Motivatie om alleen te gaan sporten met Yoga
Iedereen ziet er wel eens tegen op om te gaan sporten, vooral als het gaat bij motivatie om alleen te gaan sporten. Heb jij al eens gekeken naar de voordelen bij van alleen gaan sporten? Ik geef jou hieronder 5 handige tips bij motivatie om alleen te gaan sporten te stimuleren.

Motivatie om alleen te gaan sporten

Hoe begin je met sporten

1. Elk moment van de dag sporten

Motivatie om alleen te sporten begint al bij de eerste tip die ontzettend handig is. Het fijn om een moment te plannen die voor jou uit komt. Na het werk, school of juist op een vrije dag zijn gemakkelijk in te plannen voor jezelf. Je hoeft geen rekening met een ander te houden, gaan en staan waar je wilt is juist heerlijk. Zo knal je een aantal uur achter elkaar aan op je eigen tempo. Dus pak je sportkleding en ga beginnen. 

2. Bepaal zelf wat je gaat doen

Je hebt de stap gezet om alleen naar de sportschool te gaan. Nu kun jij helemaal zelf bepalen wat je gaat doen, hoe je het gaat doen en hoe lang. Kies je voor krachttraining, cardio, fitness of juist een leuke groepsles? Het voordeel is dat jij het voor het kiezen hebt. Ook als het gaat om welke sportapparaat je gaat beginnen, niemand bepaalt het, alleen jij zelf.

3. Je hebt een moment voor jezelf

Heb je een drukke dag achter je rug van het werk, school of juist met je gezin? Je kunt tijdens het sporten tot jezelf komen. Geniet van het moment alleen zijn, na afloop zal jij je weer helemaal fit voelen. Een moment voor jezelf hebt een mens echt nodig. Net als bij het opladen van een batterij, soms vergeten wij ons zelf al snel, terwijl dat juist belangrijk is. Bovendien krijg je hierdoor minder stress en frustraties.

 

motivatie om alleen te sporten fitnessmat

4. Muziek geeft afleiding

Het sporten geeft je al volop energie, maar van muziek kan het alleen maar beter gaan. Het is ideaal om tot jezelf te komen en op te gaan in het moment van sporten. Bovendien als je het spannend vind om alleen te gaan sporten, is dit een fijne afleiding. Kies voor je favoriete muziek en zet deze op je smartphone.  

5. Je kunt alles doen op eigen tempo

Als je alleen gaat sporten kun jij je eigen tempo aannemen. Samen sporten is gezellig, maar de een is fitter dan de ander. Het verschilt daarom ook hoe ver iemand kan gaan of welke gewichten je kan tillen. Focus jezelf juist op je eigen tempo en vooruitgang. Zo houdt je het langer vol en zal je het alleen sporten alleen maar leuker gaan vinden. Iedereen is uniek, ook jij!

Wat geeft jou motivatie alleen te gaan sporten?
liefs gea van glamview


Afbeeldingen zijn afkomstig van pexels.com

Advertenties

2 Replies to “Hoe krijg je motivatie om alleen te gaan sporten? 5 handige tips!”

  1. Ik vind alleen sporten juist fijner dan samen sporten! Precies om de redenen die jij zegt. Ik kan dan gewoon lekker mijn eigen ding doen. Als ik samen met iemand anders sport ga ik mezelf altijd met diegene vergelijken en dat demotiveert mij negen van de tien keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *