Het is één van je aller belangrijkste dagen in je leven, tenminste daar ga ik vanuit. In Juni 2017 ben ik getrouwd en heb hierdoor een aantal tips opgedaan die werken als het gaat om je make-up op deze belangrijke dag. Zo wordt SPF die dag niet aangeraden en hoef je echt niet alle make-up opnieuw te kopen. Je eigen bruidsmake-up doen, zo doe je dat! Lees je gezellig mee?

Eigen bruidsmake-up doen hoeft niet alleen maar met nieuwe make-up

Als je eenmaal weet wat voor make-up je wilt gebruiken, kijk eens in je eigen make-up collectie. Jou basis make-up heb je al in huis, zoals een primer, een goede foundation en/of poeder. Je weet precies welke kleuren jou het beste staat, aangezien je elke dag je eigen make-up doet. Bovendien scheelt het enorm in je portemonnee als je niet alles opnieuw hoeft te kopen. Misschien heb je zelfs een leuke lipstick of oogschaduw die bij jou bruidslook past! Ik heb zelf ook gekozen voor een lipstick die ik al had van Yves Rocher.

Je eigen bruidsmake-up doen

Probeer de make-up look uit, nog voor de grote dag!

Op de dag zelf denk je echt aan veel dingen. En heb je bovendien weinig tijd voor andere dingen. Daarom is het zeker handig om van te voren al te beslissen wat je make-up look wordt. Via google, of Pinterest kun je leuke inspiratie op doen, ga er even voor zitten en probeer de look die jij wilt voor deze dag eens na te maken.

Houdt rekening met producten met waterproof en longlasting 

Ja, een heel goed punt is om na te denken, is wat voor make-up je gaat dragen. De termen waterproof, en longlasting zijn op deze dag echt een handige must! Waarom? Omdat ze beloven langer te blijven zitten dan andere make-up. Je hebt bovendien zelf weinig tijd de gehele dag, een spiegel bij de hand is dan echt niet een moment waar jij je druk om maakt. Een mooi uiterlijk zeker! Aangezien er foto’s worden gemaakt, en op een feest kan het make-up ook zo vlekken of er af zijn. Zeker een tip om te onthouden! Bovendien hoeft het helemaal niet duur te zijn. De budget merken hebben genoeg fijne producten die goed werken. Verdiep je er maar eens in. Kijk eens in de schappen of op de website van Kruidvat, Boozyshop, Douglas, Ici Paris XL, etc.

Je eigen bruidsmake-up doen

Draag geen producten met SPF of anti-aging!

Dit is toch zeker een belangrijk punt om te onthouden. Spf en anti-aging producten zorgen ervoor dat je op beeld (bijvoorbeeld foto’s en video’s), vlekken zult krijgen op bepaalde plekken van je gezicht. Zoek daarom make-up die deze bestanddelen niet bevatten. Het zou zonde zijn dat je dit terug zult zien in je foto’s en video’s later.

Lees meer: Deze sieraden draag ik tijdens mijn bruiloft

Geef je zelf op de dag, de juiste tijd die je nodig hebt.

Ja, het is echt belangrijk! Neem de tij die je nodig hebt op deze dag. Zet eventueel de wekker een paar uur eerder. Daarentegen moet je er wel voor zorgen dat je een goede nachtrust hebt gehad. Wil je minder stressen? regel alles van te voren goed. Er zijn vast genoeg mensen die je willen helpen.

Een primer is een goed product.

Voor de basis van make-up, is een goede primer een goed product. Een primer zorgt ervoor dat de make-up goed en lang op zijn plek blijft zitten. Dit wil je natuurlijk graag op z’n belangrijke dag!

Je eigen bruidsmake-up doen, zo doe je dat!Blend alles mooi in voor het juiste effect!

Of het nou gaat om foundation of een oogschaduw, zorg er voor dat je alles netjes afwerkt. Bij een foundation is het belangrijk dat je de hals goed mee neemt, net als bijvoorbeeld je oren. De meeste meiden zullen vast nu wel weten wat ik bedoel. Je krijgt namelijk een bepaald kleur verschil te zien als je het niet goed aanbrengt. Werk dit netjes af, en poeder het mooi af met de juiste kleur poeder. Ook bij een oogschaduw is het mooi om twee kleuren te gebruiken, blend dit goed in zodat er geen lijntjes meer zichtbaar zijn. Het effect is dan namelijk veel mooier! Je eigen bruidsmake-up doen hoeft niet moeilijk te zijn als je jezelf verdiept in mooie make-up looks.

Houdt je make-up naturel en natuurlijk.

Voor bruidsmake-up moet je niet heftige kleuren oogschaduw gebruiken, tenzij er natuurlijk een thema aan vast zit. Een natuurlijke make-up geeft een frisse uitstraling, denk bijvoorbeeld aan mooie lichte kleur tinten. Licht bruin, bruin, beige, zacht roze etc. Deze kleuren geven je een natuurlijke uitstraling. Ik weet zeker dat je verloofde dit zal waarderen.

Gebruik een mooie highlighter voor een extra low.

Wil je net iets extra’s aan je make-up toevoegen? Dan kun je denken aan een mooie subtiele glow. Met een highlitghter kun je de wangen, neus, en de t zone aan zetten. Dit geeft een mooie effect en staat prachtig op foto’s. Let op! Doe het wel subtiel en niet met volle vegen.

Zou jij je eigen bruismake-up willen doen?

liefs gea van glamview

Afbeeldingen zijn afkomstig van Unsplash.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *