Door de jaren heen zijn er ontzettend veel boeken verschenen over het onderwerp bloggen. Ontzettend handig, vooral als je net nieuw bent in het bloggers wereldje. Het e-book ‘ Ik wil bloggen! ‘ vind ik vooral interessant omdat het geschreven is door een mede blogger. Net als mij is EsmeeLifestyle al jaren aan het bloggen. Ze is begonnen te schrijven met het e-book om (beginnende) bloggers te helpen met als doel, je blog naar een hoger level te brengen!

E-book Ik wil bloggen
E-book Ik wil bloggen !

Het E-book Ik wil bloggen! bevat 44 bladzijden vol met handige informatie, toffe quotes en ontzettend prachtige foto’s. De foto’s maken het geheel dan ook helemaal af. Ik kan eerlijk bekennen dat ik niet echt een boek lezer ben, maar deze e-book heeft daar verandering in gebracht. Esmee haar schrijfstijl is namelijk fijn en pakkend, het leest dan ook vlot weg. Ik had het e-book dan ook zo uitgelezen.

Het e-book ‘ Ik wil bloggen! ‘, is opgemaakt met donker rode, oranje en witte tinten. De lettertype is zwart en heeft een duidelijke tekst grote. Het geheel is clean en geeft hier door een rustige sfeer tijdens het lezen. Ik vind dit zeker een pluspunt, het maakt het geheel mooi overzichtelijk en een professionele uitstraling.

E-book Ik wil bloggen

De hoofdstukken in het E-book Ik wil bloggen !

* Start jouw eigen blog
* Blog installeren
* De blog basis
* Privacy
* Artikelen schrijven
* Social media
* Sharing is caring
* Samenwerkingen
* Tarieven
* Blijven groeien
* Extra inkomen

Dit zijn de hoofdstukken uit het e-book, daarnaast wordt er veel uitgelegd rond om de hoofdstukken. Over o.a. seo verbeteren, wat zijn da en pa, welke tarieven moet je hanteren voor samenwerkingen, hoe maak je een media kit en hoe kom ik aan samenwerkingen? Een aantal voorbeelden die je kan lezen boordevol top tips. Naast dat het voor beginnende bloggers een handige e-book is, kan een ervaren blogger hier zeker ook veel mee. Je leert altijd weer iets nieuws of beter gezegd, je bent nooit uitgeleerd! Onthoud wel dat je met de tips en informatie een eigen weg erin moet vinden. Wees vooral uniek als blogger, onthoud dat altijd zo blijf je interessant voor je bezoekers.

Naast de tips en informatie om je blog naar een hoger niveau te brengen, staat er een pagina in over de schrijfster zelf. Esmee verteld wie ze is en hoe zij ooit begonnen is als blogger. Het maakt dit e-book daarom ook persoonlijker, ook met de vele foto’s van haar zelf die er in te vinden zijn.

E-book ik wil bloggen!

 

Wat vindt ik van het E-book Ik wil bloggen?

Ik vind het e-book Ik wil bloggen!  Er ontzettend mooi uit zien, clean, professioneel en vooral prachtig geschreven! Ik vertelde al dat ik de schrijfstijl van Esmee fijn vind om te lezen, het leest vlot door, daar houd ik van! Het viel mij wel op dat veel onderwerpen terug gekoppeld worden aan WordPress, zelf werk ik met Blogger/Blogspot. Dit kan voor beginnende bloggers ingewikkeld worden, zelf kan ik alle tips en informatie prima terug koppelen aan blogger of zoek het op via google hoe ik dit zelf kan toepassen. Alle informatie die ik heb gelezen is ontzettend leerzaam, zelfs als ervaren blogger die al bijna zeven jaar aan het bloggen is. Ik heb nieuwe tips en informatie er uit kunnen halen, daarnaast vind ik het leuk om Esmee persoonlijker te leren kennen door de pagina in haar boek. Ik vind het e-book een aanrader om aan te schaffen!

Wil jij deze toffe e-book Ik wil bloggen ook aankopen? Voor €19,99 kun jij hem bestellen via haar webshop. Bij iedere bestelling krijg jij gratis een feedback ronde voor jouw blog op een moment naar keuze. Na dat de bestelling is ontvangen, krijg jij het e-book als PDF – bestand. Deze kun je downloaden en op ieder apparaat lezen.

liefs gea van glamview

 

Dit artikel bevat producten die ik mocht ontvangen ter review
Advertenties

8 Replies to “E-book Ik wil bloggen review!”

    1. Hi Janine, Gelukkig is dat niet nodig. Het e-book is een PDF-bestand, wat betekent dat je het op iedere laptop, telefoon en tablet kunt lezen. Het enige wat je hooguit nodig hebt, mits dat nog niet geïnstalleerd is, is een gratis PDF-reader (zoals Adobe Reader). Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag! Liefs, Esmée

  1. Ik ben eigenlijk ooit gewoon gaan bloggen en zie wel waar het schipstrand. Maar ik blog niet omdat ik geld wil verdienen dus dat scheelt. Ik denk voor mensen die met bloggen geld willen verdienen dit een interessant boek kan zijn.

    1. Ik ben zelf ook zo begonnen. Maar het boek is zeker niet alleen bestemd voor bloggers die geld willen verdienen. Het helpt ook om je blog beter vindbaar te maken in Google en duidelijkheid te geven wat er allemaal bij een blog komt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *