Voor de verjaardag van mijn man besloot ik om de keuken in te duiken om zelf een heerlijke Vanille yoghurt taart met blauwe bessen te maken. Door wat te speuren op het internet en creativiteit van mij, kwam deze heerlijke vanille yoghurt taart met een topping van blauwe bessen tot stand. De visite vond het dan ook ontzettend lekker en heerlijke fris van smaak door de combinatie van vanille en de blauwe bessen.

Vanille yoghurt taart met blauwe bessen

Ingrediënten

Bodem

175 gram amandelmeel
1 ei
30 gram olijfolie
1 etl honing

Olijfolie (voor het in vetten van de springvorm)

Yoghurt bovenlaag

500 gram plantaardige vanille yoghurt (Alpro)
250 ml Alpo Cruisine Soya Light

5 Gelatine blaadjes

 Topping

1 klein doosje (verse) blauwe bessen
Recept | Vanille yoghurt taart met blauwe bessen
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng alle ingrediënten voor de taart bodem goed door elkaar, en maak van het deeg een bal. Vet de springvorm goed in met olijfolie. Verdeel het deeg goed over de springvorm. Bak de taart bodem in 15 minuten in de oven gaar. Laat de bodem voordelig afkoelen, desnoods even in de koelkast. Week de gelatine blaadjes in een kom met koud water voor circa 5 minuten. Meng de vanille yoghurt met de Alpro Cruisine Light goed door elkaar.

Verwarm in een pannetje 4 eetlepels water. Knijp nu de gelatine blaadjes goed uit, leg de blaadjes in het pannetje met water. Laat het geheel goed oplossen. Giet de opgeloste gelatine bij het yoghurt mengsel, en meng het goed door elkaar. Schenk het mengsel op de afgekoelde taart bodem en laat de taart op stijven in de koelkast voor circa 3 uur. Voor de topping is het belangrijk dat de fruit wordt toegevoegd aan de bovenkant als de taart al een beetje is opgestijfd in de koelkast. Verdeel de blauwe bessen over de bovenkant van de taart. Vergeet niet dat de taart meteen weer in de koelkast moet om verder te laten op stijven.

liefs gea van glamview
Advertenties

7 Replies to “Recept: Vanille yoghurt taart met blauwe bessen”

    1. Bedankt! Deze taart is ook echt heerlijk fris van smaak. <3 kreeg er veel complimenten van door familie haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *