Ben jij al eens in de herfstperiode op zomervakantie geweest? Het is een heerlijke periode om naar het buitenland te gaan op zon vakantie. Er zijn een aantal voordelen aan een zomervakantie in de herfst waar jij blij van wordt. Deze voordelen zal jij niet terug vinden in de zomer periode zelf, tenminste nauwelijks. 

Zomervakantie in de herfst, betekend minder drukte

Wil je genieten van een rustige vakantie? Dan is het heerlijk om net voor de zomervakantie of juist in het najaar op vakantie te gaan. Het is minder druk waardoor de kans groot is om een prachtig plekje te kunnen krijgen op een camping. Geen rijen voor de douches of bij het zwembad om een ligbedje te kunnen bemachtigen. Je kunt rustig baantjes trekken, zonder iemand in de weg te zitten. Op het strand kun je rustig liggen of genieten van een mooie strandwandeling. Bij een restaurant zijn de mooiste plekjes aan tafel beschikbaar. Daarnaast hoef je niet te wachten op een tafel die vrij moet komen door de drukte.

Op zomervakantie in de herfst? Dit zijn de redenen waarom jij het zou moeten doen.

Op vakantie gaan is goedkoper

Het is waar dat op vakantie gaan na de zomervakantie periode goedkoper is. Wil je opzoek naar een goedkope vakantie dan bieden campings en hotels mooie aanbiedingen voor een leuke vakantie. Wil je graag naar Spanje of Turkije? Het is dus veel goedkoper om in deze periode te boeken. Het scheelt enorm in de portemonnee.

Voorkom een najaar dip

In de herfst en winter periode worden de dagen korter, donkerder en vooral voelt het somber aan. Veel mensen hebben last van een dip, jij zult niet de enige zijn die dit merkt. Als de zon niet meer schijnt hebben wij minder vitamine D opname. Het is daarom fijn om in deze periode naar een warm land te gaan om te genieten van de zon. Daarna is het handig om Vitamine D bij te slikken als je weer thuis bent.

Het weer is beter

Een goede reden, om in het buitenland op zomervakantie te gaan, in het herfst seizoen is om het koude weer te ontvluchten. Nu wil ik niet zeggen dat het weer daar altijd beter zal zijn, maar de kans op zonnige dagen is daar veel groter. Wij zijn in de herfstperiode op vakantie geweest en hebben drie week lang genoten van temperaturen rond de 23 tot 25 graden in Spanje. Het is daarom heerlijk om een vakantie te boeken in deze periode als je houd van warmte. Genieten van prachtig warm weer bij het strand en zwembad.

Ga jij wel eens op zomervakantie in de herfst ?
liefs gea van glamview
Advertenties

11 Replies to “Op zomervakantie in de herfst? 4 redenen om te doen!”

 1. Klinkt als een supergoed idee! Wij hadden eigenlijk nog een honeymoon willen plannen. Maar door omstandigheden zal dat iets later worden.

 2. Ik ga niet zo graag op vakantie, maar ik kan me best voorstellen dat het heerlijk is om nog even wat extra zon mee te pakken!

 3. Wij gaan ook niet vaak en zijn gebonden aan de schoolvakanties helaas..

  Maar wij zouden wel graag eens willen overwinteren in het zuiden.. Ben echt een koukleum hihi

 4. Oh echt, I wish. We gingen vroeger in de herfstvakantie naar Ibiza omdat mijn nichtjes daar woonden. Heerlijk. Lege stranden, lekker weer…Nu zit ik altijd vast aan de schoolvakanties en dan vind ik de herfstvakantie te kort om te gaan. Champagne gaat open wanneer we geen rekening meer hoeven houden met schoolvakanties haha

 5. Vroeger gingen we altijd op reis in september.
  Maar eenmaal mijn zoontje schoolplichtig werd konden we helaas der niet meer van genieten.
  Want inderdaad tis rustig en goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *