Hallo lieve lezer! Wil jij je overkapping inrichten? Het liefst doe je dit natuurlijk extra sfeervol en naar eigen wens. Dat is mogelijk! Een overkapping biedt je extra comfort doordat het beschut is, uit de wind en droog tijdens een grote regenbui. Het fijne is dat je als nog in de buitenlucht kunt zitten en genieten kan van de mooie natuur. Je overkapping inrichten doe je op deze sfeervolle manieren. Lees je mee voor de 4 tips!?

overkapping gezellig inrichten Lounge setOverkapping inrichten? Begin met het maken van een moodboard !

De eerste stap om meer inzicht te krijgen, in hoe alles eruit moet komen te zien, doe je met een moodboard. Hierin verwerk je alle kleuren die je wilt gebruiken, welke woonstijl je aanspreekt, welke meubel voorkeuren, bepaalde stoffen en designs en niet te vergeten welke prachtige decoratie je alles mee wilt af stijlen. Op internet, tijdschriften, woonbladen of in real life kun je de leukste inspiratie op doen om je overkapping inrichten succesvol te maken!

De afbeeldingen print of knip je uit en plak je op een papier of canvas tot het één geheel is. Echte stoffen en materialen er in verwerken maakt het moodboard nog mooier, tevens echter. Het laat je zien welke smaak en voorkeuren je hebt tijdens het winkelen. Zo kun je gericht opzoek naar alle spullen die je nodig heb voor je overkapping. Denk aan lounge meubels, kussens, een prachtig openhaard etc.

Om een gezellige en sfeervolle zitplek te creëren, kies je voor de juiste tuinmeubelen voor onder de overkapping. Er is een ruime keuze aan tuinmeubelen, maar een loungebank is een echte aanrader. Het zit fijn en tevens kun je hem in de hoek zetten. Op deze manier benut je alle ruimte die je hebt. Met een paar sierkussens maak je het helemaal af.

Overkapping inrichten met tuinmeubelen

Een loungebank is verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en stoffen. Dit is tevens zo bij andere diverse tuinmeubelen. Een duurzaam tuinmeubel gaat langer mee en zijn zeer populair! Een loungebank met een mooie tafel is ideaal voor een gezellige avond met vrienden door hapjes en drankjes op tafel te zetten. Voor een extra eyecatcher hang je in een hoek een hangstoel. Een extra plek om te zitten, tevens geeft het een fijne sfeer onder je overkapping. Doe de zelfde kussens als de loungebank in de hangstoel en leg er een mooi nepbond kleedje in. Sfeervol en heerlijk zacht!

Lees ook: Tips voor het inrichten van een kinderkamer

cactus planten

Met een sfeervolle buitenhaard

Niet alleen het zorgt een openhaard voor een sfeervolle sfeer. Met de koude dagen kun je bij de buitenhaard zitten en genieten van het buiten zijn, zonder het koud te krijgen. Het zorgt voor warmte en onder een overkapping blijft de warmte goed hangen. Zo profiteer je ook langer van de warmte om je heen. Buitenhaarden zijn er in verschillende varianten, net als dat je kan kiezen voor ingebouwd of een losse variant.

Kies voor prachtige terrasoverkapping accessoires

Een overkapping inrichten, doe je goed door het aan te kleden met extra leuke terrasoverkapping accessoires. Met deze accessoires kun je het geheel af maken met mooie lampen met dimmers en lichtsnoeren. Er zijn voor de overkapping ook speciale zijwanden die het geheel compleet kunnen maken. Deze sluiten compleet af, waardoor je tijdens regenbuien of harde wind toch buiten kan zitten. Als je interesse hebt in een afgesloten ruimte, is het mogelijk om voor de zijwanden, glazen schuifwanden te plaatsen. Voor warme dagen kun je ze makkelijk open schuiven, bij koude dagen weer dicht. Met een mooie vloerkleed, lantarens, plateau met kaarsen en mooie bloemen is het direct huiselijk en sfeervol onder de overkapping. Kies voor hoge planten, hangplanten, echte of neppe. Alles is mogelijk want de keuze is reuze.

Hoe zou jij een overkapping inrichten?
liefs gea van glamview

 

Dit artikel betreft een samenwerking.

Advertenties

6 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Glamview

Hallo! Mijn naam is Gea. Ik ben 31 jaar oud en woon in het noorden van Nederland, samen met mijn man en lieve zoon van 3 jaar oud. Ik schrijf wekelijks over fashion, beauty en lifestyle op mijn blog www.glamview.nl. Met een 'vegan' tintje er aan vast. Ik ben dol op sushi, make-up en kleding en ga graag op reis naar het buitenland.