Recept: Havermout met banaan en kaneel

Inmiddels weten jullie vast wel dat mijn favoriete ontbijt in de morgen havermout is. Havermout is natuurlijk erg gezond en bevat ook nog een veel vezels. Een nieuwe variatie bedenken doe ik dan ook graag, met verschillende soorten fruit kun je de meest lekkere havermout ontbijtjes samenstellen. Dit keer ging ik zelf voor een havermout ontbijt met banaan en kaneel, deze combinatie is dan ook zeker een aanrader.


Havermout met banaan en kaneel

Wat heb je nodig?

Havermout
Magere melk of Amandelmelk
Banaan
Kaneel

Lijnzaad, chia zaad  ( als topping )

Recept: Havermout banaan en kaneel.

Bereidingswijze

Voeg de melk, en de havermout bij elkaar toe in een klein steelpannetje en zet dit op zacht vuur. Roer de havermout goed door de melk tot het geheel een papje wordt en voeg op het laatst een klein beetje kaneel toe. Doe de havermout pap in een schaaltje. Snijd de banaan in dunne plakjes en leg dit over de havermout heen. Om het geheel af te maken kun je nog chiazaad, lijnzaad of andere toppings toevoegen.

Ik ben dan ook benieuwd wat jullie van deze havermout combinatie vinden, zelf maak ik deze variant regelmatig in de morgen en vind het dan ook erg lekker. De combinatie past goed bij elkaar vind ik zelf. Geniet van je havermout met banaan en kaneel. 

Welke combinatie havermout is jou favoriet?
Advertenties

You May Also Like

16 Comments

 1. Unknown

  Ja, lekker!! Ik doe ook weleens een appeltje met kaneel erdoorheen.

  1. Glamview

   Die combinatie vind ik inderdaad zelf ook fijn. Net een appeltaart pap dam 🙂

 2. Chelsey Meijners

  Ik ontbijt ook bijna elke ochtend met havermout! Maar dan wel met stukjes appel en kaneel. Met banaan lijkt mij ook wel lekker!

  1. Glamview

   Met appel is inderdaad ook erg lekker, deze combinatie met banaan is dan ook het proberen wel waard 🙂

 3. Bo

  Ziet er lekker uit, deze ga ik een keer proberen!

  1. Glamview

   Ik ben benieuwd hoe je de combinatie vind 🙂

 4. Bernice

  Lekker! Ik eet dit heel vaak yum 🙂 Met appel ga ik ook eens proberen.

  1. Glamview

   Met appel en kaneel is het ook erg lekker inderdaad.

 5. Manon Margaretha

  Zelf lust ik geen havermout, maar mijn vriend eet elke ochtend deze combi maar dan zonder de kaneel. Ik ga morgen meteen tegen hem zeggen dat hij dat eens moet proberen haha! x

  1. Glamview

   Oke! Ja het geeft net ff iets extra's!

 6. Dascha

  Dit moet ik ook eens proberen! Ziet er erg lekker uit namelijk!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  1. Glamview

   Zeker! Moet je echt eens proberen 🙂

 7. Irma

  Ooh wat lekker. Maken die handel!

 8. Rebecca

  Dit is echt mijn standaard ontbijt haha, élke ochtend

  1. Glamview

   Blijft lekker! <3

Leave a Reply