Hallo lieve lezers! Welke raamdecoratie heb/wil jij in huis? Het is vooral belangrijk dat het juiste formaat klopt bij het aanschaffen van raamdecoratie. Neem een voorbeeld van het aanschaffen van aluminium Jaloezieën, een aantal tips vind je hieronder. Lees je mee?

In ons huis hebben wij verschillende raamdecoratie hangen, één daarvan zijn aluminium Jaloezieën. Ze zijn zeer handig, aangezien ze open en dicht kunnen, maar ook omhoog of omlaag. Aangezien de aluminium Jaloezieën aan de zuidkant hangen, merken wij al snel in de zomermaanden dat de zon volop op de ramen schijnt. Hieronder wordt het snel al te warm in onze woonkamer.

Het is fijn om de Jaloezieën iets te tuimelen, zodat er wel genoeg licht naar binnen komt, iets het zonlicht tegen houdt en een groot voordeel is de privacy die deze raam decoratie met zich mee brengt. Je kunt niet snel even naar binnen kijken, gelukkig hebben wij hier weinig last van in ons appartement. Wel hebben wij hoog op ons to-do lijst een aantal nieuwe Jaloezieën staan, deze staan prachtig in onze interieur. Op het moment hebben wij de standaard witte variant.

aluminium Jaloezieën keuken

Kies voor het juiste breedte aan lamellen bij aanschaffen. 

Voor ons scheelde het enorm, aangezien de aluminium Jaloezieën al in ons huis hingen toen wij het huis hebben gekocht. Maar bij het aanschaffen in je bestaande of nieuwe huis is het belangrijk dat je de breedte juist meet voordat je het gaat bestellen. Dit voorkomt een hoop gedoe.

Bedenk goed welke maat lamellen er passen in het interieur. Jaloezieën zijn vooral geschikt voor kleine ramen of voor een montage op de deur. Hier wordt al snel voorgekozen bij een Scandinavisch interieur. Bij grotere ramen zijn aluminium Jaloezieën prachtig, omdat ze de breedte van de ruimte accentueren. Ze zijn bovendien in aanschaf best goedkoop, naast andere soorten Jaloezieën. De aluminium Jaloezieën van 50mm worden vaak gekozen bij een industriële interieur.

Kies voor de juiste kleur aluminium Jaloezieën


Het is belangrijk om de aluminium jaloezie af te stemmen op je huidige interieur, is het voor een nieuw huis, dan is het belangrijk om goed na te denken welke woonstijl je voor kiest. Op deze manier creëer je een eenheid in het interieur.

Bij een Scandinavisch interieur passen de kleuren gebroken wit, poederroze, lichtblauw, beige en crème heel mooi. Vooral de lichte kleuren zie je in deze woonstijl terug.

Bij een Industrieel interieur passen de donkere tinten vooral mooi in het interieur. Denk aan de kleuren grijs, zwart, bruin en blauw in donkere uitvoeringen, met een mooie matte finish. De kleur zwart vinden wij ontzettend prachtig en zal in de toekomst zeker in ons huis worden toegepast. 

De montage en bedieningen van de jaloezieën

Past de breedte van de aluminium jaloezieën goed bij het gewenste raam? Het schijnt dat als je ze wilt gaan plaatsen dat er een verschil zit tussen in de dag of op de dag geleverd. Bij montage in de dag wordt de jaloezie in het kozijn, tussen de muren of tegen het plafond gemonteerd. Bij montage op de dag wordt de jaloezie op de muur gemonteerd. De juiste meetinstructie geeft hierbij een fijne duidelijkheid, vraag het bij twijfel altijd na bij de woonwinkel waar je ze koopt.

De bediening van de jaloezieën is een goede oplet punt. Er zijn twee kanten als het gaat om het juist plaatsen van de jaloezie. Zorg er voor dat er geen hinder is bij de de bediening kant die jij in gedachte had. Het zal voor zich spreken dat de keuze voor trekken en/of tuimelen aan de rechterkant wordt gekozen wanneer de bediening aan de linkerkant voor enige hinder kan zorgen of juist anders om.

Afwerking en veiligheid in huis

Een jaloezie wordt afgemaakt met een ladderkoord of ladderband. Bij lamelbreedten van 16mm en 25mm wordt er altijd gebruik gemaakt van een ladderkoord. Een ladderband is voor deze breedte niet mogelijk. Bij een lamel breedte van 50mmm zijn allebei de opties mogelijk.

Heb jij kleine kinderen? Dan kun je er voor kiezen om de jaloezie uittevoeren met een Child Safety mogelijkheid. Hierbij geef je de montagehoogte vanaf de grond aan. De bediening zal dan 150 cm boven de grond komen te hangen. Hierdoor is het voor kleine kinderen niet meer mogelijk om er in te verstrengelen.

Heb jij aluminium jaloezieën als raamdecoratie in huis?
liefs gea glamview

Dit artikel betreft een samenwerking. 

2 Replies to “Aluminium Jaloezieën als raamdecoratie, dit zijn de voordelen!”

  1. Wij hebben houten jaloezieën en daar ben ik nog steeds super blij mee! Het viel mij ook gelijk op dat mensen veel minder naar binnen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *