Kijk eens in het rond in de ruimte om je heen. De meeste meubels in deze ruimte zullen vast en zeker een vierkante of rechthoekige vorm hebben. Door deze te doorbreken met een rond vloerkleed, creëer je sfeer, extra contrast en zal deze meer opvallen dan de rest van het interieur in de ruimte. Weet jij dan ook alle voordelen van een rond vloerkleed?

Het maakt dan ook niet uit wat voor vloer je hebt, een rond vloerkleed past altijd perfect in elk interieur. Leg ‘m neer in de woonkamer, slaapkamer of in de badkamer. De babykamer of kinderkamer waar de kinderen heerlijk, en warm op kunnen spelen. Een rond vloerkleed brengt enorm veel warmte en sfeer in je huis. Ze zijn geschikt om losse items van een interieur te verbinden en er één geheel van te maken. Zo creëer je meer een dynamisch geheel en maak je je huis compleet!

Een rond vloerkleed past ook bij rond interieur

Naast dat een rond vloerkleed een ruimte doorbreekt in een interieur met rechthoekig en vierkant interieur, staat een rond vloerkleed ook prachtig in een rond interieur. Denk aan een ronde eettafel, het staat prachtig! Plaats het vloerkleed onder de tafel en het speelse karakter komt goed naar voren. Er zijn verschillende soorten, denk aan een hoogpolige variant of een prachtige vlakgeweven vloerkleed gemaakt van 100% jute. Niet alleen geeft het een stoer karakter, het is goed voor het milieu, het is duurzaam, sterk en recyclebaar.

rond vloerkleed in slaapkamer

Ronde vloerkleden zijn er in verschillende maten, met prints, dessins, verschillende materialen en kleuren. De populairste maat vind je terug bij de bank of in de slaapkamer. Deze is rond de 200 cm, daarnaast is de maat 120 cm geschikt om een mooie zithoek te creëren in een ruimte. Door te spelen met grote formaten, vormen en andere accessoires is er een prachtig geheel van te maken.

Een vloerkleed heeft een geluiddempend effect. 

Naast het prachtig staat, zorgt het er voor dat het niet galmt in je huis. Het heeft een geluiddempende functie die door de dikte van het vloerkleed bepaald. Een hoogpolig vloerkleed zal meer geluid opnemen dan een laag polig variant. Een vloerkleed is net als vloerbedekking ideaal voor in appartementen.

Zou jij kiezen voor een rond vloerkleed in het interieur?
liefs gea van glamview

Advertenties

3 Replies to “Dit zijn de voordelen van een rond vloerkleed in je interieur.”

  1. Wij willen nog graag een ander vloerkleed in de toekomst, we hebben er nu een liggen (ook rond) maar dan met jutte. En dat is lastig schoon te houden zeker met een hondje die er altijd op ligt te knagen en te slapen. Maar je hebt een handig artikel te geschreven in ieder geval.

    1. Een jutte ronde vloerkleed is inderdaad wel echt hip op het moment. Maar ik snap je punt hoor, allemaal haren en vieze pootjes waarschijnlijk is dan wel heel zonde. Fijn dat je het een handig artikel vindt Rachel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *