recept | Appel-kaneel havermoutkoekjes op bord op tafel
Recepten

Recept: Appel-kaneel havermoutkoekjes

Hallo lieve lezer! Samen met mijn zoontje, heb ik heerlijke appel-kaneel havermoutkoekjes gebakken. Het zijn niet al te stevige koeken, maar juist heerlijk smeuïg door de combinatie van banaan en appel. We hebben ervoor gekozen om chiazaad toe te voegen voor extra goede vetten, eiwitten en vezels. De appel-kaneel havermoutkoekjes zijn heerlijk geworden! Het leek mij daarom leuk om deze gezondere variant met jullie te delen. Lees en bak je gezellig mee?

recept | Appel-kaneel havermoutkoekjes op bord op tafel

Appel-kaneel havermoutkoekjes (8-9 stuks)

Ingrediënten:
150 gram havermout (Ik nam de AH glutenvrije variant)
2 grote bananen
1 grote appel
1 eetlepel chiazaad
1,5 eetlepel honing (na smaak toevoegen of weg laten bij voorkeur)
2 theelepels kaneelpoeder

Appel-kaneel havermoutkoekjes op bord op tafel

Bereidingswijze voor appel-kaneel havermoutkoekjes

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Snijd de appel in kleine stukjes.
Doe de twee bananen in een grote beslag kom en prak deze goed tot een smeuïg banaan mengsel. Voeg daarna de havermout, het kaneelpoeder, de appel en de chiazaad toe aan het banaan mengsel. Meng alle ingrediënten goed door elkaar heen. Voeg na smaak honing toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
Vorm nu mooie ronde en stevige koekjes op een bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak de appel-kaneel havermoutkoekjes bruin in 15-20 minuten op 190 graden. Na het bakken moeten de koekjes goed afkoelen.

De appel-kaneel havermoutkoekjes worden niet al te stevig (maar heerlijk smeuïg!) 

8 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *