Ik ben dol op koken, maar het blijft lastig om elke week een weekmenu samen te stellen. Van vrienden hoor ik vaak goede verhalen over maaltijdboxen. Dit maakte mij enthousiast om eens een maaltijdbox uit te proberen. Ik mocht de maaltijdbox van HelloFresh ontvangen met drie recepten naar keuze. Ben jij benieuwd naar onze ervaring met een maaltijdbox ?


Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

Ervaring met een maaltijdbox van HelloFresh

De maaltijdbox die ik heb ontvangen is van HelloFresh. Een box vol met verse ingrediënten om heerlijke gerechten mee te maken voor drie of vijf avondmaaltijden voor bij je thuis. Je kunt kiezen uit vis, vlees, groenten tot pasta, rijst en verse kruiden. Met deze ingrediënten kun jij een gezonde recepten maken die niet ingewikkeld zijn. HelloFresh wordt thuis bezorgt op een dag van eigen keuze.

Als je een maaltijdbox van HelloFresh gaat bestellen kun je kiezen uit verschillende thema boxen: OrginalBox, Quick & Easy Box, Familybox en de Veggiebox. Daarnaast zijn er dieetmaaltijdboxen zoals koolhydraatarm, glutenvrij en lactosevrij. Ik heb in totaal drie gerecht gekozen voor twee personen.

Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

Ik koos voor de gerechten:

* Kip Tikka Masala – met rijst, verse koriander en yoghurt (kooktijd: 45 min)
* Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie – met mascarpone en Italiaanse kaas
(kooktijd:45 min) Family
* Platbroodpizza Funghi – met buffelmozzarella, basilicum, rode ui en rucola (kooktijd: 40 min) Family – Veggie

Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

De maaltijdbox kwam binnen in een grote kartonen doos. Bij het openen zie ik drie papieren zakken, met in iedere zak verse ingrediënten voor een gerecht. Een goed punt waar HelloFresh op let is de verpakkingen. Er worden niet veel plastic verpakkingen gebruikt, maar juist veel karton of papier. De papieren zaken kun je gemakkelijk los van elkaar in de koelkast schuiven. Daarnaast bevat de box drie receptkaarten en reclame. Ben je benieuwd welke gerechten je de week erop kan bestellen? Deze vind je in de bijgevoegde flyer. Ontzettend handig!

Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

1. Kip Tikka Masala met rijst, verse koriander en yoghurt 

Kip Tikka Masala was direct onze eerst keuze bij het kiezen van de gerechten. Wij eten graag kip in combinatie met rijst. De smaak van het gerecht was heerlijk. Niet te pittig en heerlijk romig door de kokosmelk en yoghurt. Ik weet dat de meeste mensen niet houden van koriander, maar wij vonden de combinatie geslaagd.

Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

2. Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

Wij eten vrijwel nooit varkensvlees omdat het een hoog gehalte heeft aan verzadigd vet. Dit keer heb ik een uitzondering gemaakt omdat deze risotto ons lekker leek. Ik snap achteraf zeker waarom dit gerecht is gemaakt met de varkensworst. De worst in combinatie met de kaas vind ik zeker geslaagd. Ik vond alleen het gerecht best zout, maar voor een keer is dat zeker niet erg.

Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

3. Platbroodpizza Funghi – met buffelmozzarella, basilicum, rode ui en rucola

Als wij ergens een zwak voor hebben, dan is het wel pizza! Deze plaatpizza is gemaakt van een broodsoort waardoor de bite heel anders is dan bij een gewone pizza. Het recept was makkelijk en snel te bereiden. De ingrediënten die op de pizza zaten vind ik goed gekozen. De smaak was heerlijk! We hebben in totaal vier kleine pizza’s kunnen bereiden en dat was voor ons twee voldoende.

Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

Mijn mening over de ervaring van de maaltijdbox van HelloFresh

Ik ben zeer tevreden over de maaltijdbox van HelloFresh. Het bestellen van de box was makkelijk, duidelijk en overzichtelijk. De bezorging van de maaltijdbox kun je zelf inplannen waardoor je altijd op een fijn tijd stip thuis kan zijn om hem te ontvangen. Eventueel kun je de box ook pauzeren als je hem even niet wilt of je zet het abonnement uit. Het aantal gerechten waar je uit kan kiezen in een week zijn prima, er is genoeg keuze beschikbaar. Het enige wat ons zou tegen houden om een maaltijdbox te bestellen, is de prijs. Als je zelf boodschappen doet ben je wel goedkoper uit. Je moet naast het avond eten ook nog ontbijt en lunch producten hebben die je naast de box wel moet aanschaffen. Dit kan voor mensen een punt zijn, zo ook voor ons. Wel wil ik duidelijk aangeven dat wij zeker niet uitsluiten dat thuis de maaltijdbox opnieuw wordt besteld.

Wij vinden de gerechten uit de HelloFresh maaltijdbox namelijk ontzettend lekker. De smaken van de gerechten zijn goed gekozen, dit maakt dat het zeker waard is om een box eens te bestellen. Ik vind het fijn om te zien dat ze alles proberen te verpakking in met karton of papier. Ze zijn milieu bewust bezig als het gaat om het versturen en het inpakken van de ingrediënten. Alles is vers, net als de yoghurt of buffelmozzarella die in kleine emmertjes zitten met een houdbaarheidsdatums. De kruiden zitten in kleine zakjes, waar je vaak zelfs nog wat van overhoud. De recepten zijn duidelijk beschreven als het gaat om het breiden van de gerechten.

Op de kaart staat aangegeven hoeveel er van elke product nodig is voor het aantal personen. Zo kun je de gerechten thuis weer eens opnieuw maken voor eventueel een grote groep. Het fijne aan de HelloFreshbox is het gevoel dat je niet hoeft te bedenken wat je moet gaan eten. Alles zit netjes bij elkaar in een zak die je gemakkelijk uit de koelkast kan halen, om vervolgens te breiden. Ik ben tevreden en wij zullen zeker deze box nog eens aanschaffen, eventueel met een leuke korting of als het financieel eens goed uit komt.

Heb jij ervaring met een maaltijdbox?
liefs gea glamview
Dit artikel betreft een samenwerking
Lees ook:
Voedsel bewaaradvies, zo bewaar je voeding juist!
Advertenties

11 Replies to “Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox”

  1. Heel erg leuk om te zien en wat zien de gerechten er lekker uit! Ik zou het zelfs ook wel eens willen proberen

  2. Ik vind HelloFresh heerlijk, maar het zou fijner zijn als je ook wat luxere recepten kan kiezen. Meestal is er 1 iets duurdere variant.. maar laten we eerlijk zijn, een ui, knoflook, kruiden, rijst en pizza zijn nou niet die 40 euro waard die je er voor moet betalen.

  3. De meeste mensen die ik erover hoor, vinden het te duur voor wat het is. Ze zeggen ook dat het weinig is voor het bedoelde aantal mensen. Ze stoppen er dan ook gewoon mee. Toen ik het bij de buren zag, begrijp ik wel waarom. De receptjes zijn leuk, maar die kan je ook overal vinden als je wil. 😉

  4. Ik heb nog nooit een maaltijdbox geprobeerd maar elke keer dat ik dit soort blogs lees, dan wil ik het toch echt eens een keer doen. Lijkt me superhandig.

  5. Jazeker en als alle kinderen de deur uit zijn dan stappen we geheel over naar maaltijdboxen. Heerlijk

  6. wij hebben het ook een keer mogen proberen maar wij vonden het te weinig en het is gewoon duur 😉 natuurlijk is het heel makkelijk allemaal maar ik haal dan liever alles zelf

  7. Ik ben dol op HelloFresh. Ideaal dat je de recepten en producten aangeleverd krijgt. Helaas is het zo duur…

  8. Toen ik gastouder was, kookte ik in het gezin altijd via Hello Fresh. Ideaal vond ik dat, super lekkere gerechten en ook niet altijd standaard. Leuk om nieuwe producten te leren kennen. Jammer alleen van de prijs, daarom kies ik er voor mijn huishouden niet voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *