In het najaar, tijdens koude weersomstandigheden en lage temperaturen kan je lichaam wel extra verzorging gebruiken. Denk ook aan een goede handverzorging! Het heeft meer impact op je lichaam, dan je zelf misschien denkt. Ik merk vooral dat mijn hoofdhuid (T-zone) snel droog wordt, net als mijn handen. Extra verzorging en hydratatie is dan zeker niet overbodig. Ik heb een aantal tips voor een goede handverzorging op een rij gezet. Ik weet zeker dat jij er iets aan hebt. Lees jij mee?

bad met plank en pot scrubGebruik handscrub voor goede handverzorging

Dat het goed is om je huid goed te scrubben, dat weten we allemaal. Maar gebruik eens een fijne handscrub voor een goede handverzorging. Als je het voorzichtig doet, hoeft het helemaal geen pijn te doen. Bij het scrubben van je hand verwijder je dode huidcellen, stimuleer je de bloedsomloop en activeer je de aanmaak van nieuwe huidcellen. Gebruik een heerlijke handscrub met een mengsel van zout en verzorgende etherische oliën die de doorbloeding van de huid stimuleert en de natuurlijke huidbalans herstelt. Na het scrubben van je hand. Na het scrubben, wordt handcrème beter opgenomen in de huid.
Kan met water en citroenEet gezond en drink voldoende water

Om je handen goed te verzorgen is het belangrijk om veel water te drinken en gezond te eten. Het is net zo belangrijk om van binnen uit je lichaam te verzorgen, als aan de buitenkant. Drink ongeveer 2 liter water per dag om aan de juiste hoeveelheid vocht te komen. Goede gezonde voeding is belangrijk voor extra vitamines en mineralen en gezonde vetten te komen. Het is niet alleen goed voor het verstevigen van je huid, maar ook voor je gehele lichaam.

Goede handverzorging met handcrème tube

Handcrème zorgt voor extra hydratatie!

Dat je huid aangetast wordt door verschillende omstandigheden, vertelde ik je al. Maar je huid droogt ook uit na het handen wassen met water en zeep. De huid herstelt zich in mindere mate waardoor de huid uitdroogt, gaat jeuken, schilferen etc. Onze handen bevatten minder vetweefsel, dan op de huid van onze gezicht. Hierdoor kan de huid hier minder goed zijn vocht vasthouden. Hierdoor kunnen er rimpels en ontheven heden ontstaan. Het gevolg hier van zijn gerimpelde handen.

Een goede hydraterende handcrème kan het verouderingsproces tegengaan. Zorg voor een handcrème waar ook een zonnefactor in zit om zonneschade zoals, pigmentvlekken, droogte en rimpels mee te voorkomen. Een combinatie van een goede hydraterende handcrème met SPF is de juiste bescherming die je nodig hebt. Ook als de zon niet schijnt, zijn huidverzorgingsproducten met SPF nog heel belangrijk!

Heb jij regelmatig droge handen?

liefs gea van glamview

Advertenties

6 Replies to “Tips voor goede handverzorging in het najaar”

  1. Ik drink eigenlijk onvoldoende water vooral als het iets kouder wordt. Wel probeer 8k zo veel mogelijk thee te drinken. Zelf gebruik ik geenhandcreme toch maar eens proberen

  2. Ja maar ik gebruik wel handcrème. Goede verzorgde handen maken enorm uit vind ik, bijvoorbeeld voor een sollicitatiegesprek of dat soort dingen. Ik bijt zelf nagel dus het ziet er nooit uit.

  3. Van droge handen heb ik gelukkig niet zoveel last, maar wel van vette handen. Dat is wel echt een probleem nu. Gelukkig helpt handen wassen daar goed tegen (het desinfecteren allen niet)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *