Een stoere industriële woonstijl is gekenmerkt door hout en metalen elementen. Zo is de industriële tafel een zeer populaire meubel, die zelfs een fijne en warme uitstraling geeft in huis. Wist je dat een industriële tafel zelfs op maat kan worden gemaakt?

Opzoek naar de juiste industriële tafel

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tafel, dan zijn er altijd een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Hoe ziet de ruimte eruit waar de eettafel moet komen te staan? Welk formaat is passend en hoeveel personen verwacht je aan de tafel. Denk aan de samenstelling van je gezin, tevens de gasten die langs kunnen komen. Daarnaast de functie van de tafel naast bijvoorbeeld het eten met z’n allen. Denk aan een werkplek, een plek om je favoriete hobby uit te oefenen of als je kinderen hebt een plek om te spelen, knutselen, tekenen enz.

industriële tafel met mensen en telefoon

Passend bij iedere woonstijl

Een industriële tafel staat naast een industriële inrichting, ook prachtig bij een modern, minimalistisch, romantisch of een landelijke woonstijl. Het geeft bij elke woonstijl zijn eigen sfeer en uitstraling. De meeste industriële tafels bevatten de elementen hout en metaal, soms worden ze zelfs met elkaar gecombineerd. Het voordeel van metaal is dat het makkelijk schoon te maken is, het nadeel is dat metaal gaat roesten als je het niet de juiste behandeling geeft.

Industriële tafel en soorten hout

Kies je voor een rustieke of gepolijste industriële tafelblad? Stoere opvallende tafelbladen zijn gemaakt van sloophout of juist de doorsnede van een boomstam. Deze geven een rubuuste uitstraling aan je interieur. Een ingetogen tafelblad is bewerkt van eikenhout, beukenhout of esdoornhout en worden behandeld met hoogglans lak, om de extra luxe uitstraling te krijgen. Onbehandeld hout is daarin tegen niet aan te raden door de vlekken die er in trekken en moeilijk tot niet er uit te halen zijn.

industriële tafel met vaas bloemen

Op maat laten maken en de juiste uitstraling

Een industriële tafel kan op elk gewenste maat worden gemaakt. denk aan een maatwerk die zijn gemaakt van 4cm of 6cm volledig gemaakt van massief hout. Een minder ruige uitstraling kan een licht rustiek of zwaar rustiek exemplaar zijn. Zo kan het blad worden getrommeld en geschraapt voor een extra oude look of als je het juist niet wilt. Voorkeuren kunnen vaak zelf aan gegeven worden als je ergens een industriële tafel laat maken. Denk ook aan de juiste aangepaste tussenruimte voor de stoelen. Het zou zonde zijn als de tafel niet past bij de stoelen die je hebt aangeschaft of anders om. Daarnaast heb je altijd een keuze voor de juiste vorm, zoals rond, ovaal of rechthoekig etc.

Wat vind jij van een industrieel meubel?
liefs gea glamview

Dit artikel betreft een samenwerking

Advertenties

2 Replies to “Een industriële tafel matchen in je interieur, dat doe je zo!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *