen chalet. In dit artikel lees je dan ook vier voordelen van het hebben van een eigen chalet.

Altijd een mogelijkheid om naar toe te gaan

Als je hebt besloten om een eigen chalet te nemen, dan kun je er hier elk moment naar toe. Deze plek biedt garantie, want er is altijd een plek voor jou, en de omgeving is al bekend. Met een eigen chalet kun je elk weekend of vakantie er in trekken, een voordeel die het met zich mee brengt. Al is het in een omgeving dicht bij huis of juist helemaal aan de andere kant van het land. Zo ging ik als klein meisje met mijn ouders altijd naar de zelfde camping in de provincie Drenthe. Wij vonden het altijd ontzettend leuk, al begrijp ik dat het ook leuk kan zijn om naar een andere plek of land te gaan.

Investering in vastgoed of onderverhuren is een goede optie.

Een goede investering in een grote aankoop, is het aanschaffen van vastgoed. Een eigen chalet die je later kan verkopen, kan jou flink wat geld opleveren, vooral als de chalet goed is onderhouden. Als je geen tijd kan vinden om in de chalet te genieten van een vakantie, dan kun je het onderverhuren aan een ander gezin of persoon. Hiervan is het nadeel dat je vaak niet weet hoe een ander met je spullen om zal gaan. Het beste is om vrienden, familie of kennissen erin te laten voor een kleine prijs. Dit levert jou weer meer op in de portemonnee. Als je veel spaargeld hebt, moet je daar vermogensbelasting over betalen. Investeren = meer op leveren.

4 voordelen Waarom Nederlanders vaak kiezen voor een eigen chalet

Richt de chalet in naar eigen smaak

Als je over een eigen chalet beschikt, dan kun je kiezen voor een eigen inrichting. Dit kan een voordeel zijn, aangezien niet iedereen houdt van de zelfde woonstijl. Alle meubels zien er netjes uit en niets is kapot want jij bent zelf de eigenaar. Het inrichten van een chalet is een leuke bezigheid, tenminste ik wordt er helemaal blij van om het naar mijn smaak in te richten. Ik zou kiezen voor een moderne of landelijke inrichting. Om het knus en sfeervol te maken een aantal mooie groene planten, kussens passend bij het interieur en een warme kleedje om op de bank te liggen. Als je een chalet boekt zijn de meeste altijd standaard aangekleed en is alles verouderd. Niet ons voorkeur, maar wie weet wordt jij er wel gelukkig van.

Je bent bekend in de omgeving

Zoals wij met onze ouders altijd naar een dorpje in Drenthe gingen, is een eigen chalet op jouw favoriet ideaal! Je weet wat er te doen is, kent de omgeving, weet de winkels te vinden en kent alle mooie fiets- en looppaden. Op dezelfde plek een chalet nemen vond mij vader een fijn idee, het geeft een fijn vertrouwd en veilig gevoel. Zou hebben mijn ouders bepaalde eisen waar een vakantiehuis aan moet voldoen. Als je altijd naar de zelfde plek gaat, weet je wat je te wachten staat. Mijn man en ik hebben het regelmatig over een chalet kopen, een leuk punt om op onze to-do lijst te zetten voor in de toekomst.

Ga jij liever op vakantie naar de zelfde plek of één die voor jou onbekend is?

liefs gea van glamview

Dit artikel betreft een samenwerking

6 Replies to “Een eigen chalet kopen? 4 redenen om het te doen”

  1. Ik ga het liefst naar een nieuwe plek. Maar een huisje op de Veluwe eerst voor erbij en later om daar te wonen lijkt me ideaal.

  2. Ik ga liever elk jaar naar een andere zonnige plaats om te ontdekken. Mijn ouders hebben wel een sta caravan.

  3. Ik ga liever naar iets wat mij onbekend is, maar mijn vriend houdt graag van structuur en daarom gaan we vaak naar Limburg. Is bekend voor hem en dat vindt hij fijn

  4. Vroeger hadden mijn grootouders een chalet en toen gingen wij daar elk weekend naar toe. Nu mis ik dat toch wel een beetje maar denk niet dat we er dan nog elke week naartoe zouden gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *