Wellicht heb jij net als ik, een goede voornemen genomen om meer te gaan sporten. Ik krijg namelijk vaak de vraag wat ik thuis zoal aan sport doe en welke oefeningen erbij horen. Nu ben ik natuurlijk geen prof hierin, maar kan jullie wel een goede aanvulling geven ter inspiratie. Ik gebruik zelf een fitnessmat voor mijn oefeningen en daarentegen staat een massage roller hoog op mijn verlanglijstje. Waarom? Het antwoord en veel informatie over verschillende attributen om thuis mee te gaan sporten vind je nu in dit artikel. Ik weet zeker dat jij net als ik, er veel aan zult hebben. Lees je gezellig mee?

Attributen om thuis mee te gaan sporten

Attributen om thuis mee te gaan sporten

Optrekstangen

Een optrekstang kan gemakkelijk worden bevestigt aan je deur of deurpost. Met optrekstangen train je functionele krachten doordat je met je eigen lichaamsgewicht traint. Oefeningen die je kunt doen met de optrekstang zijn de Pull ups en Chin ups. Dit zijn ideale oefeningen voor het trainen van je rugspieren. Het is hierbij zeer belangrijk dat je let op je ademhaling en de positie van je lichaam. Wanneer je het lichaam optrekt adem je uit en wanneer je jezelf laat zaken adem je in. Zorg hierbij dat je stevig hangt en je lichaam krachtig ontspant. Het is niet de bedoeling dat je gaat bungelen. Op deze manier behaal je de beste resultaten en haal je het optimale uit een optrekstang. Let er op dat je de optrekstang thuis goed en stevig bevestigd!

fitnessmat voor thuis sporten gebruiken

Fitnessmat

Een fitnessmat of yogamat is een item die je eigenlijk standaard in huis moet hebben. Het is ideaal om te gebruiken als ondergrond, waarbij je niet zult wegglijden, je oefeningen goed kan uitvoeren en je lichaam beschermd tijdens het trainen. Een fitnessmat heeft daarentegen een antislip oppervlakte en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen Een goede kwaliteit fitnessmat kun je ontzettend lang mee vooruit en tevens zijn ze slijtvast. Vaak betaal je er iets meer voor maar dan weet je dat je goede kwaliteit in huis hebt gehaald. Ik heb thuis twee fitnessmatten waar ik zeker niet zonder kan. Aangezien ik echt merk dat het comfortabel aanvoelt tijdens het liggen en uitvoeren van de oefeningen. Daarentegen is het beter voor je houding en zul je niet de ongewenste spierpijn ervaren van een harde ondergrond.

Dumbbell voor kracht en spieropbouw

Dumbells

Tijdens het sporten kun je veel oefeningen prima uitvoeren zonder extra attributen, maar voor extra kracht en spieropbouw zijn ze ontzettend handig. De dumbell is een los gewicht die perfect is voor spierversterkende oefeningen. Zelf gebruik ik ze vaak bij het squaten of bij oefeningen om mijn rug en armen te trainen, maar er zijn ontzettend veel oefeningen waar je een dumbell bij kan gebruiken. Daarnaast zijn er verschillende soorten dumbells en zijn ze er in verschillende gewichtsklasse. Het heeft een korte stang met aan de uiteinden een vaste of verwisselbare schijf. Of je nu een beginner bent of juist ervaren, er zijn geschikte gewichten te vinden die bij jou passen. Meestal vind je een dumbell in het gewicht van 0,5 kilo tot 40 kilo of zelfs zwaarder.

Massage rollers

Massage rollers zijn zeer geschikt om de spierspanning in het lichaam te verminderen. Het is een stevige schuimachtige rol met een omhulsel van mouse. De massage roller kan een vlakke kant hebben of een verwerkt structuur. Voor het kiezen voor de juiste massage roller kijk je naar het formaat en de hardheid ervan. Het formaat stem je af op je eigen lichaam. Er is een ruime keuze aan harde en zachte massage rollers. Een harde massage roller kan als pijnlijk worden ervaren, echter werkt een harde roller vaak effectiever tegen spierpijn en knopen. De keuze voor hard of zacht hangt dus af voor welk doeleinde het wordt gebruikt.

massage roller

Rol de massage roller over je spierknopen. Op deze manier kan je zelf bepalen hoe je de druk zet op bepaalde spieren. Hierdoor kunnen je spieren en het bindweefsel ontspannen. De massage roller is te gebruiken voor alle spiergroepen van de rug, de hamstrings en/of de kuiten. Het zal niet altijd zo zijn dat de massage roller pijnloos is. Zodra je de druk van de spieren af haalt verdwijnt de pijn. Gebruik de massage roller alleen voor het herstellen en niet bij blessures.

Bij het gebruik bij blessures zal dit verergeren, daarom wordt het niet aangeraden! Naast dat de roller goed is voor de spieren, zorgt het tevens voor een betere doorbloeding van de spieren en een betere en snellere afvoer van afvalstoffen, heb je ook minder pijn rondom triggerpoints. Het zorgt voor minder stijve en vermoeide spieren. Een massage roller staat hoog op mijn verlanglijstje aangezien ik denk, dat het een prima item zal zijn voor mijn fibromyalgie klachten.

Welke Attributen om thuis mee te gaan sporten kan volgens jou niet missen?

 

Dit artikel is een samenwerking

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *