31 augustus 2020

3 redenen waarom een hoekbank fijn is

reden waarom hoekbank fijn is

Altijd al hebben wij het gehad over een hoekbank in onze woonkamer. Wij wonen nu vijf jaar samen in ons appartement. Onze twee lederen banken zijn na een aantal jaar, dan ook vervangen voor een mooie hoekbank die wij zelf hebben samengesteld. In dit artikel vertel ik jou, waarom een hoekbank zo fijn is en wat het kan doen voor een woonkamer.

Het past in elk interieur

Het maakt niet uit of het interieur een moderne, landelijke, industriële of een Scandinavische stijl heeft, een hoekbank past er altijd bij. Een hoekbank bestellen? Het is mogelijk om een hoekbank naar eigen wens te laten maken. Hoekbanken zijn er in verschillende formaten, grote en stijlen, net als de verschillende stoffen zoals suede, leder, acryl, polyamide, en polyester.

Toen wij onze hoekbank lieten samenstellen, hebben wij eerst inspiratie opgedaan door op internet rond te neuzen en langs winkels te gaan en te vragen naar eventuele mogelijkheden. In onze woonkamer past een mooie ruime hoekbank in een L vorm het beste. Deze keuze was dan ook snel gemaakt, hoewel wij wel best een tijdje er over hebben gedaan, welke bekleding de bank moest krijgen. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een mooie zwart, grijze stof van prima kwaliteit. Wij hebben bewust niet weer gekozen voor leer vanwege onze huisdieren. De kans op beschadiging van het leer is groot. De hoekbank hebben wij laten bezorgen en hebben wij zelf in delen in elkaar gezet. Laat je altijd goed informeren voor de mogelijkheden voor dat je de uiteindelijke keuze maakt.


Fijne zit en lig comfort

Niet alleen staat een hoekbank leuk, ze zitten ook heerlijk. Zelf vind ik het heerlijk om lang uit op de bank te liggen, tijdens het kijken van een serie of om even tot rust te komen van een drukke dag. Er is genoeg ruimte om te kunnen liggen, dit is bij twee lose banken lastiger. Een hoekbank met een stevige zitting of een bank met heerlijk zachte kussens, diepe zitten of hoge zitting een hoekbank kan naar eigen wens worden gekozen. Als je echt van luxe houd dan is een elektrische hoekbank met een speciale relax zitplek ook heerlijk! Op onze bank liggen verschillende sierkussens voor extra comfort en heerlijke fleece dekens waar ik s'avonds graag fijn onder kruip.


Ruimte benutten

Wij houden van een rustig interieur, zonder te veel tierelantijntjes. Een hoekbank benut de ruimte helemaal, onnodige ruimte gaat niet verloren. Wij hebben onze hoekbank een tijdje terug verplaatst van midden in de kamer naar de hoek bij het raam, tegen de muur aan. Dit maakt dat de ruimte nu groter lijkt, en het oogt veel rustiger omdat er een meubel staat. In het begin hadden wij de hoekbank midden in de woonkamer staan waardoor de ruimte veel kleiner leek. Bij een grote woonkamer kun je een hoekbank in delen,  door de ruimte in meerdere ruimtes te verdelen. Op deze manier is de hoekbank de eyecatcher van het interieur.


Wat vind jij belangrijk bij het kiezen van een hoekbank?

Liefs Gea

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels. Een reactie posten