Een blokhut is een fijne toevoeging in de tuin. Het staat niet alleen prachtig, maar ook kan hij functioneel gebruikt worden. De meeste mensen gebruiken het als opslag voor gereedschap en fietsen. Van grote blokhutten kunnen prachtige ruimtes van worden gemaakt. 4 unieke ideeën om van je blokhut te maken. Lees je mee?

Lounge plek

Na een lange werkdag is het tijd voor ontspanning. Met het gezin in huis kan het druk zijn, om terug te trekken van de drukte kun je een blokhut maken als lounge. Een plek met fijn zittend meubelair, kussens en meubelair. Als er een tv aansluiting gemaakt kan worden, dan kun je zelfs naar je favoriete series of films kijken. Met een bak popcorn en een blok chocolade kom jij de gehele avond wel door. Een lounge plek kan ook ideaal zijn voor als er visite komt.

blokhut als tweede huis

Hobbyruimte

Welke hobby je ook uitoefenend, een extra plek is altijd handig. Je kunt hier ongestoord aan de slag gaan en niemand die je stoort. Als je groene vingers hebt kun je een grote tafel plaatsen waarop de planten en stekjes kunnen staan. Maak je graag je eigen kleding? Dan is een blokhut een mooie plek om een grote tafel neer te zetten, hier aan een paar stoelen en boven op de tafel een naaimachine.

Met haken is deze opstelling ook goed te gebruiken. Plaats een grote houten stelling met verschillende manden of dozen om materialen en andere benodigdheden op te slaan. Zo benut je de overige ruimte ook goed. Als hobby schilder is het een fijne mogelijkheid om een eigen atelier te hebben. Je favoriete werk kun je een plek geven en tentoonstellen voor vrienden en familie.

Een blokhut als chill plek

Kinderspeelhuis

Voor jongere kinderen is een blokhut een fijne plek om te spelen. Als klein meisje vond ik het prachtig om in een houten speelhuis te spelen. Als je creatief bent kun je er zelfs een kleine keuken in maken, kasten, stoelen en een tafel. Een grote speeltafel is een goed initiatief. Ouders weten als geen ander hoeveel speelgoed er dagelijks rond slingert op de grond. De bak vol speelgoed wordt voller en voller. Fijn om de blokhut om te toveren tot een reuze speelplek met een grote tafel in het midden. Houten stellingen voor het opbergen van speelgoed of maak gebruik voor kasten met opbergdozen.

Werkplek aan huis

Thuiswerken is de norm geworden, tijd voor een werkplek waar je in stilte kunt werken. De meeste mensen die thuis werken zullen er een kantoor van maken. Heb je altijd gedroomd van een eigen salon? Dan is een blokhut een prima uitkomst. Werk en privé kun je op deze manier gescheiden houden

Wat zou jij met een blokhut doen?
Liefs, Gea

 

Dit artikel is een samenwerking
Advertenties

2 Replies to “4 unieke ideeën om van je blokhut te maken”

  1. Oh heerlijk zo'n blokhut! Ik merk dat het tot rust komen soms best lastig is. Helemaal met kleine kinderen. Misschien moeten wij ook maar eens overwegen om zo'n plekje te creëren in de tuin. Liefs X

    1. Ik herken precies wat je zegt. Nu wij een zoontje hebben ben je veel bezig, tijd voor me-time is echt een plan moment, waar je vaak niet eens aan toe komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *