Hallo lieve lezer. Koolhydraatarm eten wordt steeds populairder onder de mens. Daarom werd ik direct nieuwsgierig toen ik het kookboek Lisa Kookt koolhydraatarm tegen kwam.  Ik ben een liefhebber van gezonde voeding, tevens heerlijke nieuwe recepten die ik uit kan proberen. Het Kookboek Lisa Kookt koolhydraatarm helpt mij daarbij. Hieronder vind je de recensie van het kookboek van Lisa. Lees je gezellig mee?

Kookboek | Lisa Kookt koolhydraatarm. Gezonde en lekkere recepten.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Het koolhydraatarm dieet is een dieet waarbij je maar een minimale hoeveelheid koolhydraten binnenkrijgt. Je eetpatroon is dus ‘arm’ in koolhydraten. Wat je mindert in koolhydraten vul je aan met gezonde vetten, eiwitten en vezels.

Lisa Kookt koolhydraatarm bevat handige informatie

 • Wat houd het koolhydraatarm dieet in
 • Wat zijn koolhydraten & het verschil tussen enkelvoudig, tweevoudig en meervoudige koolhydraten.
 • Hoeveel koolhydraten heb je precies nodig op een dag.
 • Eiwitten
 • Vetten, gezonde vetten & transvetten
 • Vitamines en mineralen
 • Vezels
 • Alcohol
 • De waarheid over afvallen
 • E-nummers & zoetstoffen
 • Gezonder uit eten
 • Motivatie
 • Meet en beweeg je lichaam

Kookboek | Lisa Kookt koolhydraatarm

Verschillende categorieën aan koolhydraatarme recepten 

Het boek Lisa Kookt koolhydraatarm is in verschillende categorieën ingedeeld als het gaat om recepten. De categorieën bevatten mooie voeding illustraties. Het gaat om de categorieen: Ontbijt, Lunch, Diner, Snacks, Bakken, Toetjes, Guilty pleasures en Sauzen. Bij elk recept staat duidelijk aangegeven voor hoeveel personen, hoeveel calorieën, vetten en eiwitten het bevat. Ontzettend handig om te weten wat de hoeveelheid aan inname is voor het afvallen.

Conclusie

Het kookboek Lisa Kookt koolhydraatarm bevat veel informatie over verschillende onderwerpen als het gaat om voeding. Veel mensen die willen beginnen aan een dieet beseffen niet waar ze mee bezig zijn. Dit kookboek geeft duidelijk aan wat koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen inhouden. Zonder de juiste informatie ben je in mijn ogen niet goed bezig.

Ik vind de voeding illustraties per hoofdstuk mooi weergegeven, net als de foto’s op het de kaft en bij de recepten. De recepten zijn gemakkelijk te bereiden en bevatten korte ingrediëntenlijsten aan ingrediënten.

Kookboek | Lisa Kookt koolhydraatarm

Ik vind dit prettig werken, aangezien een lange ingrediëntenlijst mijn aandacht snel weg neemt. De bereidingswijze is duidelijk en kort omschreven, een pluspunt voor de waardes aan vetten, koolhydraten, eiwitten en calorieën die worden vermeld. Altijd handig, vooral omdat ik voor mijn cholesterol moet letten op het aantal vetten en koolhydraat inname.

Meestal heeft een kookboek altijd een aantal recepten waarbij je denkt, deze trekt mijn aandacht niet? Ik heb dat totaal niet met het boek van Lisa. Lisa heeft een mooie bundel aan recepten samengesteld in het boek. Elk recept is aantrekkelijk om te maken in mijn ogen, daarnaast ontzettend makkelijk en snel bereid.

Een echte aanrader uit het kookboek is het recept: Paprikasoep. Deze is niet te scherp, maar heerlijk subtiel van smaak. Zelfs mijn man is een grote fan van het recept! Het kookboek kost €24,95.


Waar let jij op bij het aanschaffen van een kookboek?
liefs gea glamview

Dit artikel bevat gekregen producten

Advertenties

15 Replies to “Kookboek Lisa Kookt koolhydraatarm (Informatief en heerlijke recepten!)”

 1. Hier kan je wel enorm veel van afvallen, toch houd mij dat tegen omdat ik bang ben dat wanneer ik weer 'normaal' ga eten dat het er veel sneller aan komt

  1. Ja dat klopt, het is wel belangrijk dat je de nieuwe leefstijl aanhoud en af en toe mag je heus iets lekkers. Van nature zijn wij als mens gemaakt om vet op te slaan om te kunnen overleven. (oertijd)

 2. lijkt mij wel een interessant boek. sommige mensen beginnen inderdaad gewoon aan een dieet. Ik koop zelden een kookboek.

 3. ik koop geen kookboeken, ben er zelf eentje zo langzamerhand 😉 ik eet al jaren verplcht kha/keto. het is geen dieet maar een verandering van levensstijl:D

 4. Ik kook eigenlijk nooit uit een kookboek. We hebben wel wat kinderkookboeken in huis. Ik gebruik meestal de recepten van de verspakketten of de sites van de producten

 5. Ik wil graag dat er foto's in staan van de gerechten. Een kookboek zonder plaatjes hoef ik niet.

 6. Lijkt me echt een super leuk kookboek…mag zelf nog wel wat kilootjes kwijt dus mss is het ook wat voor mij

 7. Lijkt me een erg interessant boek. Maar ik heb al zoveel kookboeken thuis, en ik kijk er bijna nooit in pfff. Moet ik echt wat vaker gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *