Een nieuwjaar betekend nieuwe kansen, doelen en uitdagingen. Met de Purpuz Planner 2021 kun jij deze dromen uit laten komen. Nee, het is niet een sprookje, maar een handige planner met verschillende tools om jou te helpen je dromen te behalen! De Purpuz Planner gaat verder dan een week of maand planning. Afgelopen jaar heb ik al kennis gemaakt met de  Purpuz Planner. En ik heb de Purpuz Planner elke dag gebruikt voor werk en privé. In dit artikel laat ik jou kennis maken met de nieuwe Purpuz Planner 2021.

Afgelopen jaar heb ik gekozen voor de Purpuz Planner met roze kaft. Dit jaar ligt er een zwarte variant op mijn bureau, klaar om gebruikt te worden. De zwarte variant van de planner is geheel nieuw, eerder waren er drie kleuren waar je uit kon kiezen, de zwarte planner is er bij gekomen. Ik vind zwart er chique uitzien en professioneel als je hem ook voor je werk gaat gebruiken. Er zijn een aantal punten veranderd, tegenover de planner die ik dit jaar heb gebruikt. In deze blog lees je de verschillen tussen deze twee. 

Purpuz planner 2021 | Maak een planning en behaal jouw doelen prive en op werkgebied.

Het ontstaan van Purpuz

Clen Verkleij startte met Purpuz in 2016. De droom om een meer affectieve agenda te creëren voor zich zelf. De agenda die je helpt met het stellen, plannen en in balans behalen van zijn doelen, motiveert en laat reflecteren. De Purpuz Planner is nu voor Clen en duizenden andere ondernemers, studenten en professionals de dagelijks basis voor een meer gebalanceerd, gelukkig en succesvol leven. 

Purpuz planner 2021 | Maak een planning en behaal jouw doelen prive en op werkgebied.

Acht tools tot je doel

Purpuz helpt je met acht tools je doel te bereiken. De eerste vier tools helpen jouw dromen om te zetten in een planbaar doel. Daarnaast zijn er twee tools die je helpen met plannen en twee tools die je laten reflecteren op de vooruitgang naar het behalen van je doel. 
 
1. Purpuz Map – Helpt je om je dromen te visualiseren.
2. Purpuz Matrix – Helpt je om je dromen te orderen. 
3. Purpuz Plan – Helpt je om je doelen op te delen in stappen.
4. Purpuz Pad – Helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde.
5. Maandplanning – Geeft je structuur en overzicht
6. Geeft je jouw dagelijkse to do’s.
7. Laat je stil staan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien.
8. Vragen aan jezelf – Laat je stil staan bij de afgelopen maand, het heden en de toekomst. 
 

Alle tools worden per bladzij duidelijk uitgelegd, wat je moet doen, hoe het in zijn werk gaat en wat je kan bereiken. Daarna ga je zelf aan de slag om je doel realiseren.

 

Week planning

Welke stappen naar mijn doel ga ik deze week zetten? Wat wil ik nog meer doen deze week? Deze vragen komen bij elke weekplanning terug en laat je duidelijk na denken hoe de planner kan worden ingedeeld. Elke week heeft een weekdoel, een dagreflectie, week to-do’s en een creatieve ruimte. Alles rondom werk en privé. 

Daarnaast heeft elke week een Quote en een persoonlijk doel die kan worden uitgevoerd. Ik merk dat het een fijne toepassing is die je duidelijk aan het denken zet. Het is niet zomaar een standaard planner, maar het gaat verder dan dat! Bovendien kan bij elke dag een dagdoel, een overwinning, en een groei moment worden ingevuld. Je kunt het proces van je doel precies bij houden.

Purpuz planner 2021 | Maak een planning en behaal jouw doelen op prive en werkgebied

Maand planning

Welke stappen uit mijn doel zet ik deze maand? Wat wil ik nog meer doen deze maand? Met deze vragen kun jij aan de slag om de maand planning in te vullen. Er is ruimte voor mijn maanddoelen privé en werk gerelateerd en een creatieve ruimte waar je punten kunt opschrijven, tekenen of sticker kan plakken. Elke dag/week heeft zijn vak waarin jij jouw doel kunt inplannen. Naast deze planvakken is er ruimte voor: Afspraken met, waar naar toe, experimenten en beloning aan mij zelf. Overzichtelijk, genoeg ruimte voor je doelen en punten. Wil je rekening houden met feestdagen? Deze zijn vermeld in de maandplanning en de weekplanning. Zo hoef je niet continu de feestdagen pagina op te zoeken om overzicht te houden.

Purpuz planner 2021 | Maak een planning en behaal jouw doelen prive en op werkgebied.

Vragen aan jezelf

Kijk terug naar de afgelopen maand. Er zijn vijf vragen die jou duidelijk geven, over welke groei jij deze maand hebt doorgemaakt zoal op privé-, werk gebied. Daarnaast stil staan bij het heden en de toekomst. Reflecteren is altijd goed!

Purpuz planner 2021 | Maak een planning en behaal jouw doelen op prive en werkgebied

Conclusie

De Purpuz Planner heb ik dit jaar elke dag gebruikt voor privé en werk, dit beviel mij zeer goed! Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om plannen en doelen stellen, door de handige tools die je kunt gebruiken. Wat mij vooral helpt zijn de quotes in de planner, deze geven mij een extra setje in de goede richting! De Purpuz Planner is niet zomaar een planner, dat vind ik het mooie aan dit concept. Er staat duidelijk beschreven hoe je kunt begonnen en welke punten je moet doorstaan om aan het plannen te gaan.

Voor mijn persoonlijk proces is het een fijne hou vast om mijn dagelijkse routine door te komen, niet te vergeten om me-time tin te plannen. Het plannen van een To-do lijst, maak ik graag gebruik van. Elke week bedenk ik een doel die ik wil behalen, onder aan houd ik mijn overwinning en groei bij. Het is een fijn middel om duidelijk te zien waar je staat, wat zou ik nog kunnen verbeteren?

Ik maak gebruik van een blauwe balpen en stiften in verschillende kleuren om een beter overzicht te houden. Als ik beide Purpuz Planners met elkaar vergelijk, dan is het concept van Purpuz niet veranderd. Fijn, aangezien er duidelijk wordt aangegeven wat je moet doen om je doel te behalen. De bladzijden met de dagen van de dag zijn anders ingedeeld. Elke dag heeft een langere vak om afspraken in te kunnen plannen, de tijden hierbij zijn ook anders, denk aan 10,12,14, en 16 uur.

De rest kun je zelf handmatig bij schrijven. De to-do’s hebben de zelfde ruimte om punten op te schrijven, maar dit keer niet met een vierkant, maar een hartje om in te kleuren. Te leuk! De kleuren die in de planner worden gebruikt zijn zwart, goud en zilver. In de zwarte planner zit dit keer ook geen foto’s om de zoveel bladzijden van de natuur en landschappen. Het is een pure planner, die netjes is ingedeeld en handig in gebruik! Het jaar 2021 wordt weer een leuk jaar om te plannen en mijn doelen te behalen! Zou jij de Purpuz Planner 2021 aanschaffen?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review.
Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *