Ben jij een echte feest ganger? Dan ben jij vast van plan om dit jaar naar carnaval te gaan. Carnaval is tegenwoordig ontzettend populair in Nederland, dit jaar zal het begin maart gevierd worden. Het lijkt mij leuk om carnaval eens mee te maken, dit jaar zal het echter niets worden voor mij. Natuurlijk kan ik wel de aller leukste carnavals kostuums met jullie delen ter inspiratie voor de dames, heren en kind. 

Carnavals kostuums kiezen, met welke thema en budget?

Als eerst is het handig om na te gaan wat voor kostuum jij graag wilt en wat jouw budget is hier voor. Er is een ruime keuze aan thema’s voor een carnaval kostuums zoals: films, series of games, beroepen, dieren, bekende figuren, retro, sexy of juist grappig. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen van thema’s die ontzettend leuk zijn! Als jij weet welk kostuum jij wilt dan is het tijd om te kijken welk budget jouw portemonnee toe laat. Gelukkig is er voor alle prijs klasses wel een carnavals kostuums te vinden.

carnavals kostuums La casa de papel

Populair op het moment:

Ken jij de populaire Spaanse serie ‘La Casa de Papel’ van Netflix? De serie waarbij acht criminelen de Koninklijke munt in Spanje gaan overvallen? Met een uitgedachte plan gaan zij aan het werk, ze gijzelen een aantal mensen en drukken hen eigen geld met de persen in het gebouw. Je raad het vast al! De meest populaire kostuum dit jaar is van La Casa de Papel en kan zoal gedragen worden door heren als dames.

carnavals kostuums la casa de papal

De outfit bestaat uit een lange rode overal met een angst aanjagend masker, met daarbij bijpassende witte handschoenen, om het geheel af te maken een zwart groot geweer. Voor de dames is het leuk om er eventueel een korte zwarte pruik erbij de dragen. De rode overal kan worden gecombineerd met verschillende items na keuze.

Leuke carnavals kostuums voor heren

Een carnaval kostuum voor heren zijn er in veel verschillende thema’s te bedenken. Als jij als man graag een leuk kostuum zoekt om op te vallen bij de dames, dan kan het thema brandweer, politieman of piloot een goede zet zijn. Vrouwen houden van mannen in een strak een mooi pak. Wil je juist heel iets anders? Denk aan een karakter uit een serie, film of game. Een voorbeeld is de serie La Casa de Papel, of kies voor het thema beroep, retro, dier of kies voor een grappig thema! Een bierpak, hotdog of dieren onesie. Wil je juist wat minder in de spotlights staan, dan kun je er voor kiezen om voor een net pak te gaan met een gekke print of kleur met stropdas.

 

carnavals kostuums

Leuke carnavals kostuums voor dames

Voor een carnaval kostuum voor dames is er net als bij de heren een ruime keuze aan thema’s. Denk aan een kostuum met het thema beroep zoals een verpleegster, politie of brandweer dame. Wil jij juist heel iets anders? Dan kun je denken aan een karakter van een sprookje, een dier, serie, film of game, dierenprints of juist voor een sexy of grappig pak. Wat mij vooral opviel is dat de meeste kostuums voor dames aan de korte kant zijn zoals een kort jurkje of broekje. Zelf vindt ik dit leuk voor een dag als carnaval, maar snap ook dat niet iedere dame hier van houdt. Er zijn ook carnaval kostuums te vinden met een lange broek, jumpsuit of zelfs als onesie.

carnavals kostuums

De leukste carnavals kostuums voor kinderen

Kies jij er voor om carnaval te vieren met het hele gezin? Er zijn ontzettend leuke carnaval kinder kostuums te vinden voor alle leeftijden. Vaak heeft een kind wel een voorkeur voor een kostuum, maar heb jij geen inspiratie? Kies voor een sprookjes figuur uit een boek of film die je kind geweldig vindt, een schattig dier zoals een eenhoorn of juist een stoer dier zoals een tijger of draak. Voor de jongens is het leuk om als politieman, brandweerman of als stoere piraat te gaan.

carnavals kostuums

Super schattige carnavals kostuums voor baby’s

Niet alleen voor oudere kinderen is er een leuk kostuum te vinden, ook voor baby’s is er genoeg keuze. Bij het op doen van inspiratie begon mijn moeder hart alvast een sprongetje te maken. Wat een schattige kostuums zijn er te vinden! Het zijn vooral veel onesies, daarbij ook lekker warm voor je kindje. Mijn favorieten zijn de eenhoorn, draak, aapje en de panter onesie.

carnavals kostuums

liefs gea van glamview

 

Dit artikel betreft een samenwerking
Advertenties

20 Replies to “Dit zijn de leukste carnavals kostuums”

 1. Wat leuk ik doe graag mee aan deze winactie. Mijn vriend en ik hebben samen een steampunk kostuum gekocht en zouden graag dit shoptegoed winnen om extra accessoires te kopen.

  Ik volg jou en Carnavalskleding op Facebook (Lieke van Veen) & Instagram (liekevv24)
  Ik volg jou op http://www.bloglovin.com/liekevanveen8

 2. Ahh, die babykostuums, zo schattig! Doet me meteen denken aan Boo uit Monsters Inc. ♥ Ik sla de winactie over, maar wens alle deelnemers uiteraard veel succes!

 3. Ik doe nooit aan carnaval, maar het zijn leuke kostuums allemaal! Vooral die voor de kleintjes vind ik erg grappig.

 4. Wij vieren in België niet echt carnaval, of 't is in bepaalde steden zoals Blankenberge en Aalst. Zelf heb ik er niet zo veel mee, maar vind het wel leuk om te zien. Leuke winactie trouwens, maar zoals ik al zei: niet echt iets voor mij!

 5. Ik ga verkleed als Super Mario. Altijd gezegd: 'Als ik ooit carnaval ga vieren, dan wil ik als Mario'. Nou, heb al drie jaar een relatie met een Brabander en we wonen sinds een halfjaar samen in Brabant. Deze wens moest ik dan natuurlijk ook in vervulling laten gaan, haha. Heb mijn pakje gelukkig op tijd binnen.

  Liefs,
  Marloes

  1. Hey Jose, Ik weet het niet zeker aangezien het een samenwerking was, maar ik geloof dat er wel weer een samenwerking aan komt volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *