Inmiddels woon ik vijf jaar samen met mijn man, en nu ook een lieve zoon. Deze periode heeft ons veel doen veranderen in het interieur, andere accessoires bijvoorbeeld. Een nieuwe tv meubel, hangkasten en een boekenkast zijn erbij gekomen in de woonkamer. Wij willen de plafondlampen inwisselen voor hanglampen. En de redenen om voor hanglampen te kiezen is het echt waard. Lees maar mee.

industriële hanglamp Sfeer.nl

Hanglampen besparen een hoop ruimte

In het begin hebben wij een sta lamp gehad die er prachtig uit zag, maar veel ruimte in beslag nam. Door deze te vervangen voor een hanglamp hebben wij meer ruimte kunnen maken. Wij vinden het bovendien niet fijn als er te veel in huis staat, dit om de rust in huis te bewaren. Hanglampen kun je bovendien ophangen waardoor er meer verlichting is van bovenaf. Naast dat het ruimte bespaard is het daarom ook functioneel.

Verschillende stijlen en designs

Het fijne aan hanglampen is dat er veel verschillende stijlen zijn. Denk aan kroonluchters, industriële hanglampen, moderne lampen en landelijke modellen met een houten basis. Al vanaf het begin hebben wij een kroonluchter in ons slaapkamer hangen. Het is geen kroonluchter met spiegeltjes of andere frutsels, maar een simpele met lampen in de vorm van een kaars. Voor boven ons eettafel vinden wij een industriële lamp mooi, maar dan het liefst zo simpel mogelijk. De stijl in ons huis is een mix van modern met een tintje industrieel. Wij denken aan een variant met twee hanglampen in een. Zo is de verlichting mooi verdeeld over de eettafel en tevens in het gehele eetgedeelte.

Waarom kiezen voor hanglampen?

Aan het plafond of aan de muur

Een hanglamp hoeft natuurlijk niet direct alleen maar aan het plafond te hangen boven een tafel. Er zijn prachtige hanglampen te verkrijgen die ook aan de muur kunnen worden bevestigd. Het aanbod aan hanglampen zijn groot en daarom voor iedere ruimte en smaak te vinden.

Het creëert een fijne sfeer

Als ik ergens blij van wordt, dan is het wel een ruimte die sfeervol is. Dit kun je doen door een ruimte knus in te richten met leuke accessoires, kussens, kaarsen, een zachte dekentje, of een leuke poef, maar met hanglampen is dit prima te doen. Het licht komt van bovenaf waardoor er in de avond een rustgevend sfeertje ontstaat. Denk aan een lamp die tevens gedempt kan worden van lichtsterkte. Er zijn verschillende stijlen en designs verkrijgbaar en tevens in verschillende kleurstijlen. Houdt het bij een bepaalde kleur die overal in huis te voorschijn komt, zo wordt het niet een poppenkast.

Voor welke lampen zou jij kiezen?
liefs gea van glamview

 

Dit artikel betreft een samenwerking 

Advertenties

10 Replies to “De 4 redenen waarom jij voor hanglampen zou moet kiezen”

  1. Wij hebben ook drie grote lampen boven onze eetkamertafel en ik heb er geen seconde spijt van 🙂

  2. Wij hebben toevallig laatst een 2e hanglamp opgehangen hier 🙂 Industrieel, want dat vinden we leuk.

  3. wij hebben een hanglamp boven de eettafel en ik vind dat gezellig!! en zit er ook nog over te denken om er een boven de salon tafel te hangen

  4. Ik vind hanglampen ook altijd veel meer sfeer geven ofzo…wij hebben alleen maar hanglampen..de enige plek waar we het niet hebben os de badkamer en toilet haha

  5. Ik wil graag hanglamp voor onder eettafel maar dan hanglamp die kan omhoog en laag doen. Ik had ooit gezien bij mijn schoonouders maar die is weg (toen nooit nagedacht, anders vroeg ik dat voor ons huis)

  6. Ik vind het vooral boven de eettafel erg mooi, vooral die van je eerste foto zou ik best in huis willen hebben hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *