Recept: Speltmout pap met peer en kaneel

De bekende Havermout pap kennen jullie allemaal wel. Het wordt veel gegeten als ontbijt, is voedzaam en ook gezond. Maar kennen jullie ook de speltmout pap? Het is te vergelijken met de havermout pap, maar het is gemaakt van spelt. In de winkel kwam ik het tegen en moest het echt eens proberen. Ik kan zeggen dat het nu mijn favoriete ontbijt is geworden! Recept: Speltmout pap met peer en kaneel.

Recept | Speltmout pap met peer & kaneel

Recept: Speltmout pap met peer en kaneel

 

Benodigdheden

Speltmout
Amandelmelk
1 peer
lijnzaad (optioneel)
zonnebloempitten (optioneel) 
kaneel

Bereidingswijze

Voeg de amandelmelk en de speltmout bij elkaar toe in een klein steelpannetje. Zet het pannetje op een zacht vuur. Roer de speltmout regelmatig goed door de amandelmelk tot het geheel en papje wordt. Schep de speltmout pap in een schaaltje. Snijd de peer in dunne plakjes en voeg dit toe aan de top van de speltmout. Strooi voorzichtig de kaneel over de pap en voeg eventueel heerlijke toppings toe.

  • Topping variatie 

lijnzaad, chia zaad, cacao niks, kokos flakkes.

  • Topping variatie zoet

Voeg eventueel honing of ahornsiroop toe.

 

 

Welke topping zou jij toevoegen aan jouw speltmout?

Advertenties

You May Also Like

9 Comments

  1. Janine

    Ziet er super lekker uit, ik zou echt cacao er over heen doen.

    1. Glamview

      Cacao is inderdaad een heerlijke toppunt. De combi banaan met cacao vind ik super

  2. Florentine

    Wauw dit ziet er zo mooi uit!!! Is vast heel lekker <3

    1. Glamview

      Het is ontzettend lekker 🙂 daarnaast Kun je toevoegen wat je zelf lekker vind, net als bij havermout

  3. Hennie

    De peer en kaneel deed het hem voor mij. Klinkt als een lekker ontbijtje!

    1. Glamview

      Het is inderdaad een heerlijke combinatie

  4. Yara

    Ooh, ziet er heerlijk uit!
    Liefs,
    Yara

  5. Rosita Elise

    Ik krijg hier zo'n honger van! omnomnom

  6. Marielle

    Ziet er heerlijk uit! Kaneel met peer klinkt sowieso goed 🙂

Leave a Reply