Hallo lieve lezers! Ik krijg vaak de vraag, of ik eens wil laten zien wat ik op een dag zoal eet. Het leek mij daarom leuk om regelmatig eens een: “Mijn eetdagboek” artikel met jullie te delen. Hier in verwerk in een aantal foto’s van mijn ontbijt, lunch en avond eten, tevens tussendoortjes die ik die dag heb gegeten. Het is ook een soort stok achter de deur voor mij, aangezien ik nu ook druk bezig ben met anders eten doormiddel van hulp van een diëtiste.  Ben je benieuwd naar mijn aller eerste “Mijn eetdagboek”? Lees en kijk dan gezellig mee.

Nu moet ik wel bekennen dat mijn voedingspatroon heel anders in elkaar zit dan de meeste mensen. Ik weet sinds klein meisje al dat ik het prikkelbare darm syndroom heb, waardoor mijn darmen niet overal goed op reageren. Dat betekend dat ik in het algemeen kies voor glutenvrij en lactosevrij. Ook ga ik eerder voor spelt, dan voor tarwe als dat eens zo uit komt. En het liefst zo gezond mogelijk, met weinig verzadigd vet en juist meer producten met onverzadigde vetten. Wellicht kan ik jou wat lekkere inspiratie bieden voor je toekomstige maaltijden. Over de dag heen drink ik vooral veel water of thee.

 Mijn eetdagboek soja yoghurt glutenvrije haverpofs en blauwe bessen

Mijn ontbijt stond vandaag uit naturel soja yoghurt, met gepofte glutenvrije haver en een handje blauwe bessen. Ik wissel het regelmatig eens af met een bakje zelf gemaakte havermoutpap op basis van soja melk en een topping van diverse fruit en/of lijnzaad er over heen. Na het ontbijt heb ik een havermout reep gegeten en een groot stuk komkommer.

 Mijn eetdagboek crackers met light jam, hummus, zongedroogde tomaat en avocado

Mijn lunch bestond uit drie spelt crackers van de Albert Heijn. Een cracker met light abrikozen jam, een cracker met hummus en zongedroogde tomaat en de laatste met hummus, avocado en zongedroogde tomaat. De crackers met de hummus en de hummus met avocado heb ik met zout en een beetje peper bestrooid om het geheel op smaak te brengen. Na de lunch at ik een banaan met een grote kop thee erbij.

Mijn-eetdagboek-komkommer-zongedroogde-tomaten-en-nasi-met-kerrie

Mijn avond eten bestond uit vegetarische kipstukjes, met roerbakgroente, zelfgemaakt kerrie sausje en basmati rijst. Daarbij voegde ik nog komkommer en zongedroogde tomaatjes toe. Later op de avond at ik een proteïne kwark in aardbei smaak van Aldi.

liefs gea van glamview

Advertenties

11 Replies to “Mijn eetdagboek ♥”

  1. Wateenheerlijk ontbijt, ik ben dol ophavermout maar dan gewone geen glutenvrij. De blauwe bessen vind ik een goede tip

  2. Dat ziet er wel erg lekker uit! Ik probeer sinds een maandje te mindere met koolhydraten en maak dus ook wat meer gerechten klaar met avocado… moet nog wel wat aan die smaak wennen trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *