Als het buiten warm is, wil je het liefst je kind zo goed mogelijk beschermen tegen de zon. Logisch, maar om te kiezen om een doek over kinderwagen in de zon te hangen is niet de juiste optie! Waarom je dat beter niet kan doen vertel ik jou hieronder. Lees je mee?

kindje beschermen tegen de zon
Afbeelding afkomstig van Unsplash.

kind beschermen tegen de zon? Gebruik geen doek over de kinderwagen!

Doek over kinderwagen in de zon, het is een goede bedoeling. Je wilt je kindje graag beschermen tegen de zon. Een doek over de kinderwagen hangen lijkt hier een goede oplossing voor. Op deze manier is de zon uit het geschikt van je kind en is het lekker koel binnen in.. Toch? Nee, Dit is niet de juist oplossing! Of het nou een witte, dunne of een andere doek is, het zal onder het doek niet koel zijn.

Door een doek over de kinderwagen te hangen zorg je er voor dat de temperatuur gaat stijgen in de kinderwagen. Zo kan de temperatuur oplopen tot 7 graden. Het gebrek aan frisse lucht en de juiste luchtcirculatie. Het is gebleken dat de kans op oververhitting hierdoor alleen maar meer toeneemt, tevens zal je kindje uitdrogen. Een gevaarlijke situatie dus, die je niet mee wilt maken.

kind beschermen tegen de zon. Gebruik geen doek over de kinderwagen
Afbeelding afkomstig van 24baby.

Ik heb het in het begin ook één keer gedaan, maar ben van schrik direct een parasol voor de kinderwagen gaan kopen. Ik zag een rode gloed op het hoofdje ontstaan en veel gehuil. Je denkt dan: Wat is er aan de hand? Geloof mij, je weet dan direct dat je die doek niet weer gaat gebruiken. Maar iedereen maakt zo wel eens een foutje, daar ben je mens voor en niet alles zal perfect gaan,  al zou je dat graag willen.

De tips om veilig te wandelen met je kind

Je kind luchtig aankleden. Denk aan kleding van linnen of katoen die goed kan door ademen. Smeer je kindje goed in met Factor 50 zonnebrandcrème speciaal voor kinderen. Koop een mooi hoedje of petje die je kindje kan dragen tijdens de zonnige dagen. Drink genoeg en geef eventueel extra water!

Kies voor een speciale parasol voor op de kinderwagen. Deze kun je heen en weer bewegen en in verschillende standen zetten. De temperatuur in de bak wordt niet veel hoger en er is een goede luchtcirculatie aanwezig. Naast een parasol kun je kiezen voor een speciale Dooky Cover. Deze zijn goed gekeurd en kunnen als een luifel over de kinderwagen worden gespannen. Zo kan de luchtcirculatie er door en zal de Dokky niet meer dan 1 tot 3 graden stijgen.

Ik zie het nog steeds voorbij komen dat ouders dit doen en denk dan bij mezelf: Je moest eens weten wat je aan het doen bent? Maar goed, je kunt niet alles weten. Daarom een handige tip via dit artikel aan jou!

Wist jij dat een doek niet over de kinderwagen mag hangen?
liefs gea van glamview

Advertenties

12 Replies to “Je kind beschermen tegen de zon? Gebruik geen doek!”

  1. Goed dat je er een artikel over schrijft! Ik zie het inderdaad nog regelmatig om mij heen gebeuren. Met de beste intenties natuurlijk! Maar om een moeder erop aan te spreken… Dat voelt voor mij ook weer niet goed. Doe jij dat wel?

    1. Het gebeurd echt super veel inderdaad. Ik zie het elke zomer weer gebeuren, maar had wel even een drang om er wat over te schrijven.
      Mensen doen het vaak uit goede bedoeling. Maar weten de consequenties niet. Of ik iemand persoonlijk er op aangesproken heb op straat? Nee. Ik laat iemand in zijn eigenwaarde. Maar ik begin dan wel nerveus ofso te worden van …. je moet eens weten wat je doet! Dus beter op deze manier online gooien om de risico hopelijk goed over te brengen. Ik denk ook dat mensen je snel irritant vinden of bemoeizuchtig.

  2. Eerlijk gezegd heb ik er nooit bij stilgestaan, heb zelf ook (nog) geen kinderen, maar het klinkt wel heel erg logisch. Denk er maar aan hoe warm het kan worden onder een klamboe! Goed dat je hier aandacht voor vraagt.

  3. Goed dat je erover schrijft. Mijn kinderen zijn allemaal tieners inmiddels maar we hingen vroeger geen doek. We hadden wel een speciaal soort parasol dat je aan de wagen kon hangen. Hierdoor waren ze beschermd van de zon maar werd het niet te warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *