Hallo lieve lezers! Het is inmiddels al 8 jaar geleden dat ik begon met bloggen op Glamview. Op dat moment wist ik niet wat ik kon verwachten van een blog, hoe alles in zijn werking ging en wat ik uiteindelijk kon bereiken. Het leuke eraan is dat je zelf alles gaat uitzoeken en nooit uit geleerd bent. Inmiddels is mijn blog omgetoverd van hobby tot een serieuze onderneming. Hierbij een aantal hoogtepunten waarom ik het bloggen na 8 jaar nog steeds leuk vind. Lees je gezellig mee?

8 jaar bloggen glamview

Veel geleerd, maar nooit uitgeleerd.

Door de jaren heen heb ik veel geleerd, maar als blogger leer je nog elke dag. Ik ging op google opzoek naar informatie over HTML, hoe wordt je het beste gevonden in Google en hoe wordt mijn blog interessant voor bezoekers en bedrijven? Je kunt veel informatie vinden over deze onderwerpen en daar kun je mee aan de slag gaan. Blijf wel altijd bij je eigen content, wees uniek, zo val je namelijk het beste op tussen alle blogs die op internet staan. Het is ontzettend leuk om van niets, naar iets te werken!

Nieuwe contacten leren kennen

Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen via het bloggen en/of social media. Regelmatig heb je dezelfde interesses en klikt het net zo goed offline als Online. Je merkt dat je jezelf kunt zijn en soms de gekste gesprekken kan hebben met iemand. Net als alle leuke reacties van (vaste) bezoekers vind ik ontzettend leuk om te lezen, net als alle tips en leuke content ideeën die jullie aan mij geven ter inspiratie. Net als vaste bezoekers creëer je een bepaalde band.

8 jaar bloggen glamview

Mails ontvangen

Mijn inbox wordt vaak overspoelt met leuke persberichten, samenwerking aanvragen, uitnodigingen voor events of openingen of vragen over advertenties en linkbuilding. Het is zo leuk om deze mails te mogen ontvangen voor mijn blog en vaak komen er veel leuke voorstellen en resultaten uit. Het is leuk om als onderneming contact te hebben met bedrijven, PR bureau’s, merken of marketing bureau’s. Het geeft mij elke keer weer een boost om de mooiste content neer te zetten!

Vrijheid en doen wat je zelf wilt

Het leukste aan een eigen blog, is de vrijheid die het met zich mee brengt. Als ik een nieuwe template wil voor mijn blog, dan kan ik een hele dag opzoek zijn. Zo heb ik een tijdje terug een nieuwe template gekocht via Etsy, waar ik direct in de wolken van was. Het leuke hieraan is dat je speels kan zijn met de template en naar je eigen smaak kunt indelen, veranderen etc.

Ik kan over het algemeen mijn eigen tijd indelen als blogger. Het kan regelmatig voorkomen dat er een bepaalde datum wordt geprikt, als het gaat om en samenwerking. Een stok achter de deur is ook prettig, zo weet je waar je aan toe bent. Overzicht blijven houden is ontzettend belangrijk, vrijheid moet je niet altijd te letterlijk nemen.

Ik schrijf artikelen waar ik zelf achtersta om te delen, zo blijft het bloggen leuk en uitdagend. Ook vind ik het belangrijk dat een artikel bij de blog en de persoon past die het schrijft, zo komt het ook natuurlijk over voor de lezer.

Wat vind jij belangrijk aan een blog?
Liefs, Gea

 

Advertenties

2 Replies to “Waarom ik bloggen na 8 jaar nog steeds leuk vind!”

  1. De vrijheid om gewoon heerlijk van je af te typen is heerlijk, na 8 jaar stel je eindelijk wat voor en hebben eindelijk steeds minder mensen commentaar op je 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *