Als groot liefhebber heerlijke smoothies en vers fruit, heb ik met veel vreugde een nieuw smoothie merk uitgeprobeerd, namelijk Smooth Monkey. Smooth Monkey onderscheidt zich door smoothies te produceren op basis van kokoswater en 100% fruit. De Smooth Monkey smoothies zijn vegan en bevatten 33% minder (fruit)suiker, tevens bevat het minder calorieën. Een gezondere keuze voor jou en mij, maak ook kennis met de Smooth Monkey Smoothies hieronder in het artikel. Lees je mee?

Smooth Monkey Smoothies pakken op tafel met vaas pampus takken
Smooth Monkey Smoothies

De heerlijke smoothies van Smooth Monkey zijn gemaakt op basis van kokoswater, in combinatie met verschillende soorten puur fruit. Zoals ik al vertelde bevat de smoothie 33% minder (fruit) suiker, waardoor ze niet alleen puur van smaak zijn, ze bevatten tevens minder calorieën en suiker. Smooth Monkey is vegan want er wordt geen gebruik gemaakt van dierlijke bestanddelen en zijn gluten en lactosevrij!

Het milieu en natuur staan centraal bij Smooth Monkey!

Als ik kijk naar de Smooth Monkey Smoothies, dan zie ik een groot pak met een inhoud van 1 Liter en bovenop een draaidop. Waar Smooth Monkey zich nog meer in onderscheidt tegen andere merken, is de verpakking en het feit dat de smoothies ongeopend niet gekoeld hoeft te worden. De verpakking is namelijk gemaakt van 82% plant-based materialen en zijn recyclebaar. Dit helpt om de CO2 uitstoot te verminderen. Zo hoeft de verpakking tijdens het transport niet gekoeld te worden, net als dat het thuis ongeopend in de voorraadkast kan staan.

Lees ook: Hoe krijg je al vegan genoeg eiwitten binnen?

Smooth Monkey Smoothies pakken op tafel met vaas

Smooth Monkey Green Smoothie

De naam van de smoothie zegt het al, het is een groene smoothie gemaakt van kokoswater en 9 verschillende soorten fruit en groenten. Het kokoswater komt uit een kokosnoot, puree van banaan/kiwi/ananas, druiven-sap, ananassap, sinaasappelsap, spinaziesap, komkommersap en limoensap. 

 • De smoothie heeft een zachte smaak, waarbij het kokoswater en spinazie het meest op de voorgrond treden. Echter vind ik de smaak van de spinazie prima te doen, wat ik vaak bij een andere smoothie te overheersend zou vinden. Ben je een liefhebber van spinazie of juist groene smoothies? dan vind je de combinatie met fruit vast heerlijk! 

Smooth Monkey Red Smoothie

Een smoothie in de smaak van rood fruit, die gemaakt van kokoswater uit een kokosnoot en 9 verschillende soorten fruit. Puree van appel en framboos, druivensap, zwarte bessensap, appelbessensap, bramensap, zure kersensap en granaatappel.

 • De smoothie heeft een zachte smaak waarbij het kokoswater het meest op de voorgrond treed. Het roodfruit wat daarnaast is toegevoegd, geeft een lichte na smaak van de bessen en bramen. Niet te overheersend en prima van smaak.

Smooth Monkey Yellow Smoothie

De Smooth Monkey Yellow Smoothie is een tropische smoothie, die gemaakt van: kokoswater uit een kokosnoot en 8 verschillende soorten fruit. Puree van mango/banaan/guave/ananas/peer, ananassap, appelsap en druivensap. 

 • De smoothie heeft een zachte smaak waarbij het kokoswater, de ananas, banaan en mango naar voren komen. Als ik moet kiezen tussen de drie, dan ga ik voor deze tropische variant. Ik heb een zwak voor producten met een tropische tintje. De smaak vind ik heerlijk! Een prima drankje om vooral koud te drinken in de zomerse dagen. Mijn “match made in heaven!”

Wat vind ik van de Smooth Monkey Smoothies? 

Alle drie de smaken bevallen mij goed. Mijn zoontje en man drinken graag de rode variant, waarna mijn voorkeur juist gaat naar de gele variant. Ik heb een zwak voor producten met een tropisch tintje. Daarnaast is het fijn dat alle drie de smoothies vegan, gluten en lactosevrij zijn. Dat er geen melk in zit bevalt mij wel, mijn voorkeur gaat in de supermarkt altijd uit naar een variant waar geen melk in zit. Dit omdat ik er niet goed tegen kan, net als mijn zoontje.

Een Smooth Monkey Smoothie pak heeft inhoud van 1 Liter, waarmee je echt met het gehele gezin meerdere keren er van kan drinken. Een groot voordeel tegen andere smoothies die je vaak tegen komt. Ik hoorde dit ook al voorbij komen van anderen in reactie op mijn website. Fijn dat de verpakkingen plant-based en recyclebaar zijn, een groot voordeel in mijn ogen!

Drink jij wel eens een heerlijke smoothie?

Liefs, Gea

*Bevat gekregen producten

Advertenties

15 Replies to “Smooth Monkey Smoothies: Op basis van kokoswater en 100% fruit”

 1. Wat een mooie verpakking en hoe heerlijk dat er kokoswater in zit! Je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt.

 2. Ik drink vaak een smoothies als we een dagje naar de sauna gaan maar zo’n heel groot pak vind ik wel aantrekkelijk

 3. Wat ben je goed bezig. Verse smoothies en vers fruit. Smooth Monkey kende ik nog niet. Kokos water vind ik wel heel lekker, misschien een idee om het een keer te proberen. Wat ik heel mooi vind dat er geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke bestanden. Dat mag veel meer! Tevens valt de verpakking van Smooth mockey inderdaad op en de verschillende fruitsoorten is een heleboel.

 4. Wat een leuke smoothies. We zijn hier sinds de kerstvakantie elke dag smoothies aan het maken en drinken. Mijn dochter vindt het heerlijk! En wij ook! Deze kant en klare smoothies klinken ook erg lekker. Ik zou ze wel eens willen proberen. Leuke tip!

 5. Deze variant ken ik nog niet, maar zou ik zeker willen proberen als ik ze in de winkel zie staan. Ik neem nu vaak wel die verse smoothies van de Jumbo maar of die zo gezond zijn, betwijfel ik eigenlijk wel.

 6. De verpakking ziet er al heel vrolijk (en zoet) uit…
  Ik vind de prijs erg mee vallen voor dit product en ben na het lezen van je recensie erg benieuwd geworden. We maken hier vaak zelf sapjes dmv de slow juicer maar je mist daar de dikte van een smoothie. Persoonlijk vind ik het allemaal net te veel werk. Dan zou dit een mooie vervanging zijn. Zeker ook omdat het zonder melk gemaakt is. Daar ben ik voorstander van 🙂

 7. Ik vind de verpakking wel heel vrolijk en fris. Ik houd daarentegen totaal niet van kokoswater dus denk dat ik deze wel skip 🙂

 8. Oehh! Ik ben hier wel nieuwsgierig naar geworden. Maar op letten bij de AH, ik kom altijd alleen bij de Jumbo haha

  1. Ben je eens boodschappen aan het doen in de AH, check het schap dan inderdaad even. Ze zijn helaas niet bij Jumbo verkrijgbaar, maar misschien wel in de toekomsT? Wie weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *