Je kind is jarig, maar wat voor verjaardagsfeest moet je organiseren. Thema feestjes met bijpassende activiteiten doen het altijd goed. In dit artikel deel ik een aantal leuke suggesties ter inspiratie. Lees je gezellig mee?

Thema feestjes voor kinderen

Eenhoorn

Stiekem zou ik wel weer een jong meisje willen zijn, want eenhoorns zijn nou eenmaal leuk! Denk aan veel (pastel) kleuren, regenbogen, eenhoorns en glitters. Als versiering kun je mooie gekleurde slingers en ballonen ophangen, bekers, bordjes en rietjes in alle kleuren, eenhoorn Pinata en om het af te maken een mooie eenhoorn fondant taart of cupcakes. Verkleed je als eenhoorn of kies voor kleding in felle kleuren. Als activiteit is het leuk om een eenhoorn kleurplaat in de kleuren, een haarband te maken met een hoorn erop of eenhoorntje prik, waarbij je geblinddoekt de hoorn op de goede plaats moet prikken.

Thema feest kinderen Jungle

Jungle

Als ik aan de jungle denk, dan denk ik aan veel planten, bomen en stoere dieren, zoals tijgers, panters, leeuwen, zebra’s en apen. Versier de ruimte met groene en bruine ballonen, slingers en panter en zebra print accessoires, bordjes, bekers en andere benodigdheden. Als taart is het leuk om een fondant taart of cupcakes van een dier te laten maken, met naam en leeftijd. Het is leuk dat ieder kind verkleed komt als zijn of haar favoriete jungle dier. Een stoere tijger, panter, leeuw, zebra, giraf of aap, natuurlijk kan een kleding met een toffe zebra of panter print ook leuk zijn. Wees creatief! Als activiteit: Een jungle kleurplaat tekenen, speurtocht, schminken of maak een dierenmasker voor op het gezicht. Een dierenmasker kan ook prachtig matchen bij de outfit die het kind draagt. Eten zoals bananen snoepjes, jungle of dierenkoekjes, tropische fruitsoorten in een schaal en/of kies voor jungle uit deelzakjes met popcorn of andere lekkernijen.

Boerderij

Het allerleukste bij dit thema zou zijn, om te kunnen regelen om bij een boer langs te gaan met koeien, schapen, geiten en andere boerderij dieren. Een kinderboerderij is voor kinderen altijd leuk als uitje. Vaak zit er bij een kinderboerderij ook leuke speeltoestellen waar kinderen op kunnen spelen. Oerhollandse spelletjes, zoals blik of zak lopen, blik gooien en koek happen. Heb je een grote tuin? Wees creatief en bedenk hoe jij je tuin kan omtoveren tot boerderij. Er zijn speelgoed trekkers te krijgen, tevens zijn andere speeltoestellen ook een prima oplossing. Kleed alles aan met mooie slingers, ga voor leuke boerderij accessoires, bekers, bordjes en servetten. Als drankje kun je lege glazenflesjes kopen, doe hier melk in en een mooi rietje, plak hier een mooi dierenplaatje op en het past perfect bij het thema. Ga verkleed als een echte boerderij dier of als een boer of boerin. Zit plaatsen kun je eventueel maken van stro of hooibalen. Wil je met alle kinderen lekker eten? Kies voor zelf gebakken pannenkoeken met stroop, poedersuiker, appel, banaan of andere lekkere ingrediënten.

Thema feestje kinderen Disney

Disney

Het Disney thema is breed en daarom leuk om het favoriete Disney Karakter te nemen voor het feestje. Als je kiest voor het thema Winnie The Pooh, dan kun je verkleed gaan als tijger, varkentje, beer of ander dier. Andere leuke thema’s zijn: Mickey Mouse, Sneeuwwitje, Aladin, Frozen en Donald Duck. Er zijn verschillende Disney kleding verkrijgbaar die ontzettend leuk zijn om te dragen. Bij deze thema’s kun je leuke servetten, bekers, bordjes en andere benodigdheden vinden met het Disney karakter erop, net als slingers en ballonen. Voor meisjes is het leuk om als prinses verkleed te komen, maak een kroontje van papier, met kindermake-up kun je elk meisje opmaken. Bij elk thema kun je creatief zijn, wat komt er allemaal in de film voor? Bij het thema Peter Pan is het leuk om een bootje te knutselen, een speurtocht te organiseren naar een schat en een ooglapje te maken.

Welke thema feest zou jij willen organiseren?

Dit artikel betreft een samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *