Vind jij het lastig om je woonkamer mooi en sfeervol in te richten? Hoe zorg je dat je huis er persoonlijk, warm en tegelijkertijd niet te druk eruit ziet? Ilse geeft in dit artikel 5 tips voor het stylen van de woonkamer. Op haar website deelt ze regelmatig interieur inspiratie, ideeën en oplossingen voor in huis. Hieronder de 5 tips voor het stylen van de woonkamer. Lees je gezellig mee?

5 tips voor het stijlen van de woonkamer

1. Kies een kleurenpalet

Om te zorgen dat het niet te druk in de woonkamer wordt is het verstandig om vooraf een kleurenpalet uit te kiezen. kies één of twee basiskleuren en maximaal drie kleuren voor de details.
De basiskleuren komen vooral op de muren, vloer en in de grotere meubels terug. De detail kleuren kan je in de wat kleinere meubels, raambekleding en accessoires laten terugkomen maar bijvoorbeeld ook op een klein stukje muur door ergens strategisch een vlak of een cirkel te verven.Zo komt bij ons bijvoorbeeld het grijs zowel in de vloer als in de grote bank terug en het groen van de muur zit ook in de kussens. Door een kleurenpalet te kiezen zorg je dat het geen bonte mix in de woonkamer wordt en heb jij een mooie basis om de kamer in te richten.

2. Ga voor een eyecatcher

Of je nou van een minimalistisch interieur houdt of van een lekker vol interieur: de mooiste interieur’s hebben gemeen dat je aandacht meteen naar één eyecatcher getrokken wordt.

Kies iets groots met de wauw-factor waar je zelf helemaal gek van bent. Bijvoorbeeld een mooi kunstwerk, een extra grote plant of een uitvergrote foto van je kinderen of je favoriete vakantiebestemming en geef deze een mooie plek in de woonkamer.

stylen van de woonkamer

3. Combineer vorm, kleur en materiaal

Het geheim van de interieurstylist? Combineer er op los! Kijk maar eens goed naar de stylinghoekjes in een magazine of een winkel. Je zult zien dat geen enkel item hetzelfde is.

Een tafel met verschillende vormen en kleuren vazen, een bank vol kussentjes van verschillende materialen of een plantenhoekje waarbij de planten verschillende hoogtes hebben en elke plant een ander soort en kleur blad heeft.

Dit maakt het geheel een stuk spannender en zorgt ervoor dat er altijd iets is om naar te kijken. Probeer het maar eens uit tijdens het stylen van je eigenwoonkamer en experimenteer door verschillende decoratie bij elkaar te zetten en te kijken wat het mooist staat.

4. Kies voor oneven

Koop jij meestal twee dezelfde kussens of twee dezelfde vazen? Wist jij dat een oneven aantal juist voor een mooi geheel zorgt? En dan bedoel ik niet dat je drie precies dezelfde vazen moet kopen, want pak tip nummer 3 er nog maar eens bij.

Combineer er dus op los maar probeer altijd voor een oneven aantal te gaan. Drie items bij elkaar staat meestal mooier dan twee en vijf planten bij elkaar is meestal leuker dan vier. Gek, maar waar!

5. Een persoonlijke touch

Deze stylingtip mag echt niet ontbreken in dit rijtje. Onmisbaar voor elke woonkamer zijn natuurlijk de persoonlijke details. Welke persoonlijke details dat zijn dat is voor iedereen weer anders. De één houdt van een woonkamer vol foto’s, terwijl een ander daar niks van moet hebben. Maar ook met souvenirs van een mooie reis of een mooi erfstuk of aandenken kan je die persoonlijke touch aan je interieur geven.

Doe wat bij jou past en maak van je woonkamer een fijne en ontspannende ruimte.

Succes met het stylen van de woonkamer!

Dit artikel is een gastblog

Geschreven door Ilse van InterieurTwin.com
Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *