Ken jij de plisségordijn al? Het is een raam decoratie die gemakkelijk in gebruik is. Bovendien kun je met een plisségordijn ideaal privacy creëren. Er zijn verschillende soorten plisségordijnen, deze heb ik voor jou op een rijtje gezet.

Wat is een plisségordijn?

Een plisségordijn is een raamdecoratie in de vorm van een gordijn met een geplooide stof. De stof zit vast aan een boven-en onder profiel. Vanaf de zijaanzicht ziet het eruit alsof er een zigzag in het stof zit. Deze plisségordijn kun je op en neer halen met een ketting, koord of handgreep. Plisségordijnen zijn in verschillende prijsklasses, goedkope plissegordijnen zijn daarom ook goed te vinden.

Hoe werkt een plisségordijn

Verschillende soorten plisségordijnen

  • Een standaard plisségordijn

Deze heeft een standaard uitvoering en werkt hetzelfde als een rolgordijn. Je kunt de Plisségordijn van boven naar beneden bedienen en zelf bepalen op welke hoogte het zakt. Je kunt dit doen door middel van een ketting, koord of handgreep.

  • Een Top Down Bottom Up Plisségordijn

Een van de bekendste uitvoeringen die de bovenkant kan zakken en onderkant omhoog kan doen. Het zorgt er voor dat het stof in het midden kan hangen. Je kunt een top down bottom up Plisségordijn bedienen met een koord of handgreep. Bij een koordbediening zijn er twee koorden, een linker-en rechterkoord. Met de linkerkoord kun je de onderkant van het Plisségordijn laten zakken en met het rechterkoord de bovenkant.

  • Dag en nacht systeem Plisségordijn

De dag en nacht systeem bestaat uit twee Plisségordijnen waarbij het onderste Plisségordijn ook echt onder de bovenste Plisségordijn hangt. Beide Plisségordijnen zitten aan 1 systeem, je kunt zelfs kiezen voor twee verschillende soorten stoffen of kleuren. Zo kun je kiezen voor een verduisterende stof voor ‘s nachts en een lichtdoorlatende stof voor overdag. Hierbij kun je kiezen uit een ketting, koord of handgreep

  • Smartfit Plisségordijn

Dit is een andere vorm van montage dan een andere uitvoering van een Plisségordijn. Bij een smartfitsysteem kun je kiezen voor een standaard of top down bottom up uitvoering. Het is een Plisségordijn met een frame eromheen, net als bij een hor. Deze Plisségordijn kun je alleen bedienen met een handgreep.

Voor welke raamdecoratie zou jij kiezen?

 

 
Dit artikel betreft een samenwerking
Advertenties

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Glamview

Hallo! Mijn naam is Gea. Ik ben 31 jaar oud en woon in het noorden van Nederland, samen met mijn man en lieve zoon van 3 jaar oud. Ik schrijf wekelijks over fashion, beauty en lifestyle op mijn blog www.glamview.nl. Met een 'vegan' tintje er aan vast. Ik ben dol op sushi, make-up en kleding en ga graag op reis naar het buitenland.