Als kersverse gelukkige ouders komt er veel op je af bij de geboorte van een baby. Wat moet je allemaal hebben voor de verzorging en veiligheid? Maar sta ook zeker stil bij verzekeringen. Onze zoon is op het moment vijf maanden oud, de tijd lijkt niet stil te staan. Het moment van kruipen en lopen komt steeds dichterbij. Dat maakt dat jij je kind goed in de gaten moet houden. Een ongelukje zit immers in een kleine hoek, ook bij iemand anders in huis. Dan gaat er iets stuk.. en nu?


Een kind ziet niet altijd de gevaren in of doet dingen niet express. Met excuses aanbieden lossen wij vaak al veel op, maar als er schade bij komt kijken is het wel belangrijk om dit goed op te lossen. Het kan zijn dat je kind een voetbal tegen een auto aantrapt of de de tv van de kast gooit door enthousiasme. Er zijn genoeg voorbeelden op te noemen die kunnen gebeuren. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dan een goede uitkomst.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Is er schade gemaakt? Wellicht is er schade aangericht aan spullen van iemand anders. Een kleine schade kan al best hoog op lopen aan kosten. Met een aansprakelijkheidsverzekering bij FBTO ben je verzekerd als je schade veroorzaakt aan iemand anders of de spullen van iemand anders tot een bedrag van €1.500.000. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel ontzettend handig!

Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor gezinsleden. Dat betekent dat jij, gezinsleden, logees en zelfs huisdieren gedekt zijn. Ook jouw kind dus. Is de schade in het buitenland gemaakt? Dan wordt deze hier ook gedekt, het is namelijk ook geldig in het buitenland.

Als er schade is, moet er een deskundige langskomen om te bepalen tot welke kosten de schade oploopt. Dan worden de kosten vergoedt door de aansprakelijkheidsverzekering. Dat betekent wel dat de schade wordt vergoed als de schade volgens de wet moet worden betaald. De aansprakelijkheidsverzekering helpt om het op te lossen. De vergoeding wordt vastgesteld op basis van de dagwaarde  van de spullen die zijn beschadigd. De dagwaarde is de waarde die de spullen hadden op het moment dat schade werd aangerecht.

aansprakelijkheidsverzekering voor kind en gezin

Wat wordt er gedekt?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor je kind of voor het gehele gezin is handig! Ik noemde al een aantal voorbeelden waarbij het handig is om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Aangezien wij niet in de toekomst kunnen kijken en onvoorziene situaties niet in de hand hebben, kun je het allemaal het beste goed geregeld hebben. Tenminste wij vinden dat thuis heel belangrijk! Laat je altijd goed informeren als je een verzekering afsluit. Veel wordt er gedekt, maar er kunnen ook addertjes onder het gras zitten. Een goede uitleg van een adviseur is daarom altijd handig.

Betekent het dat je voor je kind een aparte aansprakelijkheidsverzekering nodig hebt? Nee, dit is niet nodig. Kinderen kunnen gewoon meeverzekerd worden op de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders. Ook wanneer je kind ouder is en gaat studeren in een andere stad is hij/zij nog meeverzekerd. Ze kunnen daarom met ongelukjes terecht bij de ouders op de aansprakelijkheidsverzekering. Na de studie kan een kind een goede uitleg krijgen van de ouders om zelf eens na te denken om een eigen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Wel| Schade aan iemand anders | Schade aan spullen van iemand anders | Schade veroorzaakt in het buitenland | Schade veroorzaakt door logees | Schade veroorzaakt door huisdieren. 

Niet| Schade die met opzet wordt veroorzaakt | schade die je met de auto veroorzaakt | schade tijdens het werken.

 

Sta jij wil eens stil bij onvoorziene situaties die kunnen gebeuren?
Dit artikel betreft een samenwerking
De afbeeldingen zijn afkomstig van Pexels.
Advertenties

7 Replies to “Aansprakelijkheidsverzekering regelen voor je kind”

  1. Ik heb de verzekering al zolang als ik leef nou ja eerst mijn ouders. Het bleek toch erg handig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *