Hallo lieve lezer. Na klimmen, optrekken, vallen en opstaan was daar zijn eerste stapjes. Onze zoon stond opeens recht op in zijn box. Als trotse mama werd ik direct enthousiast, ontzettend leuk om te zien dat het is gelukt. Daarna ging hij stap voor stap ontdekken hoe hij via de randen heen en weer kon lopen. Met een grote glimlach staat hij vol trots naar mij te kijken. Mama en papa zijn super trots! Papa riep: “mama”, opeens stond mijn kleine man recht voor mijn neus, hand in hand met papa stapjes te doen. Voet voor voet, stap voor stap, met wiebelende beetjes probeert hij naar mij toe te lopen onder begeleiding van papa. Julius zijn eerste stapjes zijn een feit! Lees je mee?

Hand aan hand, de eerste stapjes zetten

Een helpende hand bieden werkt voor een goede motivatie van je kind. Ga samen op ontdekkingsreis door samen hand aan hand door de kamer te lopen. Door dit te herhalen worden de benen steviger, dit kan tevens ook door je kind in de box het staan en lopen te ontdekken. Als volgende stap kun je langzaam proberen het handje los te laten of probeer met 1 vinger vast te houden. Blijf dicht aan de zij van je kind. Vergeet niet dat alles gaat met vallen en opstaan, aanmoedigen en doorgaan. Voor je het weet loopt je kind zelfstandig door de kamer heen.

De juiste babyschoentjes

Zorg dat je kindje niet direct schoenen draagt met een dikke, harde zool. Laat die mooie sneakers even in de kast staan. De babyvoetjes ontwikkelen zich snel en grip op de vloer is belangrijk bij het leren lopen. Kies voor babyschoentjes met een flexibele loopzool. Je kind moet balans ontwikkelen, een soepele zool zorgt voor een goede ontwikkeling van de voetjes. Onthoud dat blote voeten koud aan de voetjes is, maar ook kunnen er kleine scherpe dingen op de vloer liggen. Babyschoentjes met een anti-slip loopzooltje geeft een goede hou vast voor het staan en lopen. Als je kind vol vertrouwen kan staan, dan kan het grote afstanden afleggen op de mooie sneakers die alvast in de kast staan te wachten.

Julius zet zijn eerste stapjes

Kies voor de juiste pasvorm

Het moment is daar om een paar babyschoentjes aan te schaffen met een flexibele loopzool. Ik kwam de babyschoentjes tegen van Sybregje. Het zijn handgemaakte babyschoentjes met een flexibele zool en een comfortabele pasvorm. Ze zijn heerlijk warm aan en zijn gemaakte van soepele, natuurlijke materialen. Door te kiezen voor de juiste pasvorm sluiten de babyschoenen goed aan en blijven ze stevig zitten. Het mooie aan de vrolijke collectie van Sybregje is dat de schoenen voor jongens en meisjes zijn. De schoentjes zijn gemaakt van 100% leer en zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Eventueel kan je haar advies vragen. De baby schoentjes zijn verkrijgbaar vanaf 0-3 maand.

Julius zet zijn eerste stapjes

Julius zijn nieuwe schoenen

Als allereerste heb ik Julius zijn voet opgemeten met een meetlint. Op deze manier is het makkelijk om aan Sybregje door te geven om welke schoenmaat het gaat. Voor Julius koos ik voor een donker groene kleur leer, in combinatie met een toffe dierenprint. De schoentjes hebben een brede schoenveter, zo blijft de schoen stevig zitten en kan hij ze niet uit trappen. Het leer is soepel, waardoor het comfortabel loopt voor Julius. Ik merk dat het goede kwaliteit leer is, mooi dat het van natuurlijk materiaal is gemaakt. Ze zijn prachtig afgewerkt, knap dat Sybregje deze schoenen hellemaal zelf maakt.

Julius loopt vrolijk rond met de schoentjes hand aan hand, eventueel heeft hij ze aan tijdens het rond kruipen. De vrolijke uitstraling van de schoenen maken dat ze er trendy en stoer uit zien. Voor €28.50 zijn deze handgemaakte 100% lederen schoenen verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Voor welke kleur schoen zou jij kiezen?
liefs gea glamview

Dit artikel bevat producten die ik mocht ontvangen ter review.

9 Replies to “Julius zet zijn eerste stapjes”

  1. Wauw, gefeliciteerd! Belangrijk om goed advies te vragen voor de schoenen en te kijken naar de juiste maat. Vooral flexibele zooltjes zijn erg belangrijk, omdat je kindje nog niet zoveel kracht heeft in de voetjes.

    1. Dankje! Ja dat is het zeker. Het is ontzettend belangrijk om aan de ontwikkeling van de benen en voeten te denken.

  2. Wel, mijn kinesist zegt dat het dus echt het beste is om kinderen te laten lopen zonder schoenen. ALs volwassene is dat ook nog steeds beter, zegt hij, we worden met een reden zonder schoenen geboren. Dat zou niet alleen goed zijn voor de grip, maar ook omdat de spieren dan veel steviger worden… Het is dus alleszins wel goed om niet meteen sneakers aan te doen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *